Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Περίπολος σωτηρίας από παπά πυροσβέστη

Ο ιερέας Στυλιανός Τσιρέμπολος «οργώνει» κάθε βράδυ τα βουνά του Πηλίου για τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Το πρωί παπάς, το βράδυ πυροσβέστης! Φορώντας τα ράσα του, κρατώντας έναν καφέ στο χέρι και έχοντας τα μάτια του δεκατέσσερα, ένας 51χρονος ιερέας (πατέρας τριών παιδιών και παππούς ενός εγγονιού) κάνει… βάρδιες πυροπροστασίας για να προστατεύσει τον τόπο του και τους ανθρώπους! Ο πατέρας Στυλιανός Τσιρέμπολος, που λειτουργεί στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας Πηλίου, θα «οργώνει» κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου κάθε δρόμο και δασικό μονοπάτι έχοντας στο πλευρό του δεκάδες ευαισθητοποιημένους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικό έργο συνδράμοντας την Πυροσβεστική.336g98g74

«Πρέπει να αφιερώνεις ώρες και δουλειά στο μέρος όπου ζεις», λέει στην «Espresso» ο παπα-Στυλιανός και συνεχίζει: «Από 1η Ιουλίου ξεκινάμε να κάνουμε περιπολίες. Ολη την ημέρα περιπολεί η Πυροσβεστική και εμείς πιάνουμε… δουλειά το απόγευμα. Εχουμε ένα αγροτικό αυτοκίνητο πλήρως εξοπλισμένο, με δεξαμενή, από την Πυροσβεστική με το οποίο περιπολούν δύο άτομα ώς τα μεσάνυχτα σε χωματόδρομους και δασικά μονοπάτια. Η επόμενη βάρδια διαρκεί έως την επομένη το πρωί, οπότε θα αναλάβει ξανά η Πυροσβεστική. Επισκεπτόμαστε και κάμπινγκ, όπου είναι σύνηθες φαινόμενο το άναμμα της φωτιάς. Ωστόσο μία σπίθα μπορεί να αποβεί μοιραία. Πλησιάζω τους κατασκηνωτές και τους ζητώ ευγενικά να προσέχουν τη φωτιά. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Οι περιπολίες καταγράφουν τους αριθμούς των αυτοκινήτων που μπαίνουν στους χωματόδρομους, ώστε να ξέρουμε πάνω-κάτω ποιος θα είναι ο υπαίτιος, αν προκληθεί φωτιά το βράδυ». Ακόμη και οι δάσκαλοι του χωριού βοηθούν με το παραπάνω, καθώς ο ιερέας κρατά όλους τους ενορίτες του ενωμένους στην προσπάθεια για το κοινό καλό: «Αγάπησα το μέρος όπου ζω και όταν αγαπάς τον τόπο σου και βλέπεις ότι ο κόσμος σε έχει ανάγκη, πρέπει να δίνεις εσύ το καλό παράδειγμα», εξηγεί ο ιερέας και προσθέτει: «Για ένα μικρό χωριό τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά στο θέμα του εθελοντισμού, της πρόληψης και της βοήθειας του άλλου. Κάποτε λέγαμε οι ιερείς “χρόνια πολλά και ευλογημένα”. Τώρα πρέπει να λέμε “χρόνια πολλά και ενωμένα”, γιατί ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος».

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στο χωριό έχουν δημιουργήσει εδώ και πέντε χρόνια τράπεζα αίματος με την οποία βοηθούν ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα: «Στέλνουμε συνεχώς αίμα, από όπου κι αν μας ζητήσουν. Κι αν δεν έχουμε εκείνη την ώρα, στέλνω φίλους και δίνουν σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας. Στις 11 Ιουλίου έχουμε προγραμματίσει αιμοληψία στο Πνευματικό Κέντρο Κοιμήσεως Θεοτόκου Μηλίνας».

Ο 51χρονος παπάς τονίζει ότι τον έχουν βοηθήσει όλοι οι κάτοικοι του χωριού για να πετύχει όλα αυτά: «Βρήκα πρόσφορο έδαφος και μπορώ να κάνω όλα αυτά τα πράγματα γιατί με βοηθάει ο κόσμος. Πρέπει να αφιερώσεις ώρες στην ενορία σου γιατί αν ο ιερέας χαθεί από τον κόσμο στις 10.00 το πρωί που τελειώνει η λειτουργία, δεν κάνει έργο. Θέλει προσπάθεια και δουλειά».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...