Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Σήμερα το φινάλε

Απόψε στις 8.30 οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν για να δώσουν τέλος στο θρίλερ της ΕΡΤ.

Η τρίτη πράξη του δράματος με τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα παιχτεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ, καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δεν κατόρθωσαν ούτε χθες να βρουν λύση από κοινού στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ. Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι και οι τρεις συμφώνησαν πως δεν θέλουν εκλογές!

Το γεγονός ότι αυτή τη φορά κανόνισαν να τα πουν τόσο αργά το βράδυ οφείλεται στο ότι νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και της αντίστοιχης Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης ζητούν έμμεσα εξουσιοδότηση από τους βουλευτές τους για τα όσα θα συζητηθούν. Ενας ακόμη λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις 4.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να επανεξετάσει συνολικά την υπόθεση κλεισίματος της ΕΡΤ. Η σύγκληση της επιτροπής γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου, έπειτα από τις αντιφατικές ερμηνείες που δόθηκαν από πολιτικούς και νομικούς κύκλους στην απόφασή του για προσωρινό άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, με όρους που θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Η απόφαση αναμένεται να βγει την Παρασκευή, αλλά μέχρι το βράδυ θα υπάρχει κλίμα για το πού βαίνει η κατάσταση. Ενας ακόμη λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το πρωί ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Βιέννη για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα επιστρέψει στην Αθήνα γύρω στις 19.30.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Η χθεσινοβραδινή συζήτηση ήταν πολύ δύσκολη. Πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το συντομότερο δυνατό» ήταν ακριβώς τα λόγια του. Σε κανένα σημείο των δηλώσεών του δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «ΕΡΤ», σημάδι ότι έχει αποδεχθεί πως ο φορέας δεν πρόκειται να λειτουργήσει και πάλι όπως παλιά. Επανέλαβε, δε, ότι θα πρέπει να επαναθεμελιωθεί η ίδια η ύπαρξη της κυβέρνησης και δήλωσε ευθέως ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει εκλογές, αλλά σταθερότητα. Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, είπε πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση, και ότι «η κυβέρνηση στηρίζεται από τρία κόμματα, και οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται σε κοινό τόπο. Διεκδικών την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...