Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Σφίγγει ο κλοιός για τον killer

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην ορεινή Ναυπακτία μετά το τετ-α-τετ ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. με τον Κόλα και τους υπόλοιπους αδίστακτους κακοποιούς.

Μια ανάσα πριν από τον εντοπισμό και τη σύλληψη της δολοφονικής ομάδας των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων βρίσκεται η Αστυνομία στα ορεινά της Ναυπακτίας. Αλλωστε αποτελεί πλέον θέμα τιμής η σύλληψη των δραπετών και κυρίως του φερόμενου ως αρχηγού τους, του αδίστακτου δολοφόνου Μάριαν Κόλα που ήδη έχει αφαιρέσει δύο ανθρώπινες ζωές. Οι τέσσερις αδίστακτοι κακοποιοί εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Φιλοθέη Ναυπακτίας, όταν κατάφεραν να κλέψουν από μονοκατοικία του χωριού ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Ο ιδιοκτήτης κατάλαβε τις κινήσεις των τεσσάρων οπλοφόρων και αμέσως κάλεσε την Αστυνομία. Δύο τζιπ της ΟΠΚΕ με βαριά οπλισμένους αστυνομικούς έφτασαν άμεσα στην περιοχή και κατάφεραν να εντοπίσουν το κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο σε περιφερειακό ορεινό δρόμο του χωριού.

Αμέσως οι αστυνομικοί έριξαν το φως του προβολέα πάνω στο κλεμμένο όχημα και διαπίστωσαν πως δύο άτομα ήταν στην καμπίνα του αγροτικού και άλλα δύο άτομα στην καρότσα. Στη θέα των αυτοκινήτων της ΕΛ.ΑΣ. οι αδίστακτοι κακοποιοί σταμάτησαν το κλεμμένο όχημα και κατέβηκαν από αυτό, κρατώντας στα χέρια τους υποπολυβόλα Καλάσνικοφ, έτοιμοι να δώσουν μάχη. Η αντίδραση ενός εκ των αστυνομικών όμως φαίνεται πως στάθηκε η αιτία για απεμπλοκή, καθώς έριξε δύο φορές στον αέρα προειδοποιητικές βολές, καλώντας τους δραπέτες να παραδοθούν. Η κίνηση των οπλοφόρων ήταν ακαριαία, ξαναμπήκαν στο όχημα, έκαναν αναστροφή, έσβησαν τα φώτα και χάθηκαν στο σκοτάδι. Ωστόσο, οι πρώτοι αστυνομικοί που τους εντόπισαν έδωσαν σήμα μέσω του ασυρμάτου στο κέντρο τους, με αποτέλεσμα ομάδα της ΕΚΑΜ που κινούνταν σε κοντινή με το σημείο της εμπλοκής απόσταση να σπεύσει σύντομα, καταφέρνοντας να αποκλείσει κάθε δίοδο διαφυγής των δραπετών από την περιοχή της Δωρίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη δύναμη αστυνομικών, αποτελούμενη και από μονάδες της ΕΚΑΜ, έχει αποκλείσει ένα ολόκληρο ορεινό κομμάτι στην περιοχή της Δωρίδας, ανάμεσα σε δύο μοναστήρια, καθώς υπάρχουν αρκετά βάσιμες υποψίες πως οι «δολοφονικές μηχανές» που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων έχουν βρει εκεί καταφύγιο. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα εντοπισμού ανθρώπινης παρουσίας, από χθες το πρωί πετά πάνω από την αποκλεισμένη δύσβατη ορεινή περιοχή, αναζητώντας τους οπλοφόρους, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ είναι ακροβολισμένοι σε καίρια σημεία, έτοιμοι να ρίξουν στο «ψαχνό» στην περίπτωση που οι δραπέτες ανοίξουν πυρ.

Στην περιοχή έχουν ήδη σπεύσει ενισχύσεις από τις γύρω Αστυνομικές Διεύθυνσης και έχουν πιάσει όλα τα περάσματα που είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν οι επικίνδυνοι κακοποιοί προκειμένου να ξεφύγουν από την περιοχή.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...