Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Στα άδυτα της βίλας του Τομ Χανκς

Το glam καταφύγιο (στην Αντίπαρο) του χολιγουντιανού σταρ και της Ελληνίδας συζύγου του.

225f96f89Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Χολιγουντιανός σταρ Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον «ναυαγούν» κάθε καλοκαίρι στο 450 τετραγωνικών μέτρων ησυχαστήριό τους στην Αντίπαρο. Σε μερικές ημέρες η πετρόκτιστη βίλα του διάσημου ηθοποιού θα αποκτήσει και πάλι ζωή, αφού η οικογένεια του Τομ Χανκς θα καταφθάσει στο μικρό νησί των Κυκλάδων για να απολαύσει μερικές στιγμές γαλήνης και ηρεμίας ατενίζοντας από τη βεράντα του σπιτιού της το απέραντο ελληνικό Αιγαίο.

Η «Espresso της Κυριακής» εξασφάλισε φωτογραφίες από το εξωτερικό και το εσωτερικό της πολυτελούς βίλας του πιο διάσημου «Ναυαγού» του Χόλιγουντ. Μια βίλα η οποία είναι το καλοκαιρινό καταφύγιο του Χολιγουντιανού σταρ. Στην πισίνα της ο Τομ Χανκς κάνει τις βουτιές του, ενώ το εσωτερικό της, εναρμονισμένο με το νησιωτικό στιλ, έχει μεταμορφωθεί στο ησυχαστήριο της οικογένειας Χανκς.

Από την εποχή που ο Τομ Χανκς αποφάσισε να επενδύσει στην ελληνική γη έχουν περάσει έντεκα ολόκληρα χρόνια. Στην απόφασή του συνέβαλλε κατά πολύ η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, με την οποία σχεδόν κάθε χρόνο επισκέπτονταν (πριν βρει το λιμάνι της ζωής του στην Αντίπαρο) την πατρίδα των προγόνων της. Το σπίτι του Τομ και της Ρίτα βρίσκεται ανάμεσα στα Γλυφά και στη Χώρα. Είναι χτισμένο σε μια έκταση περίπου έξι στρεμμάτων, η οποία αγοράστηκε πριν από δεκατέσσερα χρόνια και ολοκληρώθηκε από την πολιτικό μηχανικό Χρυσούλα Τζάλα.

758df565f93Το κτίριο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, σε νησιωτικές γραμμές και καλύπτει 450 τετραγωνικά μέτρα, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται τέσσερις κρεβατοκάμαρες και ένας ξενώνας για τους VΙP φιλοξενούμενους. Ο εν λόγω ξενώνας ουσιαστικά αποτελεί ένα ανεξάρτητο από τη βίλα σπίτι, που είναι ένα ακόμη ανεξάρτητο οίκημα. Η διακόσμηση και η επίπλωση είναι σε λιτές, λευκές γραμμές και σε όλους τους χώρους έχει γίνει ένας αρμονικός συνδυασμός ξύλου και πέτρας. Τα αντικείμενα που κοσμούν το εσωτερικό του δείχνουν την καλαισθησία των ιδιοκτητών του, ενώ σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν μεγάλα ψάθινα κοφίνια και παραδοσιακές ντουλάπες σε γαλάζιο χρώμα. Οι κρεβατοκάμαρες λούζονται από το φως των Κυκλάδων και τα σιδερένια κρεβάτια ξεκουράζουν στα άνετα στρώματά τους τους φιλοξενούμενους του ζευγαριού. Η κουζίνα είναι μεγάλη και άνετη και στο κέντρο της δεσπόζει μια μεγάλη απλή τραπεζαρία όπου μπορούν να γευματίσουν αρκετά άτομα. Παντού υπάρχουν κορνίζες με φωτογραφίες της οικογένειας και αγαπημένων φίλων, ενώ κάτω από μια καμάρα έχει στηθεί ένα μικρό εικονοστάσιο. Αν και το σπίτι παραμένει κλειστό τους περισσότερους μήνες του χρόνου, είναι καλοδιατηρημένο, αφού ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του έχουν προσλάβει άνθρωπο προκειμένου να το κρατάει καθαρό και να ανοίγει τα παράθυρα έτσι ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.

Αυτό το διάστημα το προσωπικό της έπαυλης του Αμερικανού αστέρα βρίσκεται επί ποδός καθώς αναμένεται η άφιξή του. Η πισίνα έχει ήδη γεμίσει με φρέσκο νερό, ενώ η κυρίως βεράντα θα γεμίσει και πάλι από τους αναπαυτικούς καναπέδες και τις τεράστιες λευκές μαξιλάρες. Η έκταση όπου έχουν φυτευτεί βότανα της ελληνικής γης μοσχοβολάει θυμάρι, λεβάντα και ρίγανη.55896g98h7

Οπως μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει κανείς από τις αποκλειστικές φωτογραφίες της «Εspresso της Κυριακής», το σπίτι είναι χτισμένο πάνω στη θάλασσα και οι ιδιοκτήτες του έχουν τη δυνατότητα να είναι όλη την ημέρα με τα μαγιό τους. Το απόγευμα απολαμβάνουν από την πισίνα τους το υπέροχο ηλιοβασίλεμα πίνοντας ελληνικό ούζο ή κοκτέιλ. Αν και είναι ιδιαίτερα φιλικοί με τους γείτονές τους, αν κάτι δεν τους αρέσει και τους εκνευρίζει, είναι οι παπαράτσι. Γι’ αυτό και έχουν πάρει δρακόντεια μέτρα: γύρω από το σπίτι υπάρχει μεγάλη μάντρα που εμποδίζει την ορατότητα, ενώ από τη θάλασσα μέχρι μέσα στο σπίτι είναι ακροβολισμένη στρατιά από security που φέρνουν οι ίδιοι από την Αμερική! Ακόμη και κάποιος καλεσμένος τους είναι δύσκολο να κάνει έστω και ένα κλικ. Σε κάποιο πάρτι για τα γενέθλια του ηθοποιού, όταν μια κυρία τόλμησε να σηκώσει το κινητό της για να απαθανατίσει τη στιγμή, ένας γεροδεμένος άνδρας την πλησίασε για να της πει ψιθυριστά στα αγγλικά: «Αν θέλετε, μην το κάνετε. Οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να υπάρχουν φωτογραφίες από το σπίτι τους». Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην κατασκευή του σπιτιού και διαθέτουν σχέδια και φωτογραφίες από το κτίριο έχουν υπογράψει χαρτιά ότι για να διαρρεύσει κάτι στα ΜΜΕ, θα πρέπει πρώτα να πάρουν την έγγραφη άδεια από το δικηγορικό γραφείο του ζευγαριού, που βρίσκεται στο Λονδίνο!

Το ζευγάρι κάθε χρόνο καταφθάνει στο νησί κάτω από άκρα μυστικότητα με ιδιωτικό Boeing 747! Με αυτό μεταφέρονται από την Αμερική και όλοι οι φίλοι τους, όπως ο Ντόναλντ Πέτρι, σκηνοθέτης του «Γάμος α λα ελληνικά».4455f96h87h

Αν και τα πρώτα χρόνια της διαμονής του στο νησί ο Τομ Χανκς γινόταν το θέμα των ημερών, πλέον έχει συνδεθεί τόσο πολύ με τους μόνιμους κατοίκους που δεν προκαλεί σε κανέναν αίσθηση αν κυκλοφορεί με το μαγιό και τις σαγιονάρες του στα σοκάκια. Μάλιστα ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον κυκλοφορούν πολύ συχνά στην Πάρο και στην Αντίπαρο για να κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια ή για να δειπνήσουν στα γραφικά ταβερνάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την παραγγελία τους δεν λείπουν τα φρέσκα ψάρια και ένα πιάτο μοσχοβολιστός μουσακάς. Αγαπημένη συνήθεια του ζευγαριού είναι το σινεμά. Οι δυο τους εμφανίζονται πυκνά συχνά στον θερινό κινηματογράφο της Αντιπάρου. Μάλιστα όταν είχε κυκλοφορήσει το «Illuminati», στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Τομ Χανκς, το ζευγάρι είχε επισκεφθεί τον κινηματογράφο του νησιού.

Η φιλία με την Μαριάννα Λάτση

Η σχέση του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον με την Αντίπαρο ξεκίνησε πριν από δεκατέσσερα χρόνια. Η Ρίτα, ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της (της Ντόροθι, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Σωτήρας της Ηπείρου), μυήθηκε από μικρή στα ελληνικά ήθη και έθιμα και λάτρεψε την Ελλάδα. Από φοιτήτρια ακόμη το όνειρό της ήταν να γνωρίσει τα ελληνικά νησιά. Ενα όνειρο που πραγματοποίησε σχετικά μεγάλη. Το καλοκαίρι του 1999 μαζί με τον σύζυγό της Τομ Χανκς ανοίγουν χάρτες, βλέπουν προορισμούς και παίρνουν την απόφαση να κάνουν μια καλοκαιρινή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με νοικιασμένη θαλαμηγό. Η προτροπή του καπετάνιου τούς οδηγεί στην Αντίπαρο, με την οποία ξετρελαίνονται. Θέλουν να ξαναγυρίσουν εκεί. Παρ’ όλο που διαφημίζουν την Αντίπαρο σε φίλους και συναδέλφους του διάσημου χολιγουντιανού λόφου, το φορτωμένο επαγγελματικό τους πρόγραμμα τους κρατά στην Αμερική για αρκετό καιρό. Επειτα από τρία χρόνια και χάρη στην προτροπή μιας γυναίκας που έχουν ήδη γνωρίσει στο Λος Αντζελες και είναι φίλη τους πια, της Μαριάννας Λάτση, την επιλέγουν και πάλι για ολιγοήμερες διακοπές. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η Αντίπαρος μπήκε για τα καλά στη ζωή τους. Μάλιστα οι δυο τους λατρεύουν καθετί ελληνικό, ενώ αρκετές χρονιές έχουν επισκεφτεί το νησί κατά την περίοδο του Πάσχα και προς μεγάλη έκπληξη των ντόπιων, ο ηθοποιός κάθε φορά ζητούσε να σηκώσει στους ώμους του τον Επιτάφιο.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...