Η αυξητική στήθους και τα δύο ενθέματα

Η νέα μέθοδος χωρίς νυστέρι που (με τη χρήση αυτομοσχεύματος) δίνει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα!

1128596h38Από τον Αθανάσιο Αθανασίου *

Ο μαστός στη γυναίκα είναι σύμβολο θηλυκότητας και επομένως παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της. Από τη στιγμή που αποδείχθηκε ιατρικά ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν δημιουργούν προβλήματα στην υγεία, η επέμβαση αύξησης των μαστών άρχισε με πολύ γρήγορο ρυθμό να γίνεται όλο και πιο συχνή. Για την αυξητική των μαστών χρησιμοποιούνται ενθέματα που περιέχουν σιλικόνη ή ενθέματα που περιέχουν φυσιολογικό ορό. Και τα δύο είναι εξίσου ασφαλή. Οσον αφορά τα ενθέματα σιλικόνης, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: στα στρογγυλά και τα ανατομικά. Τα ανατομικά ενθέματα έχουν σχήμα «δακρύου» και αποτελούν τον «χρυσό κανόνα» στην επιλογή των γυναικών για φυσικότερο αποτέλεσμα. Με τη χρήση ανατομικών ενθεμάτων μπορούμε πλέον να διορθώσουμε ήπιες πτώσεις μαστού με μία μόνο τομή στη θέση της υπομάστιας πτυχής. Η τοποθέτησή τους όμως απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική, καθώς η θήκη πρέπει να είναι πιο στενή από τα στρόγγυλα για την αποφυγή στροφής τους.

Το μέγεθος των ενθεμάτων εξαρτάται κυρίως από τις επιθυμίες του ίδιου του ατόμου αλλά και από τον σωματότυπό του, δηλαδή τη διάμετρο του θώρακα, την απόσταση των θηλών από την υπομάστια πτυχή, το ήδη υπάρχον μέγεθος κ.ά. Υπάρχουν και ενθέματα που μπορούν να αυξομειώνονται σε όγκο και μετά την επέμβαση. Μια νέα μέθοδος αύξησης του στήθους (αλλά και των γλουτών) είναι με τη χρήση αυτομοσχεύματος, δηλαδή με τη λήψη λίπους από το ίδιο το σώμα της γυναίκας (μηροί, κοιλιά, ισχία, γλουτοί), με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα λίπους σε αυτά τα σημεία.

Με ειδική κάνουλα ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το λίπος και κατόπιν με ειδική επεξεργασία (μέθοδος Cytori) φιλτράρεται και καθαρίζεται ο λιπώδης ιστός. Στη συνέχεια, καθαρό πια, το λίπος εγχέεται στο στήθος της γυναίκας. Η νέα μέθοδος ενδείκνυται για γυναίκες που επιθυμούν αυξητική στήθους με ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα ή μια μικρή αύξηση όγκου χωρίς τομές γύρω ή κάτω από τον μαστό. Η αυξητική μαστών είναι μια επέμβαση με πολύ υψηλό βαθμό ικανοποίησης. Εχει θετική επίπτωση, η οποία είναι εμφανέστατη μετά την επέμβαση.

* Πλαστικός χειρουργός – MD, PhD, μετεκπαιδευθείς σε London Clinic UK & Beverly Hills California, διευθύνων σύμβουλος του Athens Beverly Hills Plastic Surgery & Medical Group


TOP 10 ερωτήσεων που πρέπει να κάνετε στον πλαστικό σας:

1. Ποιες επιλογές έχω στην αυξητική μαστού; 2. Τι είδους ενθέματα μπορώ να διαλέξω, και τι πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα έχουν; 3. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω το αποτέλεσμα πως θα είναι πριν την επέμβαση; 4. Μπορώ να διαλέξω όποιο μέγεθος θέλω; 5. Ποια τεχνική ένθεσης και τομής θα εκτελέσετε; 6. Ποια είναι τα ρίσκα και οι επιπλοκές, και πόσο συχνά προκύπτουν; 7. Εχουν όλα τα ενθέματα μαστού εγγυήσεις; 8. Πόσο καιρό θα μου πάρει να ανακάμψω πλήρως από την επέμβαση; 9. Πότε βλέπω τα οριστικά αποτελέσματα; 10. Ακόμη και μετά από πολλά χρόνια, πόσο ικανοποιημένοι είναι οι ασθενείς σας με την επιλογή των ενθεμάτων που έκαναν;

Στο Athens Beverly Hills, o Δρ. Αθανασίου, μετά την επέμβαση, παρέχει ατομική ταυτότητα ενθεμάτων με στοιχεία για την ποιότητα και το μέγεθός τους, και με την εγγύηση της αμερικάνικης εταιρίας που έχει πιστοποίηση από τον Οργανισμό Υγείας των ΗΠΑ (FDA Approved Breast Implants).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ