Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

Αγρια κόντρα και με ΟΥΕΦΑ

Ο Αλαφούζος πάει στα άκρα.

Μετωπική σύγκρουση. Η ΟΥΕΦΑ αρνήθηκε τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας περιόδου, αφού θεώρησε ότι ούτε τα νέα στοιχεία και οι εξηγήσεις που παρέδωσε ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Αλαφούζος την Πέμπτη στη Νιόν ήταν αρκετά ώστε να πάρει η ομάδα την αδειοδότηση.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν έχει ενημερώσει επίσημα κανέναν, αλλά πρόλαβαν να το κάνουν οι «πράσινοι» με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Εξήγησαν ότι η ΟΥΕΦΑ άναψε «κόκκινο» («Δυστυχώς, δεν αδειοδοτηθήκαμε για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου»), αλλά παράλληλα επισήμαναν ότι αρχίζουν έναν αγώνα που κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να καταλήξει. Το «τριφύλλι» απέδωσε την ευθύνη του αποκλεισμού στην ΕΠΟ («Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η ΟΥΕΦΑ δέχτηκε τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ΕΠΟ») και αποκάλυψε το επόμενο βήμα του: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης και επαρκής, και για τον λόγο αυτό θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League προσφεύγοντας άμεσα στο CAS».

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει εξάλλου στο περσινό παράδειγμα της Μπούρσασπορ. Ενώ είχε πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από το Κύπελλο, δεν πήρε αδειοδότηση, λόγω οφειλών προς ποδοσφαιριστές. Οι Τούρκοι όμως προσέφυγαν στο CAS και η απόφαση ανατράπηκε, με την ΟΥΕΦΑ να επιβάλλει στην ομάδα πρόστιμο 250.000 ευρώ και να τη δέχεται στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «πράσινοι» θα ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι, με την ελπίδα ότι θα δικαιωθούν, αλλά αναμένεται να απαιτηθεί καιρός μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Παράλληλα υπάρχει κίνδυνος να βρουν απέναντί τους την ΟΥΕΦΑ, με ό,τι αυτό σημαίνει, αφού ουσιαστικά το «τριφύλλι» πάει στο CAS επειδή αμφισβητεί την αξιοπιστία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Παράλληλα ο προγραμματισμός της ομάδας για τη νέα σεζόν δεν αλλάζει, διότι πρέπει να είναι έτοιμη για όλα. Πιθανώς δεν θα ξοδευτούν τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί με την ελπίδα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως ο Παναθηναϊκός είχε ήδη εναλλακτικές λύσεις παικτών για… κάθε ενδεχόμενο.

Πανόπουλος: Ούτε εδώ να μην μπορούν να παίξουν!

Ο Παναθηναϊκός εκτός Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΣ Γιάννινα εκτός Γιουρόπα Λιγκ και σειρά παίρνει η Ξάνθη. Ή μήπως όχι; Η ακριτική ομάδα δεν έμεινε στην ικανοποίηση για το γεγονός ότι είναι «συμμαζεμένη» και δεν είχε πρόβλημα αδειοδότησης, με αποτέλεσμα να έρθει (έστω και με καραμπόλα) το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Χρήστος Πανόπουλος εξέδωσε χθες μια μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία ζητεί να αποκλείσει η ΕΠΟ από το πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΣ και όποια άλλη ομάδα έχει πρόβλημα αδειοδότησης, ενώ παράλληλα απειλεί ότι δεν θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, αν τυχόν τιμωρηθεί για την ανακοίνωσή της! «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις τίθεται τεράστιο ζήτημα όσον αφορά την αξιοπιστία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου του οποίου εσείς προΐστασθε» αναφέρει για τον πρόεδρο της ΕΠΟ η ανακοίνωση της Ξάνθης και προσθέτει: «Σας καλούμε να εφαρμόσετε το αυτονόητο: Ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα να μπορούν παράλληλα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Ομάδες που δεν μπορούν να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω αδειοδότησης, να μην μπορούν να συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...