Υπερθέαμα!

Το «σούπερ φεγγάρι» του 2013 και η θετική επίδραση της πανσελήνου, σύμφωνα με τους αστρολόγους.

Ενα μοναδικό θέαμα, με το ολόγιομο φεγγάρι να βρίσκεται μια…ανάσα από τη Γη, είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι ρομαντικοί και οι λάτρεις της πανσελήνου σε όλο τον κόσμο.  

Το «σούπερ φεγγάρι» απείχε μόλις 356.991 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, όταν η μέση απόσταση Γης – Σελήνης φτάνει περίπου τα 382.900 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επόμενη φορά που η πανσέληνος θα φτάσει σε παρόμοιο μέγεθος και θα δείχνει το ίδιο φωτεινή και εντυπωσιακή θα είναι το 2014, για την ακρίβεια στις 10 Αυγούστου, όταν η απόσταση Γης – Σελήνης θα είναι 353.800 χιλιόμετρα.

Η τροχιά

Η απόσταση Γης – Σελήνης αυξομειώνεται επειδή η τροχιά του φεγγαριού γύρω από τον πλανήτη μας είναι ελλειπτική και δεν διαγράφει έναν πλήρη κύκλο. Κατά την ετήσια περιφορά του ο δορυφόρος μας περιοδικά πλησιάζει πιο κοντά στη Γη, όμως περίπου μία φορά τον χρόνο συμβαίνει το περίγειο (η μικρότερη απόσταση από τη Γη) να συμπίπτει με την πανσέληνο. Σε αυτή την περίπτωση -του λεγόμενου «σούπερ φεγγαριού»- με τη Σελήνη στο περίγειο η πανσέληνος φαίνεται περίπου 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη από ό,τι όταν η λαμβάνει χώρα με το φεγγάρι στο απόγειο, δηλαδή στη μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη.

Από την άλλη, οι αστρολόγοι εξηγούν πως η πρώτη πανσέληνος του φετινού καλοκαιριού, που πραγματοποιήθηκε στις 23/6, έγινε στον άξονα Αιγόκερω – Καρκίνου και συγκεκριμένα στις 2 μοίρες στον Αιγόκερω. Πέρα από την αστρολογική ευεργετική της επίδραση, είχε κι άλλα πλεονεκτήματα. Πρόκειται για μια ξεχωριστή πανσέληνο αισθητικά, δονητικά και αστρολογικά, με την αρμονική συμμετοχή των Κρόνου και Ποσειδώνα, που εγγυώνται πως τα όνειρα μέσα από προσπάθεια -και με την προϋπόθεση μιας υπέρβασης- μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Επιδράσεις

Επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα ανακινούνται γενικότερα, ενώ Ερμής και Αφροδίτη σε σύνοδο στον Καρκίνο εγγυώνται τη συναισθηματική κάλυψη όσον αφορά τυχόν λάθη και υπερβολές. Ο ωροσκόπος στον Ζυγό χαρίζει διπλωματία, αλλά δεν προφυλάσσει από την παρόρμηση, που αποτελεί έντονο στοιχείο της πανσελήνου. Αιγόκεροι, Κριοί, Ζυγοί και Καρκίνοι των πρώτων ημερών αλλά και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο γύρω από τις μοίρες της πανσελήνου θα αισθανθούν περισσότερο από όλους τα βαθύτερα νοήματα, τα οποία καλούνται να ακολουθήσουν προκειμένου να εδραιώσουν τις σχέσεις τους.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ