Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Στην έπαυλη του Αλ Καπόνε

Η βίλα όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο διαβόητος γκάνγκστερ πωλήθηκε έναντι 7.430.000 δολ.

Καταλαμβάνει χώρο ίσο μ’ εκείνον ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και χαρακτηρίζεται από… γκανγκστερικό μεγαλείο! Είναι η έπαυλη στο Παλμ Αϊλαντ της Φλόριντα στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο διαβόητος Αλ Καπόνε, η οποία πουλήθηκε έναντι 7,43 εκατομμυρίων δολαρίων.2225f8996g3

Η αριστοκρατική κατοικία βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά τον περασμένο Ιούλιο με αρχική τιμή τα 9,95 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο για να πουληθεί τελικά χρειάστηκε να γίνει σημαντική αναπροσαρμογή. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της, Πίτερ Κόρσελ, ιδρυτής της εταιρείας ενέργειας Grid Point, είχε αγοράσει την πολυτελή οικία 5,56 εκατομμύρια δολάρια και αποφάσισε να τη βγάλει πάλι στο σφυρί έναν χρόνο αργότερα. Ο Καπόνε την είχε αγοράσει το 1928 έναντι 40.000 δολαρίων από μια επιφανή οικογένεια της αμερικανικής κοινωνίας εκείνης της εποχής. Το στιλ της είναι μεσογειακό, ενώ όπως σχολιάζει ο έμπορος ακινήτων Χόρχε Αλόνσο στη «New York Daily News», στην έκταση που καταλαμβάνει θα μπορούσαν να χωρέσουν δύο βίλες σαν αυτή του Βερσάτσε!

Τα  πολλά τετραγωνικά της κατοικίας ωστόσο ήταν παράγοντας ανησυχίας για τον πρώην ιδιοκτήτη της, αφού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο νέος αγοραστής (του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί) να θελήσει να την γκρεμίσει και να εκμεταλλευτεί με άλλον τρόπο αυτό το προνομιακό κομμάτι γης. Ο Κόρσελ όμως φαίνεται να ποντάρει ότι αυτό δεν θα γίνει, επειδή με μια τέτοια κίνηση ο ιδιοκτήτης θα έχανε την αυξημένη αξία του ακινήτου (που προέρχεται από το γεγονός ότι εκεί έζησε μέχρι την τελευταία του στιγμή ο Αλ Καπόνε). Αυτή την ιστορική πτυχή ο Κόρσελ τη σεβάστηκε και με το παραπάνω! Αφού την αγόρασε, έδωσε την εντολή να ανακαινιστεί με σεβασμό στην… γκανγκστερική αισθητική που είχε επιλέξει ο διαβόητος μαφιόζος.

Η έπαυλη του Καπόνε διαθέτει εφτά υπνοδωμάτια, μία διώροφη καμπάνα στην πισίνα, ιδιωτική προκυμαία, θυρωρεία στην είσοδο που είχαν χτιστεί ειδικά για τους άνδρες ασφαλείας του, αλλά και ένα Art Deco μπουντουάρ. Ολα σε αυτή την έπαυλη εξιστορούν τη ζωή του  διαβόητου μαφιόζου της εποχής της ποτοαπαγόρευσης που πέθανε σ’ ένα από τα δωμάτια της εξαιτίας επιπλοκών από τη σύφιλη από την οποία έπασχε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...