Εφεύρεση εκτάκτου ανάγκης!

Το mCareWatch που κατασκεύασαν δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής από το Σίδνεϊ καθιστά τους ηλικιωμένους πιο ανεξάρτητους.

Είναι ελαφρύ, διακριτικό, δείχνει την ώρα, αλλά ουσιαστικά λειτουργεί ως τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης. Το mCareWatch, εφεύρεση δύο αδερφών ελληνικής καταγωγής από το Σίδνεϊ, έρχεται να θέσει νέα δεδομένα στην υψηλή τεχνολογία μεριμνώντας για τα ηλικιωμένα άτομα.

Ο Πίτερ και ο Πολ Αποστολόπουλος αποφάσισαν να κατασκευάσουν αυτή την πρωτοποριακή συσκευή ύστερα από μια προσωπική κακή εμπειρία, όταν ο πατέρας των δύο αδερφών υπέστη μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ οδηγούσε έχοντας δίπλα τη σύζυγό του. Η νέα αυτή συσκευή θα λειτουργεί ως μεσολαβητής ανάμεσα σε υπερηλίκους που ζουν μόνοι τους και στην οικογένειά τους ή σε αγαπημένα τους πρόσωπα που ζουν με την έγνοια τους, καθώς μπορεί να είναι συνδεμένη 24 ώρες το 24ωρο με τρία βασικά SOS τηλέφωνα, χάρη στην ενσωματωμένη SIM κάρτα του. Ο χρήστης του μπορεί να εντοπιστεί πανεύκολα, όπου κι αν βρίσκεται, μέσω του συστήματος GPS.

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ηλικιωμένων ατόμων που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με την τεχνολογία και τις νέες εφαρμογές της. Με ένα μόνο πάτημα ενός κόκκινου κουμπιού στέλνεται αμέσως ειδοποίηση εκτάκτου ανάγκης στα τηλέφωνα με τα οποία το ρολόι είναι συνδεμένο, τα οποία εκτός από τηλέφωνα συγγενών και φίλων μπορεί να είναι και υπηρεσίες έκτακτων ιατρικών περιστατικών. Παρέχει κάλυψη για το 97% του αυστραλιανού πληθυσμού μέσω του δικτύου Optus και η μπαταρία του διαρκεί 48 με 72 ώρες μετά τη φόρτιση. Ετσι οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να είναι περισσότερο ανεξάρτητοι απολαμβάνοντας την καθημερινότητά τους και οι κοντινοί τους άνθρωποι λιγότερο ανήσυχοι γι’ αυτούς.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ