Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ψίθυροι, ψαλμωδίες και αυστηρό dress code

Το παρασκήνιο της ορκωμοσίας και τα σχόλια από το πρώτο… καυτό μεσημέρι της συγκυβέρνησης.

Με καθυστέρηση εφτά λεπτών ξεκίνησε, λίγο μετά τις 12.30 χθες, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν οι είκοσι εφτά νεοεισερχόμενοι στην κυβέρνηση αλλά και όσοι άλλαξαν χαρτοφυλάκιο. Κυρίαρχα στοιχεία στην ορκωμοσία της συγκυβέρνησης ήταν οι… ψαλμωδίες, οι χειραψίες, τα φιλιά, τα εντυπωσιακά φορέματα, αλλά και τα κλασικά μαύρα κουστούμια. Από τους νέους υπουργούς πρώτος κατέφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ενας Μητσοτάκης στην κυβέρνηση Σαμαρά», είπαν κάποιοι.2225g96g8h9

Τα περισσότερα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έφθασαν στο Προεδρικό Μέγαρο με τα πόδια. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μοναδική εξαίρεση η Φώφη Γεννηματά, που πήγε με το αυτοκίνητό της.

Οι νέες υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και Εύη Χριστοφιλοπούλου, επέλεξαν την ασφάλεια που προσφέρει το κλασικό ασπρόμαυρο ντύσιμο. Αντιθέτως, η νέα υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, η οποία έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενη από τον γιο της, επέλεξε να φορέσει ένα φόρεμα σε έντονο χρώμα (σε λαχανί απόχρωση), το οποίο είχε συνδυάσει με εντυπωσιακούς χρυσούς κρίκους, ενώ κρατούσε κίτρινη τσάντα τύπου Hermes. Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν χθες, όλοι οι κύριοι της νέας κυβέρνησης φορούσαν κοστούμια σε σκούρες αποχρώσεις, ενώ οι γραβάτες που διάλεξαν ήταν από όλη τη χρωματική παλέτα. Ο μόνος που δεν φορούσε γραβάτα ήταν ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η κυβέρνηση ήταν χωρισμένοι… ανάλογα με το ύψος, αριστερά οι πιο κοντοί, δεξιά οι πιο ψηλοί. Δίπλα-δίπλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας οι Αδωνις Γεωργιάδης, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έψελναν το απολυτίκιο «Εὐλογητὸς εἶ, Χριστὲ ὁ Θεὸς, ἡμῶν» μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αφού υπέγραψαν το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με τον διορισμό τους, το χέρι του Αρχιεπισκόπου ασπάστηκαν ο νέος υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, αλλά και ο νέος υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος. Το ίδιο έκανε και ο κ. Γεωργιάδης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. 33669gg98

Τα πηγαδάκια, οι χειραψίες, οι ψυχρές σχέσεις και το φιλί που αιφνιδίασε

Από την ορκωμοσία δεν έλειψαν και τα πηγαδάκια, με το πρώτο να σχηματίζεται ανάμεσα στον νέο υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, με τον πρώτο να τρέχει να μιλήσει στον δεύτερο αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Αντιθέτως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αντάλλαξε ούτε βλέμμα, με τον ξάδελφο του υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου, αφού οι σχέσεις τους είναι ψυχρές.

Όσο για χειραψίες… Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φίλησε σταυρωτά όλα τα μέλη της νέας κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, όταν ήρθε η ώρα να χαιρετήσει την Φώφη Γεννηματά, μετά τη χειραψία, συνέχισε να της κρατά για αρκετά λεπτά ακόμη το χέρι. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, φίλησε και η Ζέτα Μακρή, με τον Ευάγγελο να δείχνει να αιφνιδιάζεται. Από την ορκωμοσία απουσίαζε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ακης Γεροντόπουλος γιατί ήταν στο εξωτερικό (Δουβλίνο) και δεν βρήκε πτήση να επιστρέψει εγκαίρως. Ο κ. Γεροντόπουλος θα ορκιστεί τις επόμενες ημέρες μόνος του.

Έκλεψαν την παράσταση τα παιδιά των υπουργών

Εν τω μεταξύ στην ορκωμοσία τις εντυπώσεις έκλεψαν τα παιδιά των υπουργών που συνόδευσαν τους γονείς τους… Ο νεαρός Μανώλης, γιος του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα και η νεαρή Αλεξία, κόρη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου έκλεψαν την παράσταση κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ο νεαρός Μανώλης, γιος του αναπληρωτή Υπουργού Αντώνη Μπέζα ήταν πολύ χαρούμενος και όπως δήλωσε “ήρθα με τον μπαμπά από την Ηγουμενίτσα με το αυτοκίνητο. Αυτό το πόστο που αναλαμβάνει είναι πολύ διαφορετικό, εγώ δεν ξέρω πολλά γι΄αυτό, αυτά τα πράγματα ενδιαφέρουν τον μπαμπά μου. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και χάρηκα πολύ”.

Πολύ χαρούμενη και περήφανη για τον μπαμπά της ήταν και η κόρη του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Αλεξία. Όπως δήλωσε “του λέω διάφορα και για αυτά που μου συμβαίνουν στο σχολείο, όσο για τους συμμαθητές μου, δε μου λένε να του πω κάτι. Όταν θα μεγαλώσω και πάω στο Λύκειο θα μου άρεσε να έχουν γίνει αλλαγές που θα τις έχει κάνει ο πατέρας μου. Μου άρεσε η ορκωμοσία, ήταν όλα πολύ εντυπωσιακά και πολύ ωραία”.

Αμέσως μετά το τέλος της ορκωμοσίας αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να μεταβούν στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αν και το θερμόμετρο χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας έφτασε τους 38 βαθμούς, οι κύριοι Γιάννης Μανιάτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Παντελής Καψής, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατευθύνθηκαν προς το Κοινοβούλιο πεζοί. Μάλιστα οι κύριοι Παναγιωτόπουλος και Γεωργιάδης περπατούσαν χωρίς να ακολουθούνται από αστυνομική συνοδεία.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ 


Σαμαράς: «Πιάστε τον ταύρο από τα κέρατα!»

Εχοντας δίπλα του τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με βραχνή φωνή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε χθες από την αίθουσα του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου της νέας κυβέρνησης το μήνυμα πως «υπέρτατη ιδεολογία μας είναι η σωτηρία του τόπου». Απαντώντας, δε, σε όσους τον επικρίνουν για τη συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο. Δεν ζούμε στους εφιάλτες του χθες». Μόλις έκλεισαν οι κάμερες που μετέδιδαν την ομιλία του εκείνος έγινε πιο γλαφυρός, προτείνοντας στους υπουργούς να πιάσουν «τον ταύρο από τα κέρατα», εννοώντας ότι έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους, στο οποίο θα πρέπει να αντεπεξέλθουν το συντομότερο δυνατό χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος. 

Ο κ. Σαμαράς τους είπε επίσης ότι «ασφαλώς και ο καθένας σας διατηρεί τις ιδέες του, αλλά πρέπει να σώσουμε την πατρίδα. Μας ενώνουν οι προκλήσεις του μέλλοντος, που μαζί θα αντιμετωπίσουμε, όπως μας ενώνει και η κοινή ευθύνη απέναντι στον τόπο. Και όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται στη σύνθεση αυτής της νέας κυβέρνησης».

Από την αρχή ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο σχεδιασμός με ορίζοντα τετραετίας, καθώς «αυτό είναι προϋπόθεση για να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα. Σταθερότητα σημαίνει σταθερά βήματα για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, σταθερότητα σημαίνει σταθερό προσανατολισμό στην Ευρώπη». Προανήγγειλε τη «μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση» που είναι στα σκαριά και «θα αρχίσει μέσα στα επόμενα χρόνια». Ακόμη, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην προετοιμασία για την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στην επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα.

Τελειώνοντας τον λόγο ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. «Προσυπογράφω πλήρως τα όσα είπε ο πρωθυπουργός» ήταν τα πρώτα του λόγια. Ακολούθως μίλησε για την ανάγκη να εξαντληθεί η τετραετία και έθεσε τέσσερις βασικούς στόχους: την καταπολέμηση της ανεργίας, τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και την εθνική κυριαρχία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...