Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Δημοπρασία-σκάνδαλο στη Μύκονο

Ο έκπτωτος δήμαρχος προσπάθησε να πουλήσει τις «χρυσές» άδειες για παραλίες-φιλέτα.

Ακόμη και την ύστατη στιγμή προσπαθεί να κρατηθεί στον δημαρχιακό θώκο της κοσμοπολίτικης Μυκόνου ο έκπτωτος δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, τον οποίο το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Την ώρα που οι κάτοικοι του νησιού προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ που προκάλεσε το πολύκροτο «Mykonos gate», επιχείρησε να οργανώσει δημοπρασία στο δημαρχείο για να δοθούν σε επιχειρηματίες οι «χρυσές» άδειες εκμετάλλευσης παραλιών-φιλέτων, όπως είναι αυτές της Ψαρού, του Πάνορμου, του Ορνού και του Καλού Λιβαδιού!

Οπως αποκάλυψε στην «Espresso» τοπικός παράγοντας του νησιού, ο έκπτωτος δήμαρχος κήρυξε τη δημοπρασία στις 15.00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Και ενώ η διαδικασία της Οικονομικής Επιτροπής ήταν σε πλήρη εξέλιξη, επενέβη στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή η νομική σύμβουλος του δήμου, η οποία απείλησε τους παρευρισκομένους ότι θα κοινοποιήσει έγγραφο στον εισαγγελέα, αν τολμήσει κάποιος να συνεχίσει την παράνομη δημοπρασία!

Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον «αέρα» οι άδειες εκμετάλλευσης, εν μέσω τουριστικής περιόδου και οικονομικής κρίσης. Και όλα αυτά ενώ το νησί είναι γεμάτο από τους επισκέπτες λόγω των θερινών διακοπών. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες δεν νομιμοποιούνται να βάλουν ομπρέλες και αν τις έχουν ήδη τοποθετήσει, δεν δικαιούνται να εισπράττουν το αντίτιμο της ενοικίασης, αφού δεν μπορούν να κόβουν αποδείξεις!

Αυτό δεν αφορά μόνο τα κομμάτια των παραλιών που είναι υπό δημοπρασία, αλλά και  αυτά που δίνονται με απευθείας ανάθεση μπροστά στις προσόψεις των εστιατορίων και των ξενοδοχείων. Αυτό συνέβη γιατί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που θα υπέγραφε τις απευθείας αναθέσεις έχει επίσης εκπέσει τους αξιώματός του!

Οπως αποκάλυψε η «Espresso», το βούλευμα εκτός από τον νυν δήμαρχο Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα, οδηγεί στο δικαστήριο και τον τέως δήμαρχο Χρήστο Βερώνη για κακουργηματικές πράξεις, αλλά και τους δύο αντιδημάρχους Αλέξανδρο Βαμβακούρη και Θρασύμβουλο Κοντομήτρο για απιστία και ψευδή βεβαίωση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το δικαστικό έγγραφο έφτασε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου την περασμένη Παρασκευή 21 Ιουνίου, μία ακριβώς εβδομάδα μετά την έκδοση του βουλεύματος. Με διαδικασία-express, η γενική γραμματέας Χριστιάνα Καλογήρου έθεσε σε αργία από τα καθήκοντά του τον δήμαρχο και τους δύο αντιδημάρχους, ενώ στις 3.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» η παύση των καθηκόντων τους.

Ετσι, η διοίκηση του δήμου καθαιρέθηκε άμεσα και ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη διάδοχη αρχή, αφού μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου, η ποινή της αργίας θα ισχύει τόσο για τον δήμαρχο όσο και για τους δύο εμπλεκόμενους αντιδημάρχους, που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και με αμετάκλητο βούλευμα.

Θα καταθέσουν προσφυγή στο ΣτΕ

Από το απόγευμα της Παρασκευής ώς και σήμερα ο Κουσαθανάς-Μέγας έχει πολύωρες συσκέψεις με τους συνεργάτες του για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον δήμο και πώς θα χειριστούν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει προκύψει. Προσπαθώντας να εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του, ο έκπτωτος δήμαρχος πήγε χθες το πρωί στον εισαγγελέα Εφετών και κατέθεσε αίτηση αναθεώρησης των κατηγοριών, με βάση το άρθρο 317 της ποινικής δικονομίας.

Οπως ανέφεραν συνεργάτες του, «κλειδί» της υπόθεσης είναι ο χαρακτηρισμός του βουλεύματος παραπομπής των αιρετών ως αμετάκλητο. Οι κατηγορούμενοι θα καταθέσουν προσφυγή στο ΣτΕ κατά της αποφάσεως της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ταυτόχρονα θα υποβάλουν αίτηση αναστολής της απόφασης λόγω της ανεπανόρθωτης βλάβης και του αδιοίκητου που δημιουργείται στον δήμο. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσουν να αρθεί -έστω και προσωρινά- το αμετάκλητο του βουλεύματος.

Πάντως, εν μέσω της αναταραχής που έχει ξεσπάσει στη Μύκονο, έχουν φουντώσει τα σενάρια για τη διαδοχή στον δήμο. Πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σκαγιάς. Μόλις προκύψει ο δημαρχεύων θα πρέπει στη συνέχεια να ορίσει τους νέους αντιδημάρχους. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας από το 2002 έως και το 2010, οπότε και ξέσπασε το σκάνδαλο, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων ήταν συνεπείς και εμφανίζονταν στον δήμο να πληρώνουν κάθε σεζόν τα αποκαλούμενα τέλη παρεπιδημούντων. Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι φέρεται να τους έδιναν πλαστά διπλότυπα είσπραξης βάζοντας στην τσέπη τους τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στα επίδικα τέλη. Κατά την κατηγορία, η ζημιά του Δημοσίου υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...