Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Ακονίζουν μαχαίρια

Βαριές κουβέντες από γαλάζιους βουλευτές και… tae kwon do εν όψει του συνεδρίου της Ν.Δ.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ο ανασχηματισμός που ακολούθησε προκαλούν μεγάλα προβλήματα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στην κυβερνητική πραγματικότητα και την κομματική θεώρηση.

Τα μηνύματα από την κομματική βάση της Ν.Δ. εν όψει και του συνεδρίου (θα γίνει στο στάδιο του Tae Kwon Do) δεν είναι θετικά, καθώς υπάρχουν αρκετές γκρίνιες για τη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ. Οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι έχουν ταυτίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τη διακυβέρνηση Παπανδρέου, το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και την περίοδο Παπαδήμου που άφησε πίσω της το περίφημο κούρεμα για χιλιάδες μικρο-ομολογιούχους. Ετσι, η Κ.Ο. της Ν.Δ. είναι «καζάνι που βράζει».

Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. θεωρούσαν σίγουρη την υπουργοποίησή τους και όταν δεν δέχτηκαν το κρίσιμο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, φρόντισαν να δείξουν την πικρία τους (ή την αγανάκτησή τους) με κάθε τρόπο. Φημολογείται ότι ο πρώην αθλητής και Ολυμπιονίκης Κώστας Κουκοδήμος που περίμενε να γίνει υπουργός εξοργίστηκε και στο εντευκτήριο της Βουλής ακούστηκε να λέει: «Θα αποχωρήσω».

Τη δυσαρέσκειά του που έμεινε εκτός κυβέρνησης εξέφρασε -με τον δικό του τρόπο- και ο Μιχάλης Ταμήλος: «Αποκτήσαμε κυβέρνηση… τανγκό» είπε και συμπλήρωσε: «Πρώτα με τον κ. Κουβέλη είχαμε κυβέρνηση… συρτό».

Εμφανώς πικραμένος για το ότι δεν επιλέχτηκε να λάβει μέρος στο νέο κυβερνητικό σχήμα εμφανίστηκε και ο Αργύρης Ντινόπουλος, αν και δεν το παραδέχεται επίσημα. Πάντως, για την υπουργοποίηση κάποιων είπε χαρακτηριστικά: «Εχουνε γίνει όλοι. Οσοι ήταν πάνω από εμένα και όσοι ήταν κάτω από εμένα. Εμένα πηδήξανε».

Ενδεικτικό επίσης του κλίματος της… μουρμούρας που επικρατεί στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι η ομιλία του Τρικαλινού βουλευτή Ηλία Βλαχογιάννη ο οποίος τα… έχωσε, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να πει στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη ότι η στήριξη της Κ.Ο. της Ν.Δ. στην κυβέρνηση είναι υπό αίρεση, στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα προς το Μαξίμου.

Υπάρχουν όμως και υπουργοί που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση και το απόλαυσαν, αφού πήγαν για παγωτό: Ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, απαλλαγμένος από την κούραση του υπουργείου, προτίμησε να πάει το βράδυ της Τρίτης για παγωτό με τη γυναίκα του και την κόρη του.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στη Ν.Δ., ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία από τις συναντήσεις του με την ηγεσία της Αριστεράς το 1989, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Φώτης Κουβέλης, ο Λεωνίδας Κύρκος, η Μαρία Δαμανάκη, ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος και ο Αθανάσιος Τσαλδάρης. Η ανάρτηση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προκαλεί ερωτήματα, αφού -ως γνωστόν- η κυβέρνηση αυτή οδήγησε τη χώρα μετά από τέσσερις μήνες σε εκλογές.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σμπαραλιάστηκε Maserati στον Κηφισό

Ενα πρωτοφανές τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στον Κηφισό, το...