Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Σήμερα η πιο μεγάλη δίκη του Κούγια!

Αντιμετωπίζει την ποινή οριστικής διαγραφής από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με την ποινή της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απειλείται ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, εφόσον σήμερα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ακολουθήσει το σκεπτικό της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Στις 2 σήμερα το μεσημέρι ο γνωστός ποινικολόγος θα δώσει ίσως την πιο σκληρή μάχη του στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να υπερασπιστεί τον ίδιο του τον εαυτό και την καριέρα του. Η απόφαση, όποια και αν είναι, θα είναι τελεσίδικη.

Το 2008

Κατά του κ. Κούγια είχε εκδοθεί αρχές Μαΐου του 2008 απόφαση οριστικής διαγραφής του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, η οποία από 30.5.2008 είχε διαβιβαστεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στον Αρειο Πάγο, όπου και εκκρεμούσε. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είχε προχωρήσει στη διαγραφή του δικηγόρου Αθηνών με την κατηγορία της «διαχρονικής προσβολή του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος από τον γνωστό ποινικολόγο».

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ σημείωνε ότι παρ’ ότι ο κ. Κούγιας έχει «τιμωρηθεί πειθαρχικά τρεις φορές με προσωρινή παύση, συνεχίζει την αναξιοπρεπή συμπεριφορά για δικηγόρο».

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Κούγιας παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Παξινό, όπως έχει υποχρέωση από τον κώδικα Δικηγόρων. Τονίζεται ότι σύμφωνα με τον Κώδικα εάν δικηγόρος τιμωρηθεί τρεις φορές με την ποινή της προσωρινής διαγραφής μικρότερη των έξι μηνών η καθεμία, τότε ο πρόεδρος υποχρεούται να παραπέμψει τον δικηγόρο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

Χωρίς σχόλιο

Οι σε βάρος του πειθαρχικές διαδικασίες αφορούσαν τον διαπληκτισμό του με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και την… κινηματογραφική είσοδό του στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter πηδώντας τη μάντρα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας είχε προσφύγει κατά της απόφασης διαγραφής του στο Ανώτατο Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου, το οποίο και θα αποφασίσει για την τύχη του. H «Espresso» επικοινώνησε χθες με τον κ. Κούγια, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για την υπόθεσή του.

Το περιστατικό με Βαλλιανάτο και το ντου στο Alter

Τον Απρίλιο του 2005 ο κ. Κούγιας είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος για εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες. Λίγες ώρες νωρίτερα ο δικηγόρος είχε κατηγορηθεί ότι γρονθοκόπησε τον διερχόμενο από την πλατεία Κολωνακίου Γρηγόρη Βαλλιανάτο, λόγω παλαιότερης διένεξής τους, με αφορμή δηλώσεις του κ. Βαλλιανάτου σε τηλεοπτική εκπομπή. Οι διαξιφισμοί των δύο συνεχίστηκαν και στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος. Σύμφωνα με την πειθαρχική δίωξη, ο κ. Κούγιας επέδειξε χαρακτηριστικά αναξιοπρεπή συμπεριφορά και ανάξια δικηγόρου διαγωγή, κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας.

Τον Μάρτιο του 2004 ο ποινικολόγος κλήθηκε σε απολογία ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν εντός και εκτός του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Το βράδυ της 5ης Μαρτίου 2004 και ενώ σε στούντιο του Alter ήταν σε εξέλιξη η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Ζούγκλα», ο κ. Κούγιας μπήκε βίαια στο πλατό, ενώ προηγουμένως προκάλεσε επεισόδιο με εργαζομένους στον σταθμό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Κούγιας με τη συμπεριφορά του παρουσίασε πανελληνίως οικτρό θέαμα, ενώ δεν τήρησε τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας των δικηγόρων.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...