Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

«Κλικ» στη μαγεία της Γης!

Οι εικόνες που εντυπωσίασαν στον φετινό διαγωνισμό φωτογραφίας του περιοδικού «National Geographic».

Το μεγαλείο και την ομορφιά του πλανήτη Γη έχουν καταφέρει να απαθανατίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι φετινοί συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ταξιδιωτικής φωτογραφίας που διοργανώνει το περιοδικό «National Geographic».

Οι συμμετοχές αυτή τη χρονιά φέρονται να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς στα γραφεία του περιοδικού κατέφτασαν χιλιάδες  φωτογραφίες από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες -πορτρέτα, αυθόρμητες στιγμές, τοπία και αίσθηση του χώρου-, ωστόσο μακράν η πιο εντυπωσιακή είναι η κατηγορία με τα τοπία και τους εξωτερικούς χώρους, καθώς περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του διαγωνισμού, όπως αυτή μιας αλεπούς της ερήμου που αναζητεί τον δρόμο της στους αμμόλοφους.

Τα βραβεία

Ο νικητής του διαγωνισμού φωτογραφίας για το 2013 θα κερδίσει μια δεκαήμερη εκδρομή στα Γκαλαπάγκος και θα δει τη φωτογραφία του δημοσιευμένη στο περιοδικό «National Geographic Traveler». Ο δεύτερος επιλαχών θα κερδίσει τη συμμετοχή του σε workshop φωτογραφίας, διάρκειας επτά ημερών, ενώ ο τρίτος μια εξαήμερη κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό για δύο άτομα.

«Ο θεσμός του διαγωνισμού μας συμπληρώνει φέτος είκοσι πέντε χρόνια, γεγονός που πιστεύουμε ότι τον καθιστά τον μακροβιότερο διαγωνισμό ταξιδιωτικής φωτογραφίας στον κόσμο» δήλωσε ο διευθυντής του  «National Geographic Traveler» Κιθ Μπέλοους υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια το επίπεδο των συμμετοχών έχει ανέβει σημαντικά. «Τελευταία η ποιότητα των φωτογραφιών έχει βελτιωθεί αισθητά. Οι φωτογραφίες αντικατοπτρίζουν έναν πιο μελετημένο τρόπο αντίληψης και ερμηνείας του κόσμου, καθιστώντας τη διαδικασία της επιλογής δυσκολότερη. Εμείς ενθαρρύνουμε τους φωτογράφους να μας καταθέτουν τη δουλειά τους και να συναγωνίζονται για το καλύτερο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ταξίδια…

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές που καταφτάνουν είναι απ’ όλο τον κόσμο και βλέποντάς τις κανείς μέσα από την ιστοσελίδα του περιοδικού μπορεί να «ταξιδέψει» νοερά στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, από τα βουδιστικά μοναστήρια του Θιβέτ μέχρι τα ηφαίστεια της Χιλής και από τα τροπικά δάση της Κολομβίας μέχρι τα παγωμένα βουνά της Ισλανδίας, όπου σπάνια πατά ανθρώπου πόδι.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...