Υπόμνημα χωρίς λέξη για την… ταμπακιέρα

Εννιά σελίδες γεμάτες… ενστάσεις.

Με ένα 9σέλιδο υπόμνημα, στο οποίο υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι δεν του δόθηκε χρόνος να διαβάσει όλη τη δικογραφία, καθώς και ότι η απόφαση είναι προειλημμένη, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντά στην κλήση του για απολογία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στο 9σέλιδο υπόμνημά του δεν αναφέρει τίποτε για την… ταμπακιέρα, αφού δεν δίνει απαντήσεις στα περί του χειρισμού του επί της λίστας Λαγκάρντ ή επί του πορίσματος του ΣΔΟΕ μετά τον φορολογικό έλεγχο στα ξαδέλφια του. Δεν δίνει απαντήσεις για τις κατηγορίες για τις οποίες ελέγχεται από την Προκαταρκτική, δηλαδή την απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, τη νόθευση εγγράφου και την παράβαση καθήκοντος. Αντ’ αυτού καταγγέλλει «διατυπωμένες κατηγορίες» από την επιτροπή «προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων», ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για το πόρισμα που θα εκδώσει η Προκαταρκτική και προς επίρρωσιν του ισχυρισμού του επικαλείται δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο σημείωνε πως είναι βέβαιη η παραπομπή του για τρία κακουργήματα.

Επιπλέον καταγγέλλει το γεγονός ότι δεν του δόθηκε η 2μηνη προθεσμία που ζητούσε προκειμένου να επεξεργαστεί τις 20.000 σελίδες της δικογραφίας και να προετοιμαστεί για την κατάθεσή του. Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές-μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής, ο πρώην υπουργός επιμένει ότι όσα υποστηρίζει «υπεραρκούν για να στηρίξουν τη δικονομική απόλυτη ακυρότητα του όποιου πορίσματος βγάλετε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ