Συνέδριο της Ν.Δ. με φωνές

Σε αφετηρία για την αναγέννηση του κεντροδεξιού χώρου επιθυμούν να μετατρέψουν το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τα στελέχη της Συγγρού. Ομως, υπάρχουν και αποχρώσες ενδείξεις ότι θα υπάρξουν και φωνές αντίδρασης από μέλη του συνεδρίου στη συγκατοίκηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Οι εργασίες ανοίγουν αύριο με την ομιλία (8.00 το βράδυ) του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσω της ομιλίας του αναμένεται να κάνει άνοιγμα στη νέα γενιά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε ανθρώπους της κοινωνίας προκειμένου το κόμμα να γυρίσει σελίδα και να βγει -υπερβατικά- στο πολιτικό σκηνικό.

Το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθούν σε ολομέλεια ομιλίες στελεχών, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι τρεις επιμέρους συνεδριακές ομάδες (οργανωτικού, ιδεολογικού, καταστατικού) προκειμένου να υποβάλουν τα τελικά τους πορίσματα.

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με την ψήφιση αυτών των πορισμάτων, ενώ στη συνέχεια τον λόγο θα λάβει ξανά ο Αντώνης Σαμαράς για τη δευτερολογία του. Οι εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να κλείσουν με την ψηφοφορία για ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, γεγονός που συγκεντρώνει και το περισσότερο ενδιαφέρον για τα κομματικά στελέχη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ