Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

«Εχω βρει το σωστό μονοπάτι»

Η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου αναπολεί στιγμές από το παρελθόν.

«Αν αμφιβάλλετε για τη ζωή, η ζωή εκδικείται. Αν της έχετε εμπιστοσύνη, πάει καλά. Αυτό είναι όλο», διαπίστωσε απλώς ο Γάλλος συγγραφέας και ζωγράφος Ylipe. Η Μαριάννα Τουμασάτου φαίνεται πως στις επιλογές που έκανε στην προσωπική της διαδρομή, ακόμα και σε εκείνες που διαπίστωσε -εκ των υστέρων- λάθη, έδειξε πίστη στη ζωή της και βρήκε το σωστό μονοπάτι για να αισθάνεται καλά.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σε μια γειτονιά με πολλούς φίλους και πολύ παιχνίδι. «Στα Σεπόλια μεγάλωσα. Η γειτονιά μου μυρίζει ακόμα αγιόκλημα και γιασεμί. Πολύ ωραία ήταν τα παιδικά μου χρόνια, ξέγνοιαστα, έχω πολύ όμορφες εικόνες και αναμνήσεις. Αυτό που θυμάμαι έντονα ήταν τα παιχνίδια με τους φίλους. Πολλές ώρες παιχνίδι, ειδικά τα καλοκαίρια. Κρυφτό, κυνηγητό, τα μήλα… ό,τι παιχνίδι υπήρχε και ό,τι εφευρίσκαμε στη στιγμή. Τότε ήταν τα πράγματα ασφαλή. Οι μανάδες μας δεν ανησυχούσαν που ήμαστε έξω από το σπίτι, δεν ζούσαν με το άγχος που ζούμε εμείς σήμερα για την ασφάλεια των παιδιών μας. Τα παιδικά μου χρόνια τα θυμάμαι σαν παγωτό», αναπολεί η γνωστή ηθοποιός.

Ως παιδί ήταν ζωηρό, χωρίς όμως να ξεφεύγει ή να κάνει πράγματα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα. «Οχι, δεν έκανα τρελά πράγματα. Δεν ανησυχούσα τους γονείς μου. Ουσιαστικά αυτά που μας απασχολούσαν τότε ήταν πότε θα μαζευτούμε τα παιδιά στη γειτονιά για να τρέξουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε. Οι γονείς μου ήταν αυστηροί τόσο όσο έπρεπε. Είχαμε κι εγώ και ο μεγάλος μου αδελφός μια ελεγχόμενη ελευθερία. Δεν το καταλαβαίναμε τότε, αλλά οι γονείς μας μας είχαν οδηγήσει με έναν πολύ σωστό και έξυπνο τρόπο σε σωστές επιλογές. Το σπίτι μας ήταν πάντα ανοιχτό για τους φίλους μας, ήξεραν ανά πάσα στιγμή πού είμαστε και με ποιον, χωρίς όμως να μας καταπιέζουν. Αυτό ήταν μεγάλη μαγκιά» λέει.3669859h74

Στο σχολείο προτιμούσε να ασχολείται με δραστηριότητες εκτός αιθούσης. «Ημουν “τούβλο” (σ.σ.: γέλια). Μέτρια μαθήτρια. Πέρασα πολύ ωραία όμως στο σχολείο, στη θεατρική ομάδα, στην εφημερίδα που εκδίδαμε, στο Δεκαπενταμελές. Τα προτιμούσα όλα αυτά από το διάβασμα. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να έχω διαβάσει πιο πολύ, να είχα δώσει περισσότερο χρόνο ουσιαστικό στα μαθήματα, να είχα εκτιμήσει το σχολείο», παραδέχεται και συνεχίζει να μας μεταφέρει τις εικόνες της σχολικής της διαδρομής. «Γελούσα πάρα πολύ με τους φίλους μου και τους συμμαθητές. Θυμάμαι ότι όταν βαριόμαστε το μάθημα κάναμε αποχές, έτσι χωρίς σοβαρό λόγο, ενώ με τον κολλητό μου σκαρώναμε διάφορα ώστε να χάσουμε μάθημα. Το σύνηθες ήταν να ξύνει το μολύβι, να το βάζει στη μύτη του, να ματώνει κι εγώ να πρέπει να βγω έξω μαζί του για να τον σώσω και να τον περιθάλψω. Τέτοια κάναμε παιδικά, όχι σκληρά πράγματα».

Το επάγγελμα που την ενθουσίαζε από μικρή ήταν αυτό της πωλήτριας. «Τρελαινόμουν! Μου άρεσε γιατί σκεφτόμουν ότι θα είμαι σε ένα μαγαζί που θα μπαίνει κόσμος συνέχεια για να ψωνίζει κι εγώ θα κάθομαι στην ταμειακή και θα χτυπάω συνέχεια τα πλήκτρα και θα δίνω τον λογαριασμό. Πάρα πολύ μου άρεσε. Κάποια στιγμή στη ζωή μου βοήθησα τον θείο μου που είχε κατάστημα, αλλά ήταν με κοσμήματα, οπότε δεν μπαινόβγαινε ο κόσμος και εγώ δεν χρησιμοποιούσα πολύ την ταμειακή. Γιατί νομίζω εκεί ήταν η περισσότερη λαχτάρα που είχα. Τα πράγματα άλλαξαν στο Λύκειο όταν ως υπεύθυνη του Δεκαπενταμελούς για το θεατρικό του σχολείου έπαιξα έναν ρόλο. Κόλλησα και συνειδητοποίησα ότι το επάγγελμα του ηθοποιού θα ήταν αυτό που θα ακολουθούσα. Ετσι απλά».

Τελειώνοντας το σχολείο μπήκε στην Ανώτερη Σχολή Δραματική Τέχνης «Κάρολος Κουν» και ξεκίνησε το ταξίδι της, με διαδρομές που είχαν απ’ όλα: άγχη, επιθυμίες, ανησυχία, ευτυχία, συνειδητοποίηση, αγάπη. «Στη σχολή ζούσαμε την κουλτούρα μας και ονειρευόμαστε την Επίδαυρο, το Ηρώδειο. Την τηλεόραση την απαξίωνα ως το τραγικότερο μέσο. Μετά συνειδητοποίησα, κατάλαβα, ξεχώρισα και επέλεξα. Σίγουρα ο στόχος μου, αλλά και το πώς είμαι φτιαγμένη, ο χαρακτήρας μου δηλαδή, δεν αναζητούσαν το εξώφυλλο, την προβολή, την ύπαρξη σε αυτή τη δουλειά μέσα από φωτογραφήσεις και κοινωνικές εμφανίσεις. Να σου πω και την αλήθεια, σιχάθηκα και την ψευτοκουλτούρα, να καμώνομαι ότι είμαι κάτι που δεν είμαι. Προτιμούσα την ειλικρίνεια από το δήθεν. Ηταν απόλυτη επιλογή μου ή, πιο σωστά, πολύ κοντά στην επιλογή μου ο δρόμος που ακολούθησα. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Στην καριέρα μου έχω πολλά κενά, πράγματα που θα ήθελα να κάνω και δεν έχω κάνει. Στη ζωή μου όμως επέλεξα αυτό που ήθελα. Εκανα τις διαδρομές μου και καταστάλαξα. Την τηλεόραση την αγάπησα πολύ και θεωρώ ότι συμβαίνουν αξιόλογα πράγματα και δουλειές. Η προβολή είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Δεν την αγαπάω, δεν ζω γι’ αυτή και ούτε μέσα από αυτή. Δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν τα εξώφυλλα ή να βγαίνει προς τα έξω η δουλειά μου, απλώς δεν με ενδιαφέρει το δήθεν. Δεν είμαι των πάρτι, των κοινωνικών συναναστροφών και των κλισέ τύπου “αγάπη μου, γλυκειά μου, λατρεία μου”, και όλων αυτών των “τάχα μου”. Δεν τα θέλω αυτά, δεν τα έχω ανάγκη. Είναι τόσο περιττά στη ζωή μου», εξομολογείται. 

Η Μαριάννα Τουμασάτου έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως στις: «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», «Οδυσσέα γύρισε σπίτι», «Μίννη η αθώα», «Αγριο μέλι», «Καβγάδες στην Γκιότζα», «Η Κωμωδία των παρεξηγήσεων», «Κάποιος να σηκώνει το τηλέφωνο», «Δύο ορφανές», «8 γυναίκες κατηγορούνται», «Ξανά μαζί», «Μου μου», «Το τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές» με τον Σταμάτη Φασουλή, «Κάθε χρόνο ίδια μέρα», «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ήταν στο σίριαλ της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, «Γυναίκες» (1991) και «Αναστασία» (1994) και στη συνέχεια στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Τμήμα ηθών». Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Με τα φτερά του έρωτα», «Με θέα στο πέλαγος», «Cheek to Cheek», «Νταντά για όλες τις δουλειές» κ.ά. Η καθημερινή επιτυχημένη σειρά του Mega «Βέρα στο δεξί» ήταν για εκείνη, όπως λέει, σταθμός στην επαγγελματική της πορεία. «Ηταν η καλύτερη στιγμή όλων μας, πιστεύω. Ημασταν σε μια φάση που όσα είχαμε τα δώσαμε και γι’ αυτό την αγάπησε ο κόσμος και εμείς το ευχαριστηθήκαμε τόσο πολύ. Ημασταν και επαγγελματικά και προσωπικά μια ομάδα δεμένη».22599g8693

Παρέα στο θεατρικό σανίδι, μαζί και στη ζωή

Η Μαριάννα Τουμασάτου είναι παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Αλέξανδρο Σταύρου και έχουν μία κόρη. «Με τον Αλέξανδρο παίζαμε μαζί από το 1999. Αρχικά δεν ευνοούσαν μάλλον οι συνθήκες, αλλά δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα γινόμαστε ζευγάρι. Αυτά ήρθαν μετά. Το γεγονός ότι είμαστε στον ίδιο χώρο είναι βοηθητικό, νομίζω. Δουλεύουμε μαζί και στο θέατρο και αυτό το διάστημα κάνουμε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Είναι ωραία. Οταν περνάς καλά με τον σύντροφό σου δεν σε ενοχλεί να είσαι και στη δουλειά και στο σπίτι μαζί. Αμα τον βαριέσαι, τον βαριέσαι παντού. Ακόμα και τρία λεπτά να τον βλέπεις. Εμείς κάνουμε καλή παρέα. Η γέννηση της κόρης μας ήταν μια επιλογή συνειδητή. Τα πράγματα άλλαξαν, αλλά προς το καλύτερο και για τους δυο μας. Η Χρυσηίδα-Παναγιώτα σαφώς και είναι πρώτη έγνοια και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη χαρά στη ζωή μας. Δεν είμαι αυστηρή μαμά. Πιστεύω στην ελευθερία όσο τίποτα στον κόσμο. Σαφώς και πρέπει να βάζεις όρια σε ένα παιδί, που αφορούν όμως πράγματα που είναι επικίνδυνα για τη σωματική του ακεραιότητα. Την παίρνουμε μαζί μας τώρα στις παραστάσεις, όπου βέβαια είναι εφικτό. Οχι, δεν θα ήθελα να γίνει ηθοποιός γιατί γνωρίζω τις δυσκολίες που έχει το επάγγελμα και θα ήθελα να της αποφύγει το παιδί μου. Τελικά όμως θα κάνει αυτό που θα θελήσει. Δεν ανησυχώ για τα λάθη μου. Καμία μητέρα δεν είναι τέλεια και καμία δεν ξέρει τα πάντα. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για την κόρη μου κι εκείνη μεγαλώνοντας θα κάνει τον απολογισμό και θα μου πει τι έκανα σωστά και τι λάθος».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

1. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια.

2. Εχει έναν μεγαλύτερο αδελφό με τον οποίο είναι πολύ δεμένη.

3. Πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Σ’ αγαπάω αλλά…» με τους Αλέξανδρο Σταύρου, Ιωσήφ Μαρινάκη και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

4. Αυτό που «σιχαίνεται» είναι η αχαριστία. 5. Μικρή έπαιζε ποδόσφαιρο με τα παιδιά της γειτονιάς.

6. Αυτό που δεν ξέρουμε για τη Μαριάννα Τουμασάτου είναι: «Α, πάρα πολλά πράγματα, τα οποία δεν θα αποκαλύψω».

7. Είναι υπέρμετρα αισιόδοξη.

8. Την πάντρεψε η Ελενα Ακρίτα και ο Γιώργος Κυρίτσης.

9. Για τους πολιτικούς λέει: «Τους αφορίζω, εκτός από τον κουμπάρο μου».

10. Γράφει παραμύθια, τα οποία δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να εκδώσει.

11. Εχει ισχυρούς δεσμούς φιλίας. «Η φιλία για μένα παίζει στη ζωή μου πρωταρχικό ρόλο».

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...