Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Βόμβα» από τον Πατέρα για τη σχέση Κούγια – Μαρινάκη

Τι είπε (στο Εφετείο) ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού για τα στημένα ματς, την ΕΠΟ και τον Μπέο

Λάβρος κατά του Αλέξη Κούγια, που τον στοχοποίησε στην κατάθεσή του, εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας κατά την εξέτασή του στη δίκη των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011.

Ο γνωστός εφοπλιστής κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του Koriopolis, επισημαίνοντας τις συχνές αλλαγές των καταθέσεων Κούγια και τονίζοντας ότι η ολική μεταστροφή επήλθε με την πώληση παίκτη της ομάδας του στην ομάδα του Ολυμπιακού.

«Ο Αλέξης Κούγιας έχει αλλάξει πέντε ομάδες, είναι έμπειρος πια παράγοντας και δεν έχει καταφέρει τους στόχους του. Στις καταθέσεις του μέχρι και το 2015 ουδέποτε αναφέρει ή εμπλέκει το όνομά μου. Ολα άλλαξαν όταν ο Κούγιας πούλησε ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό. Το λέω ξεκάθαρα. Μέχρι πρότινος ήταν εναντίον Ολυμπιακού και Μαρινάκη και βρέθηκε ξαφνικά να λέει ότι έχω φτιάξει το Koriopolis. twe5twr 3Χρησιμοποιεί ονόματα κατά το δοκούν για να ανέβει κατηγορία. Είπε ακόμα ότι τον έστελνα εγώ σε εκπομπές, λες και είναι άβουλο ον! Ενα από τα απαράδεκτα που έχει κάνει ο Κούγιας είναι ότι χρησιμοποίησε τη Δικαιοσύνη για να ανέβει κατηγορία, πιέζοντας κάθε φορά με τις καταθέσεις του ότι είναι αδικημένος και πρέπει να δικαιωθεί. Υπάρχουν αδικημένοι στο ποδόσφαιρο, δεν αντιλέγω, και ο ΠΑΟ έχει αδικηθεί. Αλλά όχι να βρομίζει με τα λεγόμενά του ανθρώπους. Αλλαξε η στάση του όταν πούλησε παίκτη στον Ολυμπιακό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατέρας.

«Χρησιμοποιεί τερτίπια»

Οταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τη φράση του «ο Κούγιας χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη», ο κ. Πατέρας εξήγησε: «Σας λέω ότι όπως τότε στη Γ’ Εθνική υπήρχε το θέμα με τον Τσακογιάννη, το ίδιο κάνει και τώρα με τη Λάρισα. Σαν έξυπνος δικηγόρος που είναι, χρησιμοποιεί τερτίπια προκειμένου να κερδίζει πόντους για τις ομάδες του».

Σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης σχετικά με το αν ο ποινικολόγος είναι ο μοναδικός που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους πρακτικές, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δει ποτέ άλλον παράγοντα να κάνει καταγγελίες και να καταρρίπτεται έτσι.

«Εχει βγει σε δέκα εκπομπές στον Θωμαΐδη και στη συνέχεια λέει στο τέλος ότι “Α, είναι ο Πατέρας”. Είναι δυνατόν να λέει “Με στέλνανε”; Και τι συμφέρον έχω εγώ για το ποιος θα ανέβει; Είμαι παράγοντας ομάδας; Εχει αλλάξει εφτά φορές αυτά που λέει για μένα. Απ’ ό,τι έχω δει από εκπομπές και καταθέσεις, αλλάζει συνεχώς. Μια ανέλιξη της ομάδας Κούγια σημαίνει και χρήματα. Για παράδειγμα, αν στη Β’ Εθνική παίρνει 500.000 ευρώ, στην Α’ Εθνική θα παίρνει 3.000.000» συμπλήρωσε.

Στην κατάθεσή του περιέγραψε επίσης και τον τρόπο που τον προσέγγισε ο Αλέξης Κούγιας, ξεκαθαρίζοντας ότι την περίοδο εκείνη είχε ήδη σταματήσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

«Με πολεμάνε»

«Τον Μάρτιο του 2011 ζήτησε να με δει ο κ. Κούγιας. Ηρθε και μου λέει “έχω μια ομάδα, την Παναχαϊκή, και με πολεμάνε”. Μου ζητάει βοήθεια και εγώ του λέω ότι δεν ασχολούμαι πια με το ποδόσφαιρο και ούτε θέλω ξανά. Μετά μου λέει ότι έχει τις περιβόητες συνομιλίες. Και του λέω “να πας στη Δικαιοσύνη”. Το έχει πει και ο ίδιος σε καταθέσεις του ότι απογοητεύτηκε που τον έστειλα στη Δικαιοσύνη! Θέλω να τονίσω, επίσης, ότι εγώ έχω απαλλαγεί για υπόθεση Δαλούκα για cd, σε αντίθεση με τον κ. Κούγια» ανέφερε.

Στη συνέχεια ερωτήθηκε από την έδρα για διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, με τον κ. Πατέρα να εξηγεί ότι γνωρίζει μόλις τρία άτομα, αλλά και πως, επειδή είχε διατελέσει πρόεδρος της Super League, είχε υποχρέωση να συνομιλεί με όλους τους προέδρους των ομάδων.

«Τρία πρόσωπα έχω συναντήσει από αυτά που αναφέρετε. Ο Μπέος το 2009 ήρθε μαζί με τον Καλογιάννη και μου ζήτησαν να διευθετήσουν κάποια ζητήματα στη Β’ Εθνική. Οταν έφυγα εγώ, ανέβηκε κατηγορία ο Μπέος. Οχι όσο ήμουν, που λέει ο Κούγιας ότι είναι άνθρωπός μου. Επίσης, τον Κομπότη τον είχα γνωρίσει σε συμβούλια της Super League. Τον Τσακογιάννη δεν τον ξέρω. Θυμάμαι ότι ήταν πρόεδρος σε μια ομάδα και, από όσο έχω διαβάσει, είχε κόντρα ο Κούγιας».

twe5twr 1Για κατάθεση και ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων»

Μετά την κατάθεση του Νικόλα Πατέρα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα προσέλθει, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του Koriopolis, και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (φωτό)!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επικοινώνησε ήδη με την πλευρά του προέδρου του Ολυμπιακού και ενημέρωσε ότι σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις θα πρέπει να παραστεί για να καταθέσει. Αναμένεται πλέον να μάθουμε σε ποια ημερομηνία θα γίνει αυτό, με το δικαστήριο να έχει προγραμματίσει μέσα στον Μάρτιο άλλες τρεις συνεδριάσεις. Δεν αποκλείεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να εμφανιστεί σε μία από αυτές.

Από εκεί και πέρα, το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 120 ευρώ στον Βίκτωρα Μητρόπουλο και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, γιατί δεν έχουν εμφανιστεί να καταθέσουν.

Παράλληλα, διέταξε τη βίαιη προσαγωγή και των δύο, προκειμένου να εμφανιστούν στην επόμενη δικάσιμο (20/03).

Τέλος, παρά την αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο αποφάσισε να κληθούν ως μάρτυρες οι ποδοσφαιριστές Καπάνταης, Κόρμπος, Καρακώστας, Δωροβίνης και άλλοι.

«Η δεύτερη υπόθεση των στημένων είναι πιο δεμένη»

Στο επίμαχο ερώτημα για την ύπαρξη ή μη στημένων αγώνων, ο κ. Πατέρας δεν εισέφερε στοιχεία στην υπόθεση, ωστόσο δήλωσε πεπεισμένος ότι στήνονται παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πως στη δεύτερη υπόθεση για στημένα παιχνίδια τα στοιχεία είναι πιο δεμένα.

Πρόεδρος: Αυτή η δίκη πια… Ολο ακούγονται πράγματα και ουσία τίποτα.

Πατέρας: Στην άλλη δίκη θα έχουν. Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η διωκτική Αρχή είναι πιο σημαντικά. Φαίνεται πιο δεμένη υπόθεση. Υπάρχουν αποδείξεις. Οχι μόνο καταθέσεις ανθρώπων σκόρπιες που θέλουν να κερδίσουν κάτι από αυτό. Από όσα διαβάζω, αυτό καταλαβαίνω.

Πρόεδρος: Υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Πατέρας: Η ΕΠΟ είναι μια διεφθαρμένη ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Γίνεται όμως προσπάθεια να σπάσει το «απόστημα».

Οταν ερωτήθηκε ευθέως για το αν υπάρχουν στημένα παιχνίδια, απάντησε: «Είμαι βέβαιος ότι παιχνίδια στήνονται. Δεν υπάρχει περίπτωση αν θέλει κάποιος να στήσει παιχνίδι να μην μπορεί. Αν ένας παράγοντας θέλει να στήσει παιχνίδι, δεν χρειάζεται να ενημερωθούν προπονητής και παίκτες. Την εποχή που ασχολούμουν είχα δει αποτελέσματα παράξενα. Υπήρξαν φορές που αναρωτήθηκα για παίκτες… αν έπαιζαν τόσο υποτονικά για να ευνοήσουν την άλλη ομάδα. Δεν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν τρόποι να στήνονται παιχνίδια. Βέβαια, οφείλω να πω ότι σε μένα δεν ήρθε ποτέ ούτε ο Μπέος ούτε κανένας να μου ζητήσει τέτοιο πράγμα. Μπορεί επειδή με σέβονται. Μου είχε πει κάποτε ο μακαρίτης ο Ψωμιάδης ότι υπάρχει κάτι για τον αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου, ότι θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πώς το ήξερε. Του είπα ότι θα το μεταφέρω στον Βαρδινογιάννη και του είπα να τα μεταφέρει στον Πιλάβιο, τον οποίο λέγαμε τότε “ψηλό Σισέ”. Ο Ψωμιάδης μού είχε πει ότι ακουγόταν στην πιάτσα πως θα χάσει λόγω διαιτητή».

offer

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...