Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κάνει θραύση το «σιρόπι του βιασμού»

Η επικίνδυνη ουσία κυκλοφορεί στα κλαμπ και έχει γίνει όπλο στα χέρια διεστραμμένων που αιχμαλωτίζουν και κακοποιούν ανυποψίαστες κοπέλες.

Μια σταγόνα όλη κι όλη μέσα στο ποτό είναι αρκετή για να κάμψει κάθε αντίσταση… Ανυποψίαστα κορίτσια ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι έχουν πέσει θύματα βιασμού, χωρίς ωστόσο να θυμούνται το παραμικρό! Τελευταία τους ανάμνηση ήταν ότι διασκέδαζαν σε κάποιο club… Πώς και πότε βρέθηκαν να έχουν σεξουαλική επαφή και με ποιον σε μέρη που δεν θυμούνται να πήγαν με τη θέλησή τους, παραμένουν σκοτεινά! Η απώλεια συνείδησης -συνέπεια της κατανάλωσης του «ναρκωτικού των βιασμών»- έχει σβήσει ολότελα τη μνήμη τους!

Το εξαιρετικά επικίνδυνο ναρκωτικό GBL κάνει θραύση στα κέντρα διασκέδασης όλης της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, όπου διακινείται κυρίως μεταξύ ασυνείδητων νεαρών που προτιμούν τις σεξουαλικές επιθέσεις από το παλιό, κλασικό φλερτ! Και επειδή τους εξασφαλίζει ότι ο «στόχος» τους δεν θα φέρει την παραμικρή αντίσταση, γίνεται ανάρπαστο! Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό και γι’ αυτό είναι δύσκολο να διαγνωστεί η χρήση του με εξέταση αίματος.

Η πολύ χαμηλή τιμή του ναρκωτικού το κάνει προσιτό σε όλες τις οικονομικές τάξεις, καθώς η αγορά του ενός γραμμαρίου GHB δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ! Η δράση του ξεκινά δέκα με είκοσι λεπτά μετά τη χρήση του και διαρκεί ώς και τέσσερις ώρες, ανάλογα με τη δόση. Σε χαμηλές δόσεις προκαλεί χαλάρωση και διώχνει το άγχος, γι’ αυτό πολλοί κάνουν συνειδητά χρήση, ενώ έχει εντοπιστεί και σε παράνομα παρασκευάσματα αδυνατίσματος. Η συχνή χρήση του όμως μειώνει σταδιακά τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή, σε βαθμό που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο!

Το GBL (Γάμα βουτυρολακτόνη) είναι βιομηχανικό χημικό διαλυτικό που χρησιμοποιείται σε βαφές, εντομοκτόνα, πλαστικά και μελάνια, και παλιότερα χρησίμευε ως αναισθητικό στα χειρουργεία! Αποτελεί μετεξέλιξη σε υγρή συνήθως μορφή του GBH που απαγορεύτηκε το 2003, όταν συμπεριλήφθηκε στις ουσίες «C», δηλαδή στις ουσίες που θεωρούνται ισοδύναμες με την κάνναβη και τις αμφεταμίνες. Η χρήση του προκαλεί έντονη ζαλάδα, υπνηλία, τάση προς εμετό, σύγχυση και μειωμένη αίσθηση των αντανακλαστικών. Ομως η επίδρασή του στον οργανισμό είναι απρόβλεπτη. Στα νυχτερινά κέντρα της Βρετανίας, όπου κυκλοφόρησε αρχικά, πολλές φορές χρειάστηκε η επέμβαση γιατρών για να σώσουν νέους που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους από τη χρήση, ενώ στην Ιταλία ένας 22χρονος μετά τη χρήση GBL έπεσε σε κώμα στο club όπου διασκέδαζε με τους φίλους του και συνήλθε δύο 24ωρα αργότερα!

Η απώλεια συνείδησης που επιφέρει το ναρκωτικό το μετατρέπει συχνά σε «όπλο» στα χέρια επικίνδυνων ατόμων με σεξουαλικά κίνητρα, με αποτέλεσμα ανυπεράσπιστα κορίτσια να γίνονται έρμαια στις διαθέσεις αδίστακτων βιαστών. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες περιστατικά αποπλάνησης και βιασμού μπορεί να οφείλονται στην ακούσια χρήση αυτής της ουσίας που κάποιος έριξε στο ποτήρι των θυμάτων χωρίς να τον αντιληφθούν!

Μπλόκο σε δυο νεαρούς

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών δύο νεαροί που συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης, επειδή διακινούσαν το γνωστό «ναρκωτικό των βιασμών» GBL που προκαλεί υπνηλία, έλλειψη αντίστασης και καταστολή, και έχει πλημμυρίσει τα μπαρ και τα clubs όλης της Ελλάδας.

Αρχικά στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης σήμανε συναγερμός μετά τη σύλληψη ενός 21χρονου Ελληνα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα γυάλινο φιαλίδιο που περιείχε GBL σε υγρή μορφή, σε ποσότητα 80 ml. Ο νεαρός αποκάλυψε ότι είχε προμηθευτεί το επικίνδυνο ναρκωτικό μαζί με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 0,4 γραμμαρίων, από έναν 27χρονο.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης εντόπισαν τον προμηθευτή και έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου ανακάλυψαν ένα μπουκάλι με μεγάλη ποσότητα GBL, συνολικά 1.735 ml, αλλά και τρία δέματα της ναρκωτικής ουσίας «μιάου-μιάου» -γνωστής και ως drone ή meph-, συνολικού βάρους 130 γραμμαρίων, άλλο ένα δέμα με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (MDMA), βάρους 29 γραμμαρίων, μια συσκευασία με ένα γραμμάριο μεθυλοπροπανίνη, δύο γραμμάρια κάνναβη, είκοσι ένα ναρκωτικά χάπια και 615 ευρώ που προέρχονταν από την εμπορία ναρκωτικών.

To φτηνό «μιάου μιάου» προκαλεί παραισθήσεις και κρίσεις πανικού

Το «μιάου μιάου», γνωστό στα στέκια των εμπόρων ναρκωτικών και ως «drone», «Μ-Cat» ή «Meph», είναι ένα συνθετικό διεγερτικό με το όνομα μεφεδρόνη, που εξάγεται από την ουσία καθινόνη. Παρασκευάζεται κυρίως στην Κίνα και φτάνει στην Ευρώπη μέσω Διαδικτύου ως… φυτικό λίπασμα! Πωλείται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή που κυμαίνεται μεταξύ 5 και 17 ευρώ το γραμμάριο, και μια απλή αναζήτηση μέσω Ιντερνετ μπορεί να φέρει στα χέρια οπουδήποτε επίδοξου διακινητή μεγάλες ποσότητες σε μορφή σκόνης ή σε κάψουλες.

Συνήθως προκαλεί ευφορία ανάλογη με αυτήν που προκαλούν το «ecstasy» και οι αμφεταμίνες, και η επίδρασή του, που αρχίζει μισή ώρα μετά τη λήψη της ουσίας, διαρκεί μέχρι και τέσσερις ώρες. Ο χρήστης ενδέχεται να παρουσιάσει απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος, ταχυκαρδία, κρίσεις πανικού και μυϊκούς σπασμούς, ενώ έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις χρηστών που είχαν παραισθήσεις. Είναι όμως απρόβλεπτο το πού μπορεί να οδηγήσουν αυτές οι παραισθήσεις… Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός νεαρού στη Βρετανία που λίγο έλειψε να ακρωτηριάσει το γεννητικό του όργανο υπό την επήρεια του «μιάου μιάου», ενώ άλλος ένας Βρετανός αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι υπό την επήρεια μεφεδρόνης.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...