Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΑναζητήστε τα αίτια αν κάποιες στιγμές αισθανθείτε ανεπαρκείς σε...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Σκότωσαν τους δύο Αλβανούς δραπέτες

Αγρια ανταλλαγή πυροβολισμών χθες το βράδυ στο χωριό Κόνισκα, με την Αστυνομία να εγκλωβίζει τους αδίστακτους κακοποιούς σε χαράδρα της περιοχής.

Δύο από τους καταζητούμενους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων έπεσαν νεκροί λίγο μετά τις 9.15 χθες το βράδυ στο χωριό Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Θέρμο. Σύμφωνα με πληροφορίες και τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, δυνάμεις της ΕΚΑΜ εγκλώβισαν δύο από τους αδίστακτους κακοποιούς σε χαράδρα της περιοχής και τους κάλεσαν να παραδοθούν. Αυτοί ανταπέδωσαν με ριπές από καλάσνικοφ, οι άνδρες της ΕΚΑΜ απάντησαν και, όπως μετέφεραν κάτοικοι της περιοχής, ακολούθησε πραγματική μάχη, με δύο από τους Αλβανούς δραπέτες να πέφτουν νεκροί.  Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι δύο κακοποιοί που τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά των αστυνομικών ήταν ο 25χρονος Εντισον Λίκα και ο 41χρονος Μουρατάζ (ή Μουράτι) Αντμιρ.

Ολα ξεκίνησαν το ξημέρωμα της Τρίτης, όταν, κατά πληροφορίες, θερμικές κάμερες του Στρατού και της Αστυνομίας εντόπισαν τέσσερις ανθρώπινες σκιές να κινούνται κατά μήκος του ποταμού Εύηνου. Από τη βάση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στο Θέρμο ταχύτατα εξοπλίστηκαν οι αστυνομικοί και με τζιπ κατευθύνθηκαν προς το χωριό Αϊ-Γιάννης Κόνισκας. Ολη την ημέρα διεξάγονταν συνεχείς αναζητήσεις τόσο στο ποτάμι όσο και στις πυκνές φυλλωσιές της γύρω περιοχής, ώστε να διαπιστωθεί το αληθές των πληροφοριών. Επίσης, άλλες δυνάμεις της Αστυνομίας συνεπικουρούμενες από καταδρομείς του Λιμενικού και των ειδικών δυνάμεων του Στρατού (κάτι που δεν επιβεβαίωνε επίσημα η Αστυνομία) κατευθύνθηκαν στο χωριό Κρίκελλο, στα σύνορα Ευρυτανίας – Αιτωλοακαρνανίας, όπου απέκλεισαν όλη την περιοχή ούτως ώστε οι δράστες να μη διαφύγουν προς το Καρπενήσι. Στις έρευνες έπαιρνε μέρος και ελικόπτερο του Στρατού, γεγονός το οποίο επίσης δεν επιβεβαίωσε η Αστυνομία. Η «Εspresso» είχε χθες το απόγευμα επικοινωνία με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που επιβεβαίωσε την κινητικότητα, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες. Λίγο μετά τις 21.15 κάτοικοι του χωριού Κόνισκα ενημέρωσαν την εφημερίδα ότι είχε εκκενωθεί όλη η περιοχή και ακουγόταν κροτάλισμα από πολυβόλα για περισσότερο από δέκα λεπτά.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Εspresso», δυνάμεις της ΕΜΑΚ είδαν τους δύο Αλβανούς να κρύβονται σε φυλλωσιές μέσα σε χαράδρα. Ηταν οπλισμένοι σαν αστακοί και κρατούσαν χειροβομβίδες. Στην προσταγή να σηκώσουν τα χέρια ψηλά πετώντας τα όπλα, οι επικίνδυνοι κακοποιοί άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο Αλβανών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Αλβανοί ήταν στην ομάδα των δραπετών που τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 37χρονο αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Πιθανολογείται ότι είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ισθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη κοπέλα. Εως τα ξημερώματα στην περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο (τουλάχιστον) Αλβανών δραπετών που κατάφεραν να διαφύγουν μέσα στον καταιγισμό των πυροβολισμών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...