Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Λαχεία: «Χρυσές» νύφες, πλούσιοι γαμπροί

Τα περιζήτητα (εν μέσω κρίσης) τέκνα οικογενειών της high society.

Ποιοι είναι οι γόνοι από τζάκι και οι σύγχρονες «πριγκίπισσες» του 2013 που δεν έχουν ακόμα βάλει στεφάνι; Πού θα τους συναντήσετε και πώς θα τις κατακτήσετε; Μία χρυσή λίστα επιβίωσης, γιατί πάντα ένας καλός γάμος (εν μέσω οικονομικής κρίσης) μετράει…

1. Γιώργος  Μελισσανίδης

Είναι εκπρόσωπος του εφοπλιστικού lobby που διοικεί με τόλμη τις επιχειρήσεις, έχοντας κληρονομήσει τον δυναμικό χαρακτήρα του πατέρα του, του «Τίγρη» Δημήτρη Μελισσανίδη της Aegean. Από τα νέα-υπερπαραγωγή γραφεία της εταιρείας τους στον Πειραιά ώς τη Wall Street, ο νεαρός εφοπλιστής συνοδεύει τον πατέρα του στα ταξίδια του στο εξωτερικό πετώντας με το ιδιωτικό του liar jet. Λάτρης της ταχύτητας και των ωραίων γυναικών  (ανάμεσα στις γυναικείες παρουσίες που ήταν κάποτε στο πλευρό του συγκαταλέγονται η Αναστασία Περάκη και η Χριστίνα Κολέτσα), βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θέση Νο 1 της λίστας των περιζήτητων γαμπρών. Ο ίδιος πάντως αντιπαθεί τα κοσμικά πάρτι και τα φλας, ενώ μεγάλη του αδυναμία είναι η 45μετρη θαλαμηγός του «MeliGE», με  την οποία οργώνει τα ελληνικά νησιά, και μάλιστα την έχει μετατρέψει σε μόνιμη κατοικία του.

2. Δάφνη Κωστοπούλου

Η «αόρατη» μέχρι πρότινος κόρη του προέδρου της Alpha Bank, Γιάννη Κωστόπουλου και εγγονή του βιομηχάνου Ελευθέριου Μουζάκη της περίφημης κλωστοβιομηχανίας «Πεταλούδα», εμφανίστηκε πρόσφατα και για πρώτη φορά στα media λόγω του εργαστηρίου της «DC artworks» που άνοιξε στην οδό Χάρητος, στο Κολωνάκι. Η μοναχοκόρη του Γιάννη Κωστόπουλου και της Μαίρης Μουζάκη λατρεύει το κέντρο της Αθήνας, τη ζωγραφική και την ιστιοπλοΐα, «αγάπες» που κληρονόμησε από τον πατέρα της, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες συλλέκτες. Απόφοιτη του Parsons School of Design, με προϋπηρεσία στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης, η Δάφνη ζωγραφίζει με πάθος και χαλαρώνει παίρνοντας μέρος σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες ως μέλος του πληρώματος «Ωκύαλος».

3. Ντίνος και Σωκράτης Κόκκαλης Jr

Τα «Κοκκαλάκια», όπως χαϊδευτικά τους αποκαλούν οι φίλοι τους, είναι πολύ αγαπητά στην αθηναϊκή society λόγω της απλότητάς τους και του γεγονότος ότι είναι openminded. Οι όμορφοι γιοι του Σωκράτη και της Ελένης Κόκκαλη, με  σπουδές και μεταπτυχιακά από πανεπιστήμια της Βοστώνης, έχουν ήδη αναλάβει θέσεις-κλειδί στις επιχειρήσεις του πατέρα τους. Λατρεύουν τον Ολυμπιακό, τα αδέρφια τους Πέτρο Κόκκαλη και Δημήτρη Θεοδωρίδη και τη Μύκονο, όπου η οικογένεια Κόκκαλη διαθέτει ένα από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού στον Αγιο Στέφανο. Εδω και ένα χρόνο ο Ντίνος Κόκκαλης συνδέεται με την Αταλάντη Μαρτίνου, κόρη του Ανδρέα και της Αλεξάνδρας Μαρτίνου, της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας και όλοι αναφέρονται σε ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι, ενώ  εύχονται η σχέση τους να έχει happy end.

4. Κατερίνα Βαφειά

Κόρη του εφοπλιστή Νίκου Βαφειά και της φιλότεχνης γκαλερίστας Νιννέτας, η Κατερίνα Βαφειά είναι ένα νέο, ταλαντούχο και lowprofile κορίτσι με καλλιτεχνικό DNA που απαρνήθηκε τη ναυτιλία για χάρη της τέχνης. Με σύγχρονη ματιά στη δημιουργία εικόνας, η φωτογράφος Κατερίνα «απαρνήθηκε» και τη μοναδικού γούστου οικογενειακή βίλα της Εκάλης, καθώς κατοικεί μόνη πλέον στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί με ποδήλατο και επιλέγει την εναλλακτική διασκέδαση. Λατρεύει τον αδερφό της Χάρη και τη σύζυγό του Εμιλυ και ανυπομονεί να γίνει θεία. Οταν δεν βρίσκεται στη μυκονιάτικη εξοχική κατοικία της οικογένειάς της στην περιοχή Λια, μπορεί κανείς να την πετύχει στα Κουφονήσια και την Ικαρία.

5. Ηλίας Κοκοτός

Είναι το νέο αίμα των ξενοδοχείων «Porto Elounda», «Elounda Mare» και «Elounda Peninsula» που ανήκουν στην οικογένειά του, στον παράδεισο της Ελούντας. Εναν επίγειο παράδεισο που δημιούργησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο αρχιτέκτονας Σπύρος Κοκοτός και η σύζυγός του Ελιάννα Σωτήρχου. Και μπορεί το ζεύγος Κοκοτού να έκανε την Ελούντα διεθνή προορισμό, ο Ηλίας όμως με τις φιλίες του με καλλιτέχνες (από τον Σάκη Ρουβά και τη Δέσποινα Βανδή ώς τον Αντώνη Ρέμο και τον Δημήτρη Κοντόπουλο) την έκανε και πάλι μόδα. Με αριστοκρατική ανατροφή και σήμα κατατεθέν τα γαλάζια μάτια του, ο περιζήτητος εργένης όταν δεν βρίσκεται στην Κρήτη και στο σπίτι του στην Κηφισιά, δεν λέει όχι στα μπουζούκια αλλά και στα in restaurant.

6. Μαριάννα Γουλανδρή

Κόρη του Γιώργου Γουλανδρή και της Χριστιάνας Βαρδινογιάννη, εγγονή του Βαρδή Βαρδινογιάννη και της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, αλλά και του εφοπλιστή Big John Γουλανδρή, η νεαρή καλλονή με τα μπλε μάτια που λατρεύει τη μόδα, Μαριάννα Γουλανδρή, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο.  Πρόσφατα παρουσίασε στην Αθήνα τη συλλογή της Marianna G., προσφέροντας όλα τα έσοδα στον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ». Στον σύλλογο δηλαδή που ίδρυσε η λατρεμένη της γιαγιά, η οποία έκανε όνειρο ζωής την ανέγερση του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα. Μεγαλωμένη σε μια τόσο ευτυχισμένη οικογένεια, όνειρό της είναι να δημιουργήσει τη δική της, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα.

7. Θέμης Πετράκης

Πρόκειται για τον εφοπλιστή-party animal που όταν δεν ασχολείται με καράβια και ναύλους, ανεβαίνει στα ντεκ των αγαπημένων του club (από την Πάρο ώς το Μαϊάμι) παίζοντας house και  r’ n’ b μουσική. Λάτρις των βορείων προαστίων, εγκατέλειψε τη χολιγουντιανή έπαυλη της οικογένειάς του στην Εκάλη για να μείνει μόνος σε μια ντιζαϊνάτη μεζονέτα στο Καστρί. Με έντονη κοινωνική ζωή και πολλές κατακτήσεις, το σίγουρο είναι ότι δεν περνά ποτέ απαρατήρητος, ειδικά στη Μύκονο όταν την επισκέπτεται με το σκάφος του «T-2». Ο μοναχογιός του εφοπλιστή Ανδρέα Πετράκη και της Αννυ Πετράκη,που συγκαταλέγεται στις καλύτερες οικοδέσποινες της Αθήνας, έχει αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα στη Lolcos Hellenic Maritime, ενώ το περισσότερο διάστημα ταξιδεύει για δουλειές, από τη Νέα Υόρκη ώς την Απω Ανατολή.

8. Λυδία Οικονόμου

Συγκαταλέγεται στα πιο ωραία κορίτσια του Μανχάταν, καθώς εκεί τελειώνει φέτος τις σπουδές της. Ο λόγος για τη Λυδία Οικονόμου, κόρη του billionaire εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου από τον γάμο του με τη Λίζυ Μανωλά. H lowprofile Λυδία λατρεύει τον αδερφό της Φίλιππο, αλλά και τα ετεροθαλή αδέρφια της Χρήστο Οικονόμου (αγαπημένο της Ευγενίας Νιάρχου) και Στέφανο, που ζει και εκείνος μόνιμα στη Νέα Υόρκη και ασχολείται με τον κινηματογράφο. Είναι δύσκολο πάντως να την πετύχει κανείς στην Ελλάδα, αφού οι εμφανίσεις της είναι σπάνιες και τις διακοπές της τις περνά στο περίφημο ιστιοπλοϊκό yacht του πατέρα της «Barracuda». Εκεί μάλιστα φημολογείται ότι ο Γιώργος Οικονόμου γνώρισε τη νυν σύντροφό του Κυβέλη Μελετοπούλου, που ήταν κολλητή φίλη της κόρης του.

9. Καρολίνα, Παναγιώτης και Δημήτρης Αγγελόπουλος

Αναφερόμαστε στους νέους, μοντέρνους και rock γιους του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, αλλά και στην αδερφή τους Καρολίνα Παρθένη-Αγγελοπούλου, από τον πρώτο γάμο της μητέρας τους με τον δικηγόρο Γιώργο Παρθένη. Αν και ο μικρότερος γιος Δημήτρης συνεχίζει ακόμα τις σπουδές του στο Λονδίνο και ο αδερφός του Παναγιώτης, απόφοιτος του Harvard, προσπαθεί να «ανεξαρτητοποιηθεί», η αδερφή τους Καρολίνα έχει «εξαφανιστεί» από τα αθηναϊκά δρώμενα, αφού  τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει ως μόνιμη κατοικία της το Λονδίνο. Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Yale, δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε μεγάλο τραπεζικό όμιλο και όσοι την έχουν γνωρίσει από κοντά μιλούν για ένα γλυκό και προσγειωμένο κορίτσι, που όμως ως κόρη της Γιάννας δεν παύει να είναι περιζήτητη νύφη.

10. Ναταλία και Αλέξανδρος Τσαβλίρης

Είναι η όμορφη κόρη και ο γοητευτικός γιος του, αντίστοιχα, του εφοπλιστή Ανδρέα Τσαβλίρη (της παλαιάς ναυτιλιακής οικογένειας ρυμουλκών) και της αριστοκρατικής Μιλένας Τσαβλίρη. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Λονδίνο, όπως και η μεγαλύτερη αδερφή τους Μαριέλλα Τσαβλίρη, που πέρυσι στον «γάμο-υπερπαραγωγή  της χρονιάς»   παντρεύτηκε τον Σταύρο Λιβανό, γιο του «αόρατου πάμπλουτου», όπως τον αποκαλούν, Γιώργου Λιβανού. Τα περιζήτητα αδέρφια Τσαβλίρη, εκτός από εξαιρετικές σπουδές, διαθέτουν class και καλή ανατροφή. Σχεδόν όλο το καλοκαίρι το περνούν στο σπίτι τους στη Μύκονο και όλο και κάπου -από το «Rock» ώς τα «Αστρα»- μπορεί να τα συναντήσετε.  

11. Πάρης Κασιδόκωστας και Εριέττα Κούρκουλου

Είναι οι πιο αναγνωρίσιμοι και πολυφωτογραφημένοι κληρονόμοι της λίστας. Οι παπαράτσι λατρεύουν να αιχμαλωτίζουν κάθε τους κίνηση, αλλά και  εκείνοι δείχνουν να το χαίρονται. Ολα λίγο – πολύ είναι γνωστά για τον εγγονό του μπαρμπα-Γιάννη Λάτση και γιο της Μαριάννας Λάτση και του Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Από τις σούπερ διάσημες Paris Hilton και Ζέτα Βομβογιάννη ώς τη Μαρία Δελόγκα, ο Πάρης θεωρείται διεθνούς βεληνεκούς γαμπρός, και όχι άδικα με το όνομα και την περιουσία που κουβαλάει. Οσο για τη μικρή ακόμα Εριέττα Κούρκουλου, κόρη του αξέχαστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, αυτή τη στιγμή προτεραιότητά της είναι η εταιρεία της Lovink Fashion.

12. Νικόλας  Μαρτίνος

Από τα πιο δυνατά ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού, η lowprofile οικογένεια Μαρτίνου αποφεύγει τα φλας και  αναπτύσσει αθόρυβα μεγάλο κοινωνικό έργο. Στον πρόσφατο γάμο στη Σχοινούσα του μικρότερου γιου του Ντίνου και της Λίας  Μαρτίνου, Γιάννη,  με τη Μάγια Ζαφειροπούλου πολλές ευχές εισέπραξε και ο αδερφός του γαμπρού Νικόλας Μαρτίνος. Σε αντίθεση με τα «αόρατα» αδέρφια του, ο Νικόλας Μαρτίνος αγαπάει την καλή ζωή και συχνάζει τα καλοκαίρια στη Μύκονο, αν και προσπαθεί να περνά απαρατήρητος. Και το χαίρεται ιδιαιτέρως που δεν είναι αναγνωρίσιμος από τους παπαράτσι, οι οποίοι τον κυνηγούν (ανεπιτυχώς) με τις εκάστοτε επώνυμες φίλες του.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...