Διακινούσαν ομοεθνείς τους στην Ευρώπη!

Πάνω από 8.800.000 ευρώ είχε αποκομίσει κύκλωμα Αφγανών που προωθούσε παράνομους μετανάστες.

Χρειάστηκε πολύμηνες μεθοδικές προσπάθειες και η πολύτιμη βοήθεια της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Βρετανικής Αστυνομίας (SOCA) για να εξαρθωθεί πολυμελής εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών που, επί τουλάχιστον επτά χρόνια, οργάνωνε τη διακίνηση παράνομων μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες μέσω Ελλάδας και κρυβόταν πίσω από τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αφού αξιοποιήθηκαν όλες οι πληροφορίες που που δόθηκαν από τους Αγγλους συναδέλφους τους ή προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών, οι Ελληνες αστυνομικοί του τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ανέλυσαν όλα τα επιμέρους στοιχεία που συνέθεταν την εσωτερική διάρθρωση, τη δομή, τη δράση, τις συνεργασίες και τις διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης και κατάφεραν να την εξαρθρώσουν.

Επιλογή!

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης προωθούσαν παράνομους μετανάστες από την Αθήνα στη δυτική Ελλάδα με λεωφορεία των ΚΤΕΛ ή με Ι.Χ. αυτοκίνητα και στη συνέχεια τους έκρυβαν σε φορτηγά, ανάμεσα σε εμπορεύματα ή σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια τα φορτηγά επιβιβάζονταν στα πλοία της γραμμής με προορισμό την Ιταλία και όταν έφταναν στη Ρώμη, γινόταν ο διαχωρισμός των μεταναστών σε εκείνους που θα παρέμεναν στη χώρα και σε εκείνους που θα συνέχιζαν για άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Κατά τη μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας -με πληροφορίες- συνελήφθησαν συνολικά έντεκα Αφγανοί και ένας Πακιστανός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου – εξόδου παράνομου αλλοδαπού, της μεταφοράς και προώθησης παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα τα μέλη της οργάνωσης έχουν αποκομίσει από την εγκληματική τους δραστηριότητα πάνω από 8,8 εκατομμύρια ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε ότι προωθούσαν παράνομα περίπου είκοσι πέντε λαθρομετανάστες κάθε μήνα, αφού εισέπρατταν από τον καθένα «ταρίφα» ύψους 4.200 ευρώ!

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ