Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Κατερίνα Παπακώστα: Ο άντρας πρέπει να έχει κότσια

► Η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα εξομολογείται
► Η μητέρα της που «έσβησε» στα χέρια της και το «δελτίο καιρού» για τον έρωτα

Από τη 
Βίβιαν Μπενέκου

Η συζήτησή μου για την Κατερίνα Παπακώστα έχει έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο όταν περιστρέφεται γύρω από την ζωή της, αλλά και όταν βρίσκεται στο επίκεντρο η πολιτική. gwergwerΗ ίδια τα έβαλε με τον αντιπρόεδρο του κόμματός της Αδωνι Γεωργιάδη και δεν έκανε στιγμή πίσω, ενώ αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέει χαρακτηριστικά: «Δεν είχαμε ποτέ φιλική σχέση, αλλά είχαμε μια καλή συναδελφική σχέση στη Β΄ Αθηνών»!

Είναι εκρηκτική η σχέση σας με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη. Γιατί αυτό;
Είμαι πολύ προσεκτική, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να διατυπώνει προσωπικές απόψεις για κανέναν. Οι θέσεις μου έχουν πολιτικό περιεχόμενο, έχουν πολιτική αναφορά και πολιτική στόχευση. Υπό την έννοια ότι όλοι μας πρέπει να βελτιώνουμε τα πράγματα με τη συμμετοχή μας και όχι με την απουσία μας. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να σιωπά. Δεν μου αρέσουν οι στρογγυλές θέσεις. Η ζωή έχει και γωνίες. Ούτε είναι σωστό να στρουθοκαμηλίζουμε και να υποκρινόμαστε ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε.

Προφανώς, βλέπετε ότι κάτι λάθος γίνεται εδώ…
Οταν τα θέματα συσσωρεύονται και αθροίζονται, μετά φεύγεις από μία υγιή κατάσταση… Δεν υπάρχει πάντως κανένα προσωπικό κίνητρο. Τοποθετούμαι πολιτικά.

Μιλήσατε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Με τον Κυριάκο ποτέ δεν είχα διαφωνία.

Ποια είναι η σχέση σας με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή;
Με τον Κώστα Καραμανλή γνωρίζομαι από τότε που ήταν απλός βουλευτής και εγώ ήμουν το νεότερο πολιτικό στέλεχος, δηλαδή από το 1989. Υπάρχουν εξαιρετική χημεία, αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη. Με τον Κυριάκο έχουμε αμοιβαία εκτίμηση. Εγώ μπήκα στη Βουλή το 2000, εκείνος το 2004, και είμαστε κοντά ως γενιά πολιτικών. Δεν είχαμε ποτέ φιλική σχέση, αλλά είχαμε μια καλή συναδελφική σχέση στη Β΄ Αθηνών. Με τον Κώστα Καραμανλή
η σχέση είναι διαφορετική.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

«Η μάνα μου “έφυγε” στα δικά μου χέρια» εξομολογείται η βουλευτής Β’´ Αθηνών της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα σε μια πολύ προσωπική συνέντευξη. Θεωρεί το τέλος της μητέρας της συμβολικό και μας εξηγεί γιατί. Ο έρωτας και το κλάμα είναι βιοχημικές διεργασίες που γρήγορα χάνονται, επισημαίνει, παρότι είναι μαζί με τον σύζυγό της Θόδωρο Σιδηρόπουλο από 18 χρονών. «Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να καταρρέει» υποστηρίζει η Κατερίνα, που έχει κότσια.

g46y

Είχατε πολύ δεμένη σχέση με τη μητέρα σας, την Πηνελόπη, την οποία χάσατε πριν από λίγο καιρό. Μεγάλο το κόστος της απώλειας;
Αυτό που λέγεται, ότι μάνα είναι μόνο μία, είναι αλήθεια. Η μάνα είναι ομπρέλα προστασίας και ανεξάντλητη πηγή αγάπης, τέτοια που όμοιά της δεν υπάρχει. Το χέρι που κουνάει την κούνια κυβερνά τον κόσμο, να το ξέρετε. Στη σχέση με τη μαμά μου υπήρξε ένας συμβολισμός που για μένα είναι συγκλονιστικός. Την ώρα που συνέβη το γεγονός δεν είχα συνειδητοποιήσει τον συμβολισμό αυτόν. Τρώγαμε και με φώναξε. Λέω στα παιδιά μου «κάτι συμβαίνει με τη γιαγιά, γιατί με φωνάζει. Φώναξε το όνομά μου από το δωμάτιό της». Πήγα κοντά της κι αυτό ήταν. «Εφυγε» στα χέρια μου. Και εκεί βρίσκεται ο μεγάλος συμβολισμός, τον οποίο αργότερα επεξεργάστηκα και αφομοίωσα με την εικόνα του τέλους της, που την έχω πάντα στο μυαλό μου. Δηλαδή, όπως εκείνη με κράτησε στα χέρια της όταν είδα το πρώτο φως με τη γέννησή μου, έτσι έκλεισε τα μάτια της στα δικά μου τα χέρια. Ηθελε να φύγει στα χέρια μου. Οπως εγώ στα δικά της χέρια γεννήθηκα, έτσι κι εκείνη στα δικά μου χέρια «έφυγε».

Ποιος ευθύνεται που μπήκατε στην πολιτική;
Ενας στενός φίλος του μπαμπά μου ευθύνεται. Από αυτόν ξεκίνησε όλη η ιστορία της πολιτικής. Ημουν επί πτυχίω Νομικής κι εκείνος ήταν πρόεδρος και ενεργό στέλεχος σε μια τοπική της Ν.Δ. Αναζητούσε τότε, δηλαδή το 1989, νέα παιδιά με γνώση, ώστε να κάνουν σεμινάρια στους εκλογικούς αντιπροσώπους για τον εκλογικό νόμο. Πρότεινε στον πατέρα μου να με πείσει να τους βοηθήσω, όπως και έγινε. Οταν τελείωσε αυτό, εκείνοι, που είχαν δει την απήχηση που είχαν τα σεμινάρια στον κόσμο, ξαναχτύπησαν την πόρτα του σπιτιού μου για τις δημοτικές εκλογές του 1990. Μου ζήτησαν να κατέβω ως υποψήφια δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και δέχθηκα. Ημουν η νεότερη υποψήφια σε όλη την Ελλάδα.

39804541

Ησασταν ήδη παντρεμένη τότε;
Ημουν ακόμη φοιτήτρια όταν γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος, ο γιος μου. Με τον άντρα μου γνωριστήκαμε στο πανεπιστήμιο, όταν εκείνος ήταν στο πτυχίο κι εγώ μόλις είχα μπει στο πρώτο έτος της Νομικής. Ημουν μόλις 17,5 χρονών, γιατί είχα κερδίσει χρονιά. Με τον Θοδωρή μάς συνδέει μια άθραυστη, αόρατη κλωστή. Αυτή μάς δένει.

Πώς κρατιέται μια σχέση ύστερα από τόσα χρόνια;
Ο έρωτας, αν ρωτήσεις τους βιολόγους (ο γιος μου, ο οποίος είναι βιολόγος, μας εξηγεί τις χημικές ενώσεις που συντελούνται στον οργανισμό όταν κάποιος ερωτεύεται), σβήνει γρήγορα, γιατί χτυπάει κόκκινο στον οργανισμό. Οι σχέσεις περνούν από σαράντα κύματα και από όλες τις συνθήκες. Ολόκληρο το μετεωρολογικό δελτίο υπάρχει στις ερωτικές σχέσεις. Εκεί λοιπόν δοκιμάζεται η αντοχή των ζευγαριών. Στις μπόρες ανακαλύπτεις πόσο ισχυρά είναι τα συναισθήματα. Οι σχέσεις, όμως, θέλουν καθημερινή δουλειά και ο άντρας μου έχει τρομερή επιμονή, υπομονή και κότσια. Η πρώτη περίοδος του ενθουσιασμού, που όλοι μυθοποιούμε το έτερον ήμισυ, περνάει. Τα κότσια φαίνονται την εποχή της απομυθοποίησης που ακολουθεί. Καμιά φορά η κόρη μου μού ζητάει συμβουλές σε σχέση με αυτό. Δεν δίνω ποτέ συμβουλές, γιατί ο τρόπος που οικοδομούμε τις δικές μας σχέσεις δεν μπορεί να μεταφέρεται ως υπόδειγμα στα παιδιά μας. Της λέω λοιπόν αυτό: «Δεν θα σου δώσω συμβουλή, παρά μόνο αυτός που θα είναι μαζί σου να έχει κότσια».

tge5gert

Κι εσείς όμως είστε γυναίκα με κότσια και εμφανίζεστε πολύ σκληρή. Σπάτε ποτέ, κλαίτε;
Αυτό θα μου επιτρέψετε να μη σας το πω. Θα πω όμως αυτό που λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι μας γειώνουν. Ο γιος μου μού έχει πει ότι το κλάμα είναι η αντίδραση του οργανισμού στην υπερθέρμανση του εγκεφάλου. Είναι η έξοδος διαφυγής που εκτονώνεται μέσω των δακρύων. Σκληρή δεν είμαι. Είμαι πολύ ανθεκτική. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να καταρρέει.

Μιλήστε μας για τα παιδιά σας, την Αγγέλα και τον Κωνσταντίνο.
Η Αγγέλα είναι ηθοποιός και αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ «Εβίτα». Από νήπιο ξεκίνησε με τη μουσική, γιατί είναι και μουσικός, έκανε σπουδές ηθοποιίας στη δραματική σχολή του Γιώργου Αρμένη και είναι επί πτυχίω επικοινωνιολόγος. Εχει ήδη κάνει μια ωραία διαδρομή. Εχει παίξει στην Επίδαυρο, στις «Τρωάδες», με το Εθνικό Θέατρο, στις παραστάσεις του Γ. Αρμένη. Τώρα είναι στη μαγική παράσταση «Εβίτα». Συμμετέχει σε ένα μπουκέτο από ταλαντούχα παιδιά. Τραγουδάει, χορεύει και υποκρίνεται. Ο Κωνσταντίνος, από την άλλη, είναι ο πρώτος και μεγάλος θαυμαστής της. Της γράφει τραγούδια, παράλληλα και με άλλους, για να προχωρήσει και τη μουσική διαδρομή της. Ο Κωνσταντίνος ετοιμάζεται να εκδώσει ποιητική συλλογή.

Το κινητικό πρόβλημα του Κωνσταντίνου προέκυψε στην πορεία της ζωής του; Τι συνέβη;
Στη ζωή μας υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί ένα πρόβλημα υγείας, γεγονός που συνέβη σε εμάς. Σημασία έχει ότι ο Κωνσταντίνος είναι ενεργός πολίτης και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό για μένα έχει αξία.

tewt

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...