Ποιοι υπάλληλοι θα μπουν στο στόχαστρο

Το σχέδιο για διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων.

Από τους δήμους, τα σχολεία και τα υπουργεία θα ξεκινήσει άμεσα το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει τη διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλων.

Η τρόικα αποχώρησε έχοντας δεχθεί οι 12.500 υπάλληλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα σε δύο φάσεις (τέλος Ιουλίου και τέλος Σεπτεμβρίου), αλλά η επόμενη ημέρα φέρνει την ηγεσία του υπουργείου ενώπιον διαρκών εξετάσεων για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Οι πρώτοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες και τροχονόμοι, προσωπικό 1.000 δημοτικών επιχειρήσεων. Από κοντά και οι καθηγητές που είτε θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό είτε δεν ασκούν τα καθήκοντά τους, καθώς και υπάλληλοι υπουργείων.

Ο χρόνος παραμονής στη διαθεσιμότητα από τον έναν χρόνο έχει πια φτάσει τους οκτώ μήνες. Δηλαδή, όποιος δεν μετακινηθεί σε άλλη θέση μέσα σε αυτούς τους οκτώ μήνες, απολύεται… Η διαθεσιμότητα των πρώτων 12.500 δημόσιων υπαλλήλων θα γίνει σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση, τις αμέσως επόμενες ημέρες, πρέπει να δοθούν 5.000 ονόματα υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα: 2.500 σχολικοί φύλακες, 2.000 εκπαιδευτικοί, κυρίως γυμναστές και καθηγητές Πληροφορικής, 500 υπάλληλοι υπουργείων (οι πρώτοι 50 θα προέρχονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης). Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, όταν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί, 2.500 υπάλληλοι δήμων και υπουργείων και 1.500 εκπαιδευτικοί που αποδεδειγμένα δεν ασκούν τα καθήκοντά τους.

Στο κάδρο μπαίνουν επίσης και οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων, πιθανώς για επόμενο κύμα διαθεσιμότητας. Πρόκειται για ομάδα υπαλλήλων η οποία μπορεί να τεθεί καθ’ ολοκληρίαν και αυτόματα στο καθεστώς αυτό. Υπάρχουν περίπου 3.000 καθαρίστριες οι οποίες υπηρετούν με σχέση αορίστου χρόνου, ενώ συνολικά μαζί με τις επί συμβάσει συναδέλφους τους ανέρχονται σε 9.000.                    

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ