Προσφυγές στο ΣτΕ για ΤΑΙΠΕΔ

Μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνει, πλέον, η κατάθεση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας τόσο από δήμους όσο και από πολίτες κατά της μεταφοράς ακινήτου του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) προς αξιοποίηση.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν μαζικά οκτώ αιτήσεις στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με τις οποίες οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν, ως αντισυνταγματικές και παράνομες, οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με τις οποίες αποφασίστηκε δημόσια περιουσία να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση.

Μεταξύ αυτών ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητάει να ακυρωθεί η πράξη μεταβίβασης του «Camping Επανομής» και των εγκαταστάσεών του, ενώ ο δήμος Θάσου ζητάει την ακύρωση της απόφασης με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ο λιμένας Θάσου, καθώς και δύο εκτάσεις του δήμου στις θέσεις Χρυσή Αμμουδιά και Βάλτα. Ο δήμος Γορτυνίας Αρκαδίας ζητάει την ακύρωση της μεταβίβασης του «Ξενία Βυτίνας». Ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού στρέφεται κατά της μεταβίβασης στο Ταμείο των εγκαταστάσεων των υδροθεραπευτηρίων του ΕΟΤ, ενώ έξι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων ζητούν να ακυρωθεί η μεταβίβαση των ιαματικών πηγών Καμένων Βούρλων – Κονιαβίτη και Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων και των εγκαταστάσεών τους.               Ε.Σ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ