Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Η «κατάρα» χτύπησε ξανά την κωπηλασία

Ο 26χρονος πρωταθλητής Στρατής Αλεξίδης έφυγε ξαφνικά, χτυπημένος και αυτός από την ύπουλη λευχαιμία!

«Κατάρα» φαίνεται πως έχει πέσει πάνω στα ελληνικά κουπιά, τα οποία θρηνούν από χθες ακόμη έναν αθλητή τους! Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένας μήνας από την τραγική είδηση θανάτου του 37χρονου πρωταθλητή του κανόε-καγιάκ Ανδρέα Κιλιγκαρίδη από οξεία λευχαιμία, χθες έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων και ο 26χρονος πρωταθλητής και μέλος της εθνικής ομάδας κωπηλασίας Στρατής Αλεξίδης, χτυπημένος από την ίδια ύπουλη ασθένεια!

Γεννημένος μαχητής, ο Στρατής έδωσε επί δέκα ολόκληρες ημέρες τιτάνια μάχη για να νικήσει τη λευχαιμία. Ομως δεν άντεξε… Η πάλη ήταν άνιση. Η νόσος εμφανίστηκε με καλπάζουσα μορφή και τον πήρε μακριά από τους αγαπημένους του. Ο Στρατής άφησε την τελευταία του πνοή στην Εντατική νοσοκομείου της Νορβηγίας προκαλώντας δεύτερο σοκ στον ελληνικό αθλητισμό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», ο 26χρονος αθλητής βρισκόταν τους τελευταίους μήνες στη γενέτειρα της μητέρας του, τη Νορβηγία. Τις τελευταίες ημέρες άρχισε να μη νιώθει καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έκπληκτοι οι γιατροί διαπίστωσαν ότι όχι μόνο έπασχε από λευχαιμία, αλλά και ότι η νόσος είχε κάνει ήδη τεράστια ζημιά.

Ο απροσδόκητος χαμός του βύθισε σε βαρύ πένθος την κωπηλασία. Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εξέφρασε τη θλίψη της για τον άδικο χαμό του αθλητή της, σε ηλικία μόλις 26 ετών. Θορυβημένος από τον νέο θάνατο αθλητή, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Αδριανός επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Γιάννη Καρρά προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για το τραγικό περιστατικό.

Ο Στρατής Αλεξίδης είχε διακριθεί στο παρελθόν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ενώ είχε κατακτήσει πολλά μετάλλια στους πανελλήνιους αγώνες. Ο ταλαντούχος κωπηλάτης είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες το 2003, όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε συμμετοχή και σε παγκόσμια πρωταθλήματα τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο το εθνόσημο. Τους τελευταίους του αγώνες τους είχε πραγματοποιήσει το 2009 κι έκτοτε σταμάτησε προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Παράλληλα ωστόσο είχε αναλάβει χρέη προπονητή.

Ηταν αθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων Μυτιλήνης, απ’ όπου και η καταγωγή του, καθώς και του Ομίλου Ερετών, του αρχαιότερου αθλητικού σωματείου της χώρας μας, όταν βρέθηκε στα δεκαοκτώ του στην Αθήνα για σπουδές. Στις 12 Ιουνίου είχε «φύγει» χτυπημένος από οξεία λευχαιμία και ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης σε νοσοκομείο της Πολωνίας, ύστερα από εξαήμερη μάχη με τη νόσο.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...