Υποπτα σενάρια για «ανεξάρτητη» Κρήτη

Συναγερμός στην ΕΥΠ για ανάρτηση στο Διαδίκτυο που υποστηρίζει ότι το νησί θα ανεξαρτητοποιηθεί μετά από μυστικό δημοψήφισμα που λένε ότι έγινε.

Μία ακόμη φορά ύποπτα σενάρια για επικείμενη ανεξαρτησία της Κρήτης κινητοποιούν την ΕΥΠ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι εμπνευστές τους -που πιθανότατα εξυπηρετούν συμφέροντα ξένων χωρών- ισχυρίζονται ότι την αποφάσισε με μυστικό (!) δημοψήφισμα ο κρητικός λαός, και μάλιστα ορίζουν ως… ημερομηνία ανεξαρτητοποίησης την 1η Αυγούστου!

Σύμφωνα με την προβοκατόρικη ανάρτηση που έγινε στο Ιντερνετ, στην απόφαση -που, τάχα, βρίσκει σύμφωνες (!) την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα- οδήγησε μια δήθεν απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ που αναφέρει ότι περισσότεροι από 50.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατάγονται από την Κρήτη ή κατοικούν σε αυτήν! Στη δημοσίευση που ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες υποστηρίζεται ότι οι βουλευτές που κατάγονται από τη Μεγαλόνησο ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό πως θα προτιμήσουν την κρητική… υπηκοότητα για να συμμετάσχουν στο υπό ίδρυση κοινοβούλιο του «νέου κράτους»!

Παράλληλα, εμφανίζεται ως σημαία το έμβλημα της Κρητικής Πολιτείας. Αυτό δείχνει πόσο ανιστόρητοι είναι οι σκοτεινοί υποκινητές της αυτονόμησης, αφού στο συγκεκριμένο έμβλημα τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια συμβόλιζαν την ελληνοχριστιανική πλειοψηφία της Κρήτης, αλλά το κόκκινο την τότε τουρκική μειονότητα και το λευκό αστέρι στο εσωτερικό του την υψηλή επικυριαρχία του… σουλτάνου! Η σημαία αυτή υπεστάλη οριστικά στις 10 Αυγούστου 1913, όταν η Συνθήκη του Βουκουρεστίου επικύρωσε την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, για την οποία οι Κρητικοί είχαν χύσει τόνους αίμα!

Ισως η επικείμενη επέτειος ενός αιώνα από την ένωση πυροδοτεί ξανά τους ευσεβείς πόθους ύποπτων κύκλων, που και στο παρελθόν έχουν προσπαθήσει να κινήσουν ζήτημα ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης. Από το 1976 έχουν καταγραφεί περιστατικά αλλοδαπών που προωθούσαν την απόσχιση του νησιού. Ομως, τα δύο τελευταία χρόνια τα ανησυχητικά μηνύματα έχουν ενταθεί… Στις αρχές του 1990 είχαν σταλεί σε τοπικές εφημερίδες ανώνυμες ευχετήριες επιστολές οι οποίες παρουσίαζαν την Ελλάδα ως τέρας που στραγγάλιζε με το χέρι του την Κρήτη. Φαίνεται μάλιστα πως ακολουθούν οργανωμένο σχέδιο, καθώς έχουν κυκλοφορήσει μπλουζάκια, αυτοκόλλητα και σημαίες της Κρητικής Πολιτείας, προσπαθώντας να παρασύρουν κυρίως τους νεαρούς αλλά και κάποιους ημιμαθείς Κρητικούς να επιδιώκουν την ανεξαρτησία!

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ