Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025

Λένα Παπαληγούρα: «Θα ήθελα να συμμετάσχω σε μια μεγάλη παραγωγή του εξωτερικού»

Για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, αλλά και για την...

Κωνσταντίνος Ράλλης: Η Μαλβίνα, ο Βλάσσης και το ραδιόφωνο

Η μουσική οδηγούσε πάντοτε τα βήματά του. Αρχικά στο...

Η Ειρήνη Δανιήλ «χτίζει» κορμί στον Στάθη Σχίζα

Δίνει «πόνο» κάθε φορά που κάνει προπόνηση μαζί της,...

Ο Μιχάλης Αεράκης μιλάει για τον ρόλο του στη σειρά «Porto Leone»

Ο Μιχάλης Αεράκης πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Alpha...

Θρίλερ με ιστιοφόρο!

Δουλέμπορος εγκατέλειψε το σκάφος με τους 139 λαθρομετανάστες όταν ενώ έπλεε, άρχισε να μπάζει νερά.

Δραματικές ώρες έζησαν οι 139 λαθρομετανάστες που βρίσκονταν πάνω σε ιστιοφόρο, το οποίο τα ξημερώματα της Τρίτης κινδύνευσε λόγω εισροής υδάτων, ενώ έπλεε νοτιοανατολικά από το Κουφονήσι, στην Κρήτη. Το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου λίγο πριν από τις 6.00 τα ξημερώματα της Τρίτης και αμέσως σήμανε συναγερμός στις λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας.

Οπως έγινε γνωστό, ο δουλέμπορος που μετέφερε τους λαθρομετανάστες τούς εγκατέλειψε, όταν το ιστιοφόρο άρχισε να μπάζει νερά. Οι άντρες του Λιμενικού βρήκαν τους αλλοδαπούς διάφορων εθνικοτήτων από την Αφρική (Σύριοι και Αφγανοί) να τρέμουν από τον φόβο τους και τους επιβίβασαν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί στο υγραεριοφόρο πλοίο «Rhourd Enouss» που τους μετέφερε στην Ιεράπετρα προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις. Στην επιχείρηση διάσωσης πήραν μέρος ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα δεξαμενόπλοιο και παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη.

Οι 139 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν για να φιλοξενηθούν προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος λυκείων της Ιεράπετρας, στο οποίο νωρίτερα είχε γίνει αυτοψία, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών και του λιμενάρχη Γιάννη Παπαδάκη. Για τον σκοπό αυτό έγινε προσπάθεια να μεταφερθούν εκεί στρώματα που διαθέτει ο δήμος και να προετοιμαστεί ο χώρος, ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

Οπως είπε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης: «Προσπαθούμε να συνδράμουμε για συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και πιστεύω πως η κοινωνία, που έχει δείξει την ευαισθησία της και στο παρελθόν, θα το πράξει και τώρα. Επισημαίνω ωστόσο πως απαιτείται και η έγκαιρη και ουσιαστική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, που έχει την ευθύνη, για να αποφύγουμε παλινωδίες».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απαστράπτουσα η Τίνα Μεσσαροπούλου στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου

Η Τίνα Μεσσαροπούλου επέστρεψε για λίγο από την Πάρο...

Γνωστός τραγουδιστής χώρισε με ηθοποιό και τρεις μήνες μετά περιμένει παιδί από τη νέα του σύντροφο

Ο έρωτας με έρωτα περνάει αλλά ο τραγουδιστής βάλθηκε να τα κάνει όλα μαζί!

Σπάνια εμφάνιση της Ναταλίας Λιονάκη – Η μοναχή Φεβρωνία στα εγκόσμια

Ταξίδι - αστραπή στην Κρήτη έκανε η μοναχή Φεβρωνία, που εθεάθη πριν από λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Παντρεύεται γνωστό ζευγάρι – Αυτή είναι η προαναγγελία γάμου

Καλοκαίρι χωρίς γάμους γίνεται, δε γίνεται! Η προαναγγελία του γάμου τους δημοσιεύτηκε και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν ανέδειξα ποτέ τον ωραίο μου εαυτό στην τηλεόραση, δεν το έπαιξα ποτέ γκόμενα»

Η γνωστή και πετυχημένη δημοσιογράφος μίλησε σε συνέντευξή της για την καριέρα της στην τηλεόραση.

Ο Διαμαντής Καραναστάσης μας «συστήνει» το γιο του

Ο Διαμαντής Καραναστάσης τρισευτυχισμένος ανήμερα των 14ων γενεθλίων του γιου του πόζαρε μαζί του και δημοσίευσε φωτογραφίες τους στο instagram.

Χώρισε η Μελίνα Νικολαϊδη – Τα μάζεψε κι έφυγε από το σπίτι του Φιντιρίκου

Μπορεί η Μελίνα Νικολαΐδη να ετοίμασε σε συνεργασία με...
spot_img
spot_img