Νεκρός ο Ελληνας που είχαν απαγάγει Νιγηριανοί ένοπλοι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

Νεκρός είναι ο Ελληνας πολίτης και άλλοι έξι υπήκοοι ξένων χωρών που είχαν απαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου από τρομοκρατική οργάνωση στη Νιγηρία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Ελληνας όμηρος, που ήταν στέλεχος της λιβανέζικης εταιρείας Setraco και εργαζόταν στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας, είχε απαχθεί μαζί με έξι πολίτες άλλων χωρών στη Νιγηρία, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας και απήγαγαν επτά άτομα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι διαθέσιμες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι είναι νεκρός, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί η οικογένειά του.

Μετά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση η τρομοκρατική οργάνωση δεν επικοινώνησε ούτε διατύπωσε -σε οποιαδήποτε φάση- αιτήματα για την απελευθέρωση των ομήρων. Καθ’ όλο το διάστημα που μεσολάβησε η ελληνική πλευρά κατέστησε απολύτως σαφές σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι αποδίδει κορυφαία προτεραιότητα στην προστασία της ασφάλειας των ομήρων.

Η ισλαμιστική οργάνωση, που φέρεται να διατηρεί δεσμούς με την «Αλ Κάιντα», είχε ανακοινώσει ότι προχώρησε στις απαγωγές των επτά υπηκόων από χώρες της Ευρώπης και του Λιβάνου ως αντίποινα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ευρωπαϊκών χωρών ενάντια στο Μάλι και το Αφγανιστάν, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι αν γινόταν οποιαδήποτε επιχείρηση απελευθέρωσής τους, «τότε οι ζωές των ομήρων θα διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο». Εκτός από τον Ελληνα μηχανικό, οι άλλοι έξι απαχθέντες ήταν από τη Βρετανία, την Ιταλία και τον Λίβανο.

Με βάση την ενημέρωση που έχει το υπουργείο, δεν υπήρξε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε διαρκή επικοινωνία με τους ομολόγους του των υπόλοιπων εμπλεκόμενων χωρών. Ο υπουργός επικοινώνησε με τη μητέρα του θύματος, στην οποία εξέφρασε την οδύνη και την αμέριστη συμπαράστασή του αυτές τις δύσκολες ώρες. Α.Α.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ