Εφτά νέα προϊόντα με DNA αλόγου

Δεν έχει τελειωμό ο διατροφικός εφιάλτης.

Δεν έχει τελειωμό ο διατροφικός εφιάλτης με τα προϊόντα στα οποία έχει ανιχνευτεί DNA αλόγου, αφού ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) είναι έτοιμος να αποσύρει άμεσα από την αγορά εφτά επιπλέον προϊόντα. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ επισημαίνει πως DNA αλόγου εντοπίστηκε στα εξής προϊόντα: «Κεμπάπ τύπου αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013, «Σουτζουκάκι 80 γραμμ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014, «Μπιφτέκι 130 γραμμ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και «Μπιφτέκι 130 γραμμ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014, που παράγονται από την T&T Foods Α.Ε. και διατίθενται από την επιχείρηση Χούτος Catering A.E., Ακόμη, κεμπάπ κατεψυγμένο Αριστον, με ημερομηνία παρασκευής 31/12/2012 και ημερομηνία ανάλωσης 31/12/2013, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ και προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση Ζηκούδη Β. ΕΠΕ και ενδιάμεσο προϊόν σουτζούκι της επιχείρησης Αφοί Μπατανιάν. Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις γερμανικές αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, προέλευσης Λετονίας, που διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις «Χαρατσίδου Ε. – Τσικιρίου ΑΟΕ» και ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε..

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ