Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Oι βουλευτές που ιδρώνουν την… φανέλα!

Το παρατράγουδο της τελευταίας προπόνησης, ο κόουτς Ιωαννίδης και ομαδικός captain Λοβέδρος!

Μεσημέρι Τετάρτης. Οι  παίκτες  της ομάδας μπάσκετ της Βουλής έχουν ραντεβού στο γήπεδο του Εσπερου Καλλιθέας. Στην τελευταία προπόνηση της σεζόν τούς περιμένει μία έκπληξη: η εξώπορτα του γηπέδου είναι κλειδωμένη. Οι  βουλευτές περιμένουν υπομονετικά στο προαύλιο μισή και πλέον ώρα.

Τότε καταφθάνει ένας κύριος, εμφανώς εκνευρισμένος, με ένα κόκκινο κάμπριο. «Κινητοποιήθηκε ολόκληρος δήμος για σας», λέει. Πατά τέρμα το γκάζι και αποχωρεί θορυβωδώς, αντιδρώντας -όπως υποθέτω- με αυτόν τον τρόπο στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.22566g85

Οι βουλευτές δεν δίνουν καμία διάσταση στο θέμα. Ο αθλητισμός άλλωστε ενώνει, εξ ου και η ομάδα είναι διακομματική. «Εδώ είμαστε φίλοι, δεν υπάρχουν αντίπαλοι» λέει ο κόουτς Γιάννης Ιωαννίδης, παρ’ ότι -όπως διαπιστώνουμε- στη διάρκεια του παιχνιδιού μόνο φιλικές δεν είναι οι διαθέσεις του απέναντι σε συμπαίκτες και αντιπάλους. Είναι και εδώ ο μαχητικός Ιωαννίδης που ξέρουμε – έστω και αν δεν έχει να κάνει με επαγγελματίες του αθλήματος.

«Μου αρέσει το παιχνίδι, το οποίο είναι πολύ καλύτερο αν κερδίζεις», είναι το μότο του πρώην υφυπουργού.

Ο… αρχηγός

Πριν από εφτά χρόνια ο Γιάννης Ιωαννίδης μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο πήραν την πρωτοβουλία να φτιάξουν την ομάδα μπάσκετ της Βουλής, ώστε να διατηρούνται σε φόρμα αλλά και να κάνουν αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Αυτό που κάνουμε δεν είναι μαγκιά, είναι μια προσπάθεια αντοχής. Δίνει υγεία και τόση αυτοεκτίμηση που τη χρειάζεται ο καθένας στη ζωή του. Ο δικηγόρος, ο γιατρός, ο μουσικός, ο πολιτικός…» λέει ο αρχηγός Ανδρέας Λοβέρδος καθώς κάνει τις ασκήσεις προθέρμανσης. «Με το μπάσκετ εξορθολόγισα τη ζωή μου. Οταν έγινα υπουργός Υγείας και Αθλησης προχώρησα στη θεωρητικοποίηση» συμπληρώνει. Το καθημερινό πρόγραμμά του περιλαμβάνει κοιλιακούς, βάρη, μπάσκετ τις Τετάρτες και τένις τα Σαββατοκύριακα. Στο μπάσκετ παίζει άμυνα, είναι το Νο 2 και δηλώνει οπαδός της ομαδικότητας. Στην πολιτική; «Είμαι αποτελεσματικός, θέλω να συγκρούομαι και να νικώ». Παρ’ ότι αυτή την εποχή προσπαθεί για κάτι καινούργιο και ακολουθεί μια αυτόνομη πορεία με το δικό του κόμμα, δηλώνει πως είναι οπαδός της ομαδικότητας.

«Πολλές φορές στο ΠΑΣΟΚ υποχώρησα για το συλλογικό καλό. Τώρα έχω υποχρέωση αυτά που ξέρω να τα κάνω πράξη άμεσα και να μην περιμένω», λέει και ξεκαθαρίζει ότι «η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα έχει σκοπό να κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση. Θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, αλλά θα καταψηφίσουμε το νέο πολυνομοσχέδιο ως προϊόν καθυστερήσεων, έλλειψης τόλμης και αδεξιότητας» μας αποκαλύπτει.3356g755u

Το ματς 

Το ματς αρχίζει. Οι πολιτικοί ιδρώνουν κάτω από τις μπασκέτες. Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρίστος Δήμας, Γιώργος Ορφανός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνεργάτες βουλευτών που συμπληρώνουν την κάθε πεντάδα στις προπονήσεις και ο αδερφός του Αδωνη Γεωργιάδη, Λεωνίδας, που έχει κατακτήσει με το σπαθί του μια θέση στην ομάδα. Ωστόσο βρέθηκε σε άσχημη μέρα και τα άκουσε για τα καλά από τον κόουτς Ιωαννίδη, ο οποίος απέδωσε μεταξύ των άλλων τις αστοχίες του παίκτη στην υπουργοποίηση του αδερφού του.

«Εγινε ο Αδωνις υπουργός και… χάλασες το παιχνίδι σου» ήταν μια από τις διαπιστώσεις του!

Πλέι μέικερ γένους θηλυκού!

Η Μαργαρίτα Μάλαμα είναι η μόνη γυναίκα ανάμεσά τους, η οποία έχει θέση πλέι μέικερ. «Οσο τους κοντράρω με κοντράρουν, αλλά γενικά παράπονο δεν έχω, με αντιμετωπίζουν ευνοϊκά» λέει. Είναι προπονήτρια μπάσκετ και πήρε μεταγραφή στην ομάδα πριν τέσσερα χρόνια. Μαρκάρει, κάνει τάπες, μοιράζει την μπάλα, βάζει καλάθια και δεν διστάζει να σκιαγραφήσει το μπασκετικό προφίλ των βουλευτών που πατάνε το παρκέ. 

Α. Λοβέρδος:  «Ξέρει τι μπορεί και τι δεν μπορεί μέσα στο παιχνίδι και κάνει αυτά που μπορεί. Σουτάρει και τρέχει στον αιφνιδιασμό».

Γ. Ιωαννίδης: «Δεν τελειώνει το παιχνίδι, αν δεν κερδίσει».

Γ. Κεφαλογιάννης: «Ηρεμος γίγαντας. Καλός σουτέρ και γρήγορος στο γήπεδο».

Χ. Δήμας: «Καλός σουτέρ και καλό τρέξιμο στο γήπεδο».

Γ. Ορφανός: «Δυνατός, καλός αμυντικός».

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Καλά τελειώματα με αριστερό και δεξί χέρι και πολύ καλό άλμα».

Λεωνίδας Γεωργιάδης: «Καλός αμυντικός».

Σε ό,τι αφορά τους κανόνες του παιχνιδιού, οι βουλευτές έχουν επιβάλει τους δικούς τους. Το φιλικό παιχνίδι ολοκληρώνεται στους 65 πόντους. «Χάσαμε το παιχνίδι μας μέσα από τα χέρια μας», φωνάζει εκνευρισμένος ο κόουτς.

Οι παίκτες τον προσκαλούν για μια ομαδική φωτογραφία. Ενώνουν τα χέρια τους και δίνουν ραντεβού τον Σεπτέμβριο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΙΚΑ – ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ 

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...