Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Λιντσάρισαν την παιδοκτόνο μέσα στη φυλακή

Συγκρατούμενες επιτέθηκαν και προπηλάκισαν τη μάνα-τέρας που σκότωσε και μετά έβαλε στην κατάψυξη το αγγελούδι της

Αντιμέτωπη με τον άγραφο νόμο της φυλακής, που δεν «σηκώνει» κακοποίηση παιδιών, πόσο μάλλον όταν έχουν δολοφονηθεί από τους ίδιους τους γονείς τους, βρέθηκε η 31χρονη «Μήδεια» από το Αλεποχώρι Αχαΐας. Οι συγκρατούμενές της στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, όπου μεταφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη, της επιτέθηκαν και προσπάθησαν να τη λιντσάρουν για την αποτρόπαια πράξη της να σκοτώσει το μόλις τριών μηνών σπλάχνο της και κατόπιν να τοποθετήσει το άψυχο κορμάκι του στην κατάψυξη!

Ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να χωρέσει και μόνο τη σκέψη ότι ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι υπέφερε στα χέρια της μη-τέρας του. Ετσι, όταν η 31χρονη παιδοκτόνος έφτασε στις φυλακές, η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τις υπόλοιπες κρατούμενες που πλημμυρισμένες από συναισθήματα θυμού και οργής, ξέσπασαν σε εκρηκτικές αντιδράσεις. Μητέρες και οι ίδιες, μπορεί να έχουν διαπράξει σωρεία σοβαρών αδικημάτων, αλλά ποτέ δεν θα έκαναν κακό στα αγγελούδια τους.

Ετσι, μόλις αντίκρισαν την παιδοκτόνο, της επιτέθηκαν αρχικά φραστικά φωνάζοντάς της «φύγε να μη σε βλέπουμε». Οταν όμως άκουσαν την 31χρονη να ψελλίζει «δεν ήθελα να το σκοτώσω. Ηταν η κακιά στιγμή…», τότε αρκετές από τις κρατούμενες έχασαν την ψυχραιμία τους και δεν δίστασαν να τη λιντσάρουν. Την άρπαξαν από τα μαλλιά και άρχισαν να τη χτυπούν βρίζοντάς τη με βαριές κουβέντες. Η 31χρονη κατάφερε και γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τα χέρια τους, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των δεσμοφυλάκων, και μεταφέρθηκε στο κελί της, απ’ όπου δεν έχει τολμήσει να βγει έξω!

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην «Espresso» σωφρονιστικός υπάλληλος, «δείχνει να τα έχει χαμένα. Επαναλαμβάνει συνεχώς πως δεν ήθελε να σκοτώσει το μωρό. Φοβάται και είναι μαζεμένη στο κελί της. Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο, υπήρξε απλώς ένας προπηλακισμός της, ο οποίος έλαβε τέλος άμεσα…» τόνισε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, αν δούμε ότι η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο έκρυθμη, τότε θα αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα για την ασφάλειά της».

Για τις δύσκολες ώρες που περνά στη φυλακή η 31χρονη παιδοκτόνος μίλησε στην «Espresso» και η δικηγόρος της Αγγελική Παναγιωτοπούλου: «Αυτή η γυναίκα μπορεί να έκανε αυτό που έκανε, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την τιμωρεί με αυτό τον τρόπο. Μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να αποφασίσει την τιμωρία της. Θα πληρώσει για το έγκλημά της. Ολα τα υπόλοιπα είναι ανεπίτρεπτα. Θα μιλήσω με τη διεύθυνση των φυλακών για να αντιμετωπιστεί το θέμα».

Η 31χρονη που συγκλόνισε το πανελλήνιο κρίθηκε προφυλακιστέα με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή Πατρών και μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα. Νωρίτερα, η γυναίκα που είναι μητέρα άλλων τεσσάρων παιδιών είχε εμφανιστεί μετανιωμένη στην απολογία της. Δήλωσε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το νεογέννητο αγοράκι της, αλλά το χτύπησε επειδή έκλαιγε και δεν έτρωγε και το πέταξε στο παρκοκρέβατο, που όμως δεν είχε στρώμα! Το περιστατικό συνέβη το προηγούμενο Σάββατο, ωστόσο αποκαλύφθηκε τρεις μέρες μετά, όταν επέστρεψε στο σπίτι ο πατέρας του παιδιού. Το φρικτό έγκλημα ανέδειξε για μία ακόμα φορά την απουσία της Πολιτείας και το έλλειμμα της περιοχής σε δομές πρόνοιας για τους ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα.

«Η Πολιτεία γνώριζε το πρόβλημα και δεν έκανε τίποτα»

«Είναι θύμα κι αυτή, όπως και το παιδί που θα μπορούσε να είχε προστατευθεί από το κράτος και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Θεωρώ ότι έχουν ευθύνες, από τη στιγμή που η Εισαγγελία και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ειδοποιηθεί πριν από έναν χρόνο από το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Δυστυχώς όμως φτάσαμε σε αυτό το έγκλημα…» τόνισε στην «Espresso» η δικηγόρος της παιδοκτόνου Αγγελική Παναγιωτοπούλου. Στις 23 Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας είχαν κάνει έλεγχο στην κατοικία της οικογένειας και είχαν διαπιστώσει ότι τα δίδυμα παιδιά της 31χρονης βρίσκονταν σε κίνδυνο. Δύο μέρες αργότερα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε την Εισαγγελέα Πατρών με την ένδειξη του κατεπείγοντος. Παρ’ όλα αυτά οι διαδικασίες δεν κινήθηκαν γρήγορα.

«Ηθικός αυτουργός είναι πρώτα η Πολιτεία» κατήγγειλε η δικηγόρος, η οποία αποκάλυψε ότι η 31χρονη παρουσιάζει συμπτώματα επιλόχειας κατάθλιψης. Γι’ αυτό έχει ζητήσει να γίνει άμεσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην παιδοκτόνο: «Πρέπει αυτή η γυναίκα να εξεταστεί επειγόντως για να διαπιστωθεί το πρόβλημα. Είναι μια ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη γυναίκα. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Υπήρξε εσώκλειστη για χρόνια σε ιδρύματα και όταν ήταν και αυτή παιδί, έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο». Εως σήμερα, η 31χρονη δεν έχει επικοινωνήσει με κανένα συγγενικό της πρόσωπο, αλλά και κανείς από το περιβάλλον της δεν έχει τηλεφωνήσει στη φυλακή για να μάθει νέα της.

Από τη

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

[email protected]

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...