Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στο σκαμνί οι «κουμπάρες» της Καλλιθέας

Στο εδώλιο θα κάτσει η σπείρα που ξεζούμισε το ΙΚΑ και κατάφερε να αρπάξει πάνω από 16.000.000 ευρώ

Ενάμιση χρόνο μετά την αποκάλυψη της πολύκροτης απάτης που είχε στήσει η θηλυκή συμμορία με τις «κουμπάρες», που κατάφεραν να αρπάξουν περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του ΙΚΑ Καλλιθέας, έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης… Το πρωινό της Δευτέρας 22 Ιουλίου οι πέντε κατηγορούμενες θα βγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού και θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και να λογοδοτήσουν για τις ληστρικές επιδρομές που έκαναν επί χρόνια στα ταμεία του ΙΚΑ. Μαζί με τη φερόμενη ως αρχηγό της σπείρας Ελένη Μπουραζάνη θα δικαστούν οι Χρυσούλα Φέρρα, Χριστίνα Πατεράκη, Μυρσίνη Θωμάκου, Χριστίνα Αϊματίδη και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών, οι Κωνσταντίνος Καραΐσκος και Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αϊματίδης.

Το κύκλωμα χορηγούσε με το αζημίωτο παράνομα επιδόματα σε ανθρώπους που δεν διέθεταν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τηςστις 15 Απριλίου, εκτός από τους επτά βασικούς κατηγορουμένους, οι Αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία για περισσότερα από 150 άτομα, τα οποία ήταν αποδέκτες των επιδομάτων-μαϊμού, ενώ γνώριζαν ότι δεν τα δικαιούνταν! Ο αρμόδιος ανακριτής διαχώρισε την ογκώδη δικογραφία σε δύο σκέλη. Παραπέμπει όσους έχουν λάβει πάνω από 30.000 ευρώ για κακούργημα, ενώ για πλημμέλημα όσους έλαβαν κάτω από 30.000 ευρώ. Την προσεχή Δευτέρα στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα δικαστούν όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για κακούργημα.

Χιλιάδες γέννες από ηλικιωμένες και… αλλοδαπούς

Συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού, κουνιάδοι, ξαδέλφια, θείοι και όσοι ακόμη είχαν έστω και μια απλή γνωριμία με τις «κουμπάρες» συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία ως αποδέκτες των 500 περιπτώσεων επιδομάτων του ΙΚΑ, που βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πέντε συλληφθείσες υπάλληλοι που συνυπηρετούσαν επί μία 20ετία κατείχαν σημαντικές θέσεις στα τμήματα Μητρώου, Παροχών και Οικονομικού στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Ετσι, έχοντας καταλάβει όλα τα σχετικά πόστα, ήταν αδύνατο να γίνει αντιληπτή η απάτη.

Ως αρχηγός της συμμορίας που κινούσε τα νήματα φέρεται η Ελένη Μπουραζάνη του Ανδρέα, κάτοικος Μοσχάτου. Μάλιστα, την ώρα που εισέβαλαν στο σπίτι της οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, ο σύζυγός της προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο και κρατώντας στα χέρια του ένα κουτί… Pampers που περιείχε ένα εκατομμύριο ευρώ!

Ηγετικό ρόλο είχαν ακόμη η Χριστίνα Πατεράκη, αδελφή του εμπλεκόμενου στην υπόθεση πώλησης μαχητικών αεροσκαφών τύπου Eurofighter στην Πολεμική Αεροπορία Γιώργου Πατεράκη, καθώς και η Χρυσούλα Φέρρα. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χορηγούσαν επιδόματα μητρότητας ακόμη και σε… ηλικιωμένες γυναίκες που δεν έχουν αποκτήσει παιδιά, νοσοκομειακής περίθαλψης σε μη ασφαλισμένους του ΙΚΑ, οι οποίοι μάλιστα ποτέ δεν νοσηλεύτηκαν, ασθενείας σε ανασφάλιστους ή εργαζομένους, οι οποίοι ενώ εμφανίζονταν ως ασθενείς, ως εκ θαύματος βρίσκονταν κανονικά στην εργασία τους! Τα χρήματα που αποκόμιζαν τα επένδυαν σε πολυτελή ακίνητα και πανάκριβα αυτοκίνητα.

Από τη

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

[email protected]

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...