Φτιάχνουν νέα λίστα

Εντεκα υπουργοί ετοιμάζουν τον κατάλογο με τις 12.500 διαθεσιμότητες του Σεπτεμβρίου.

Ενδεκα υπουργοί με γοργό ρυθμό καταρτίζουν τις νέες λίστες των υπαλλήλων του Δημοσίου που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η λίστα θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό, όπως ο ίδιος άλλωστε το έχει ζητήσει, το αργότερο μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Από τα ένδεκα υπουργεία η κυβέρνηση εκτιμά  πως θα προκύψει ο αριθμός των περίπου 5.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 12.500 υπαλλήλων που προβλέπεται για το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας.

Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα είναι αυτά που θα δώσουν τους περισσότερους υπαλλήλους. Ηδη στο Υγείας υπάρχει σχέδιο για την κινητικότητα 1.342 υπαλλήλων νοσοκομείων, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε άλλες μονάδες. Από το υπουργείο Παιδείας έχει δοθεί εντολή, ώστε να ξεκινήσει η αξιολόγηση δομών στα μεγάλα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, όπου υπηρετούν 10.200 διοικητικοί υπάλληλοι. Από αυτούς 900-1.500 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Τα έντεκα υπουργεία είναι τα Υγείας, Παιδείας, Εθνικής Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Εργασίας (λίστα με τους λιγότερους υπαλλήλους), Τουρισμού, Ναυτιλίας και Εξωτερικών. Στον γραμματέα Συντονισμού Δημήτρη Βαρτζόπουλο έχει πέσει το βάρος να συντονίσει τα υπουργεία προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 12.500 διαθεσιμότητες του Σεπτεμβρίου.

Οπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός, ο κ. Βαρτζόπουλος θα αναλάβει να «τρέξει» όχι μόνο σε επίπεδο γραμματέων αλλά ακόμη και υπουργών τα σχέδια εφαρμογής των νέων οργανογραμμάτων, βάσει των οποίων θα προκύψει το υπερβάλλον προσωπικό. Ο κ. Βαρτζόπουλος, ως γερμανομαθής, συνεργάζεται απευθείας με τον Χορστ Ράιχενμπαχ που είναι επικεφαλής της Task Force, της Ομάδας Δράσης δηλαδή που παίζει τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου παρακολουθώντας το έργο της κυβέρνησης και προσφέροντας τεχνογνωσία σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα και πολιτικές αποφάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Βέη. Μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του ανέδειξε τη σημασία του ρόλου του ΑΣΕΠ ως θεματοφύλακα της διαφάνειας στο Δημόσιο και τη συμβολή του στο εγχείρημα της κινητικότητας.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ