Το πρώτο νησί που βγαίνει στο σφυρί!

Στην τελική ευθεία πλέον η δημοπρασία για το Σπαλαθρονήσι που βρίσκεται στον κόλπο της Κασσάνδρας.

Στο σφυρί προς αναζήτηση πάμπλουτων επενδυτών, που θα τα μεταμορφώσουν σε επίγειους παραδείσους, ετοιμάζονται να βγουν δεκάδες ελληνικά νησιά! Ηδη έχει αρχίσει η αναζήτηση υποψήφιων αγοραστών προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημοπράτηση που ξεκινάει με τιμή εκκίνησης 10 εκατ. ευρώ για το Σπαλαθρονήσι, το οποίο βρίσκεται στον κόλπο της Κασσάνδρας και μόλις 500 μέτρα από τις δαντελωτές ακτές του Μαρμαρά στη Χαλκιδική. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα «διαμάντια» του Αιγαίου που αναμένεται να προσελκύσουν ενδιαφερομένους από κάθε γωνιά του πλανήτη.226k98k96

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οίκου Myro Antiques House που έχει αναλάβει τη δημοπράτηση ελληνικών νησιών Σταύρο Μυρωνίδη, στόχος δεν είναι το ξεπούλημα της ελληνικής γης αλλά η μέγιστη αξιοποίησή της. «Η ελληνική γη είναι μια νύφη και γι’ αυτή τη νύφη σκοπεύουμε να πάρουμε τη μεγαλύτερη και καλύτερη προίκα» αναφέρει ο ίδιος και τονίζει: «Το Σπαλαθρονήσι είναι το πρώτο από τα νησιά που σκοπεύουμε να βγάλουμε σε δημοπρασία, ενώ θα ακολουθήσουν και αρκετά ακόμα που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα πουλήσουν. Μέχρι στιγμής έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον από διάφορους επενδυτές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, συγκεκριμένα από τη Ρωσία και το Ντουμπάι. Μάλιστα αρκετοί Ελληνες έχουν ήδη καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μετά τις 20 Αυγούστου θα αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε τα δικαιολογητικά όσων θέλουν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία και στα μέσα Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, που ελέγχεται εξονυχιστικά από δύο δικηγορικά γραφεία, τα οποία ξεψαχνίζουν τους τίτλους ιδιοκτησίας, ώστε όλα να κυλήσουν νόμιμα και ομαλά».

Οπως πληροφορεί ο Σταύρος Μυρωνίδης, το τελευταίο διάστημα κύκλοι από το εξωτερικό προσπαθούν να ρίξουν τεχνηέντως τις τιμές πώλησης των ελληνικών νησιών. Και εξηγεί: «Παρατήρησα πως σε πολλά άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο εξωτερικό εμφανίστηκαν μεσιτικά γραφεία που δρουν στο εξωτερικό, τα οποία προσπαθούσαν να αξιολογήσουν το κόστος της ελληνικής γης με σκοπό να ρίξουν τις τιμές. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως τα νησιά είναι υπερτιμημένα. Αυτή η τακτική είναι απαράδεκτη. Οφείλουμε να προστατέψουμε τη γη μας, τους ιδιοκτήτες των νησιών που πωλούνται αλλά και το ελληνικό Δημόσιο που φυσικά θα αποκομίσει τεράστια οφέλη από αυτές τις συναλλαγές».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ