Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Εκρυβαν μισό τόνο κοκαΐνης στις μπανάνες

Τεράστια επιχείρηση της Δίωξης σε πέντε πόλεις για το φορτίο του θανάτου, που η αξία του ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ

Μπανάνες με γεύση… κοκαΐνης εισήγαγε στη χώρα μας κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών το οποίο εξαρθρώθηκε έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στην Αθήνα και τη Ρόδο! Πάντως, οι αντιπρόσωποι της διεθνούς εταιρείας εισαγωγής και μεταφοράς φρούτων αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς υποστηρίζουν ότι η μεταφορά των τεράστιων ποσοτήτων κόκας γίνονταν εν αγνοία τους και εξετάζεται η πιθανότητα το φορτίο να ήρθε… κατά λάθος στην Ελλάδα!

Μέχρι στιγμής η Δίωξη έχει κατάσχει πάνω από μισό τόνο καθαρής κοκαΐνης, η οποία προέρχεται από τα καρτέλ της Κολομβίας και το κύκλωμα την εισήγαγε μέσα σε φορτηγά που μετέφεραν μεγάλες ποσότητες μπανάνας προερχόμενα από την Ιταλία.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν από έναν εισαγωγέα μπανάνας στη Ρόδο ότι μέσα στο φορτίο που είχε παραγγείλει από την Κολομβία υπήρχαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών! Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών ταξίδεψε στη Ρόδο και κατάσχεσε 250 πακέτα κοκαΐνης του ενός κιλού που ήταν συσκευασμένα σε ειδικές κρύπτες, κάτω από τα κιβώτια με τις μπανάνες.

Ακολούθησε αιφνιδιαστική έρευνα σε μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες φρούτων της ίδιας φίρμας στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, όπου υπήρχαν εκατοντάδες κιβώτια με μπανάνες. Μέσα σε αυτά τα κιβώτια οι αστυνομικοί βρήκαν άλλες 240 συσκευασίες κοκαΐνης του ενός κιλού, ειδικά πακεταρισμένες και κρυμμένες σε διπλούς πάτους ώστε να μην αλλοιώνεται το βάρος των κιβωτίων που περιείχαν τις μπανάνες!

Συνολικά, σε Αθήνα και Ρόδο οι αστυνομικοί κατάσχεσαν πάνω από μισό τόνο κοκαΐνης, που πωλείται στη χονδρική πάνω από 30.000.000 ευρώ! Για ανάκριση προσήχθησαν τουλάχιστον τριάντα άτομα, Ελληνες και αλλοδαποί οδηγοί φορτηγών, υπεύθυνοι και αντιπρόσωποι της εταιρείας εισαγωγής φρούτων, αλλά και εργαζόμενοι στις αποθήκες όπου βρέθηκαν οι μπανάνες με την κοκαΐνη.

Ωστόσο, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι Ιταλοί αντιπρόσωποι της διεθνούς εταιρείας εισαγωγής και μεταφοράς φρούτων από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς έπεισαν τους αστυνομικούς ότι η μεταφορά των τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης μέσα στα κιβώτια με τις μπανάνες, τους ανανάδες και τα μάνγκο με προορισμό τη «Γηραιά» ήπειρο γίνονταν εν αγνοία τους.

Η μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και μάλιστα έχει επεκταθεί στην Πάτρα, το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν αποσταλεί κι άλλα τμήματα του φορτίου με τις μπανάνες καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να περιέχουν κι αυτά ναρκωτικά!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...