Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέες διώξεις για τη Folli Follie

❱❱ Με τι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν σύμφωνα με το dikastiko.gr οι Δημήτρης, Τζώρτζης και Κατερίνα Κουτσολιούτσου

Νέο γύρο διώξεων -και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα- αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι πρώην διοικούντες και οικονομικά υπεύθυνοι της άλλοτε κραταιάς Folli Follie, έπειτα από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Εισαγγελία. Συνολικά κλήθηκαν ως ύποπτα 13 άτομα και, αν οι εξηγήσεις τους δεν κριθούν επαρκείς, θα οδηγήσουν σε απαγγελία νέων κατηγοριών.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης κινδυνεύουν να κατηγορηθούν και για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η Κατερίνα Κουτσολιούτσου ενδέχεται να αντιμετωπίσει δίωξη για άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση της αγοράς.

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το πρώτο σκέλος της προκαταρκτικής εξέτασης είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και είχε οδηγήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 11 εμπλεκομένων. Οι κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι ανωμοτί καταθέσεις των 13 υπόπτων που ολοκληρώθηκαν κλείνουν το δεύτερο σκέλος της έρευνας για ενδεχόμενη χειραγώγηση της μετοχής της εταιρίας. Οι κατηγορίες για τις οποίες κατέθεσαν ως ύποπτοι -και συνεπώς κινδυνεύουν να διωχθούν ποινικά- είναι της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο Κινέζος επικεφαλής και ο Ελληνας υπεύθυνος των οικονομικών στη θυγατρική του ομίλου στην Ασία, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία με την επιβαρυντική διάταξη του ν. 1608/50 (εν αναμονή της κατάργησής του από τον νέο Ποινικό Κώδικα) οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, της χειραγώγησης της αγοράς οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ενώ της άμεσης συνέργειας στη χειραγώγηση της αγοράς η Κατερίνα Κουτσολιούτσου.

Ακόμη τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας που ενέκριναν τις επίμαχες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Folli Follie την επίδικη περίοδο σε Ελλάδα και Ασία και δύο Κινέζοι, υπεύθυνοι στον όμιλο της Ασίας, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για πλαστογραφία, άμεση συνέργεια στην πλαστογραφία και άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση της αγοράς, κατά περίπτωση.

Ολοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή, ενώ στα υπομνήματά της η οικογένεια Κουτσολιούτσου ανέπτυξε μόνο τα νομικά της επιχειρήματα και επιφυλάχθηκε να προσκομίσει στην ανακρίτρια αποδεικτικά στοιχεία, όταν κληθεί σε απολογία για τις κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...