Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

SHOWBIZ

Φίλιππος Καμπούρης: «Υπέγραφα σε ό,τι μου ζητούσε» – Τι αποκάλυψε ο «Mr Κωλοτούμπας» για τη συνεργασία τους

11/10/2026 - 11:46 | | 3 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

«Από τότε υπέγραφα σε ό,τι μου ζητούσε». Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο γνωστός ως «Mr Κωλοτούμπας» τη συνεργασία που υποστηρίζει ότι είχε με τον Φίλιππο Καμπούρη, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση φερόμενης απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ.

Ο πρώην τηλεοπτικός συνεργάτης του Καμπούρη προχώρησε σε ισχυρισμούς για τη συμμετοχή του σε εταιρείες, τις υπογραφές που έβαζε σε έγγραφα και τη συμφωνία που, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, είχε κάνει προκειμένου να εξασφαλίσει τη στέγασή του.

Το περιεχόμενο της κατάθεσής του παρουσίασε το πρωί της Κυριακής η εκπομπή «Ρεπορτάζ στις 10» του ΣΚΑΪ, με τη Μίνα Καραμήτρου και τον Γιώργο Γρηγοριάδη.

Οι αποκαλύψεις έρχονται την ώρα που οι 11 κατηγορούμενοι στην υπόθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της ανακριτικής αρχής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει και παλαιότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις του συγκεκριμένου προσώπου, αναζητώντας πληροφορίες που ενδέχεται να βοηθήσουν την έρευνα.

«Υπέγραφα σε ό,τι μου ζητούσε»

Ο άνδρας, που στο παρελθόν συμμετείχε στις τηλεοπτικές εκπομπές του Φίλιππου Καμπούρη, υποστήριξε ότι γνωρίστηκαν πριν από αρκετά χρόνια. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη δύσκολη περίοδο κατά την οποία ήταν άστεγος, περιγράφοντας πώς ξεκίνησε η συνεργασία τους.

Όπως ανέφερε στις Αρχές:

«Τον Φίλιππο Καμπούρη τον είχα γνωρίσει σε μια εκπομπή του, που είχα πάει ως καλεσμένος αρχικά το 2007-2008 περίπου και στη συνέχεια ξανασυναντηθήκαμε πάλι σε μια εκπομπή του το 2010. Από το 2009 περίπου μέχρι το 2013 ήμουν άστεγος και έμενα στο δρόμο. Τότε το 2014 ο Φίλιππος επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε να πάω από το γραφείο του για να συζητήσουμε.

Στη συζήτηση μου πρότεινε να τον βοηθήσω με κάποιες εταιρείες και να υπογράψω σε κάποια χαρτιά για αυτές και εκείνος θα μου πλήρωνε το ενοίκιο μου για να ζω. Από τότε υπέγραφα σε ό,τι μου ζητούσε και αυτός κράτησε το λόγο του και μου πλήρωνε το ενοίκιο στην αρχή και στην συνέχεια με φιλοξένησε οικότροφο στο σπίτι του μπαμπά του που ήταν κοσμηματοπώλης».

Σύμφωνα με τη δική του περιγραφή, ο Φίλιππος Καμπούρης τού πρότεινε να βοηθήσει με ορισμένες εταιρείες, υπογράφοντας σχετικά έγγραφα. Σε αντάλλαγμα, όπως ισχυρίζεται, θα αναλάμβανε την πληρωμή του ενοικίου του.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι, μετά το αρχικό διάστημα, φιλοξενήθηκε στο σπίτι του πατέρα του Καμπούρη.

Τι ισχυρίστηκε για τη σύζυγο του Καμπούρη

Στην κατάθεσή του, ο «Mr Κωλοτούμπας» αναφέρθηκε και στη σύζυγο του Φίλιππου Καμπούρη, την Άννα, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες φορές του παρέδιδε εκείνη τα έγγραφα που έπρεπε να υπογράψει.

Παράλληλα, περιέγραψε επισκέψεις σε τράπεζες και ΚΕΠ, οι οποίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, σχετίζονταν με τις εταιρείες που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας.

«Πολλές φορές τα χαρτιά μου τα έδινε και η γυναίκα του η Άννα όταν αυτός δεν μπορούσε να με δει. Στην αρχή με είχαν βάλει να πάω και στη τράπεζα για να βγάλω κάποιες κάρτες τις οποίες παρέδωσα στον Φίλιππο. Πολλές φορές με έστελνε στα ΚΕΠ για να βγάζω εξουσιοδοτήσεις στα άτομα που μου έλεγε και νομίζω ότι σε κάποια από αυτά έγραφαν αυτές τις εταιρείες που μου είπατε».

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί αποτελούν μέρος του υλικού που εξετάζουν οι αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση του ΕΦΚΑ. Η ακρίβειά τους και τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων μένει να κριθούν από τη Δικαιοσύνη.

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.