To… χόμπι που έγινε επάγγελμα

Με το χειροποίητο κόσμημα ασχολείται (με μεγάλη επιτυχία) εδώ και τρία χρόνια η Βένια Μητροπάνου.

Για να ξεφύγει από τη μεγάλη της στενοχώρια τη δύσκολη περίοδο  αρρώστιας του συζύγου της Δημήτρη Μητροπάνου, άρχισε να ασχολείται δειλά-δειλά με τη ζωγραφική και να φτιάχνει χειροποίητα κοσμήματα. Σήμερα η  Βένια Κοντογιάννη-Μητροπανου έχει κάνει το χόμπι της επάγγελμα, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία αφού  τα κοσμήματα που φτιάχνει θεωρούνται εικαστικές δημιουργίες και έχουν απήχηση στο γυναικείο κοινό.

Οταν ο Δημήτρης Μητροπάνος αντιμετώπισε για πρώτη φορά  μεγάλο πρόβλημα υγείας και έπρεπε να μεταφερθεί στο εξωτερικό για μεταμόσχευση νεφρού, η λατρεμένη του σύζυγος -όσο και αν δεν το έδειχνε προς τα έξω- έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Η αγωνία που είχε η οικογένειά του για την εξέλιξη της υγείας του δημοφιλούς καλλιτέχνη ήταν μεγάλη – όσο και αν είχε την καλύτερη φροντίδα από τους θεράποντες ιατρούς και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Εκείνη την εποχή η Βένια προσπαθούσε να βρει μια διέξοδο στην πολύ πιεσμένη ψυχολογική της κατάσταση, και αυτή δεν ήταν άλλη από τη μεγάλη αγάπη που είχε από μικρή στη ζωγραφική. Η ίδια σε παλιότερη εξομολόγησή της έχει πει γι’ αυτό το θέμα: «Πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Μικρή έκανα μαθήματα σχεδίου για να δώσω στην ΑΣΚΤ, που δεν έδωσα ποτέ. Τελικά σπούδασα μάρκετινγκ και διαφήμιση, δούλεψα στον χώρο της δισκογραφίας, παντρεύτηκα και έκανα παιδιά. Εξακολουθούσαν όμως αυτά τα πράγματα να με γοητεύουν, γι’ αυτό έκανα σεμινάρια μαριονέτας. Τελικά εκείνες τις δύσκολες μέρες που περάσαμε ξανάρχισα, για να ξεφεύγω λίγο, να ζωγραφίζω. Μετά έπεσε στα χέρια μου ένα σακουλάκι με παλιές χάντρες και κορδέλες κι έτσι έφτιαξα το πρώτο μου κολιέ. Και μετά, με μεγάλη ένταση, άρχισα να ψάχνω υλικά και να πειραματίζομαι».

Εδώ και τρία χρόνια περίπου η Βένια Μητροπάνου ασχολείται ενεργά με το χειροποίητο κόσμημα, χρησιμοποιώντας ημιπολύτιμες πέτρες (γιατί «οι πολύτιμες λάμπουν πιο πολύ απ’ ό,τι μου αρέσει»), χάντρες από κόκαλο, κέρατο ή ξύλο, γυαλί, καθώς και κορδέλες και άλλα διακοσμητικά υλικά, ιδανικά για τα τελειώματα και τα δεσίματα των δημιουργιών της, που παραπέμπουν στην  εποχή των γιαγιάδων μας και έχουν ρομαντική νότα. Μάλιστα στο Facebook, όπου υπάρχει ενημερωτική  ειδική σελίδα με τα κοσμήματά της, οι πάμπολλοι  φίλοι της εικαστικής δημιουργού εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά της.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Λύγισε» η Έλενα Ασημακοπούλου: «Έχω τρομερές ενοχές που δεν κατάλαβα τι περνούσε ο Μπρούνο»

Η Έλενα Ασημακοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή της Δάφνης Καραβοκύρη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μάχη με την κατάθλιψη του πρώην συζύγου της, Μπρούνο Τσιρίλο.

Παθιασμένα φιλιά για γνωστή ηθοποιό στο αεροδρόμιο – Νέος έρωτας στη σόουμπιζ;

Νέος έρωτας για τη γνωστή ηθοποιό που εθεάθη να δίνει παθιασμένα φιλιά στο αεροδρόμιο

«Αδελφές ψυχές» στην ίδια μοίρα

Ο κοινός αγώνας που δίνουν στο πλευρό των συζύγων...

Ο Αρναούτογλου junior ποζάρει χαμογελαστός στο πλάι της μητέρας του

Ο γιος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Αναστάσης είναι στην εφηβεία και ζει με τη μητέρα του, Κατερίνα Κόκλα.

Ιδού το «παλάτι» των Ντε Γκρες

Η «Espresso» ανακάλυψε το ρετιρέ 400 τετραγωνικών στην Ηρώδου...

Σε αναπηρικό καροτσάκι η Λουκία Πιστιόλα στην κηδεία Πανουσόπουλου

Η Λουκία Πιστιόλα πήγε στην κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

D3lta: Ο γιος του εφοπλιστή Κούστα αποκαλύπτει γιατί άλλαξε το όνομά του

Ο Ρομπέρτο Κούστας, γνωστός ως D3lta είναι γιος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα. Ο καλλιτέχνης καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4» αναφέρθηκε στον λόγο που άλλαξε το όνομά του.