Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

15.000 ευρώ σε όποιον βρει το… ιερό χέρι

Η Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας Ναυπάκτου επικήρυξε τους ιερόσυλους που άρπαξαν πριν από έξι μήνες το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, μοναστήρι φτάνει στο σημείο να επικηρύξει ιερόσυλους! Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.000 ευρώ προσφέρει η Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας Ναυπάκτου σε όποιον βοηθήσει να βρεθεί το κλεμμένο χέρι του Αγίου Πολυκάρπου, πρώτου επισκόπου Σμύρνης. Το ιερό λείψανο είχε κάνει φτερά πριν από περίπου έξι μήνες και από τότε οι μοναχοί του μοναστηριού αλλά και οι πιστοί, αγανακτισμένοι και παράλληλα στενοχωρημένοι από τη μεγάλη απώλεια, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί.

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος της περιοχής της Αμπελακιώτισσας, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των μοναχών και εμμένει στην απόφασή του για αμοιβή με 15.000 ευρώ σε όποιον γνωρίζει κάτι σημαντικό που θα βοηθήσει να επιστραφεί το άγιο χέρι πίσω στη βάση του.

Το Μοναστήρι της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας βρίσκεται πάνω από το ομώνυμο χωριό, σε απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων από την Ανω Χώρα και είναι γνωστό για την εικόνα της Θεοτόκου, τα λείψανα του χεριού του Αγίου Πολυκάρπου, τον χρυσοκέντητο επιτάφιο και το παραδοσιακό πανηγύρι που γίνεται κάθε Δεκαπενταύγουστο. Σύμφωνα με την παράδοση, η μονή ιδρύθηκε το 1455, όταν ένας βοσκός από το χωριό βρήκε μια εικόνα της Παναγίας κάτω από ένα δέντρο που σώζεται ακόμα και σήμερα! Λέγεται ότι η εικόνα αυτή προερχόταν από το χωριό Αμπελάκια Θεσσαλίας, το οποίο λεηλάτησαν οι Οθωμανοί μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο πρώτος ναός χτίστηκε το 1456, ενώ από το 1475 στη μονή βρισκόταν η λάρνακα με το δεξί χέρι του Αγίου Πολυκάρπου.

Σημειώνεται ότι μέσα στο χωριό της Αμπελακιώτισσας βρίσκεται και ο ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος διαθέτει ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο εκπληκτικής τέχνης που κατασκευάστηκε στα 1748.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα