Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

«Ξεσπίτωσαν» τον άστεγο του Ευαγγελισμού!

Δεν είχε τα έγγραφα παραμονής (που είχαν κλαπεί) και τον έδιωξαν από το παγκάκι!

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του κυρ-Στέφανου, του καλοκάγαθου γέροντα από τη Βουλγαρία που εδώ και δέκα μήνες είχε στήσει το δικό του αυτοσχέδιο σπιτικό σε ένα από τα παγκάκια της οδού Μαρασλή (έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός), δεν κατάφερε να συγκινήσει τις Αρχές, οι οποίες εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στο πρόσωπό του και τον εξανάγκασαν σε… έξωση.

Λίγες μόλις ώρες μετά το δημοσίευμα της «Espresso» για τον καθημερινό Γολγοθά του, αστυνομικοί «επισκέφτηκαν» τον κυρ-Στέφανο και τον απομάκρυναν από το πεζοδρόμιο στο οποίο είχε στήσει το φτωχικό νοικοκυριό του επειδή δεν είχε μαζί του τα απαιτούμενα έγγραφα παραμονής στη χώρα. Μόλις έφυγε τα λιγοστά υπάρχοντά του έγιναν βορά στις ορέξεις των υπόλοιπων αστέγων της περιοχής, που άρπαξαν ακόμη και τις σκούπες με τις οποίες καθάριζε κάθε πρωί τον δρόμο!

85624hbg fg88Χθες το πρωί το παγκάκι του 62χρονου άνδρα ήταν άδειο. Εκπληκτοι κάποιοι από τους εργαζομένους και καταστηματάρχες της οδού Μαρασλή, που είχαν αναπτύξει ένα είδος άτυπης φιλίας μαζί του, μονολογούσαν με νόημα: «Φαίνεται πως κάποιοι από τους κατοίκους της γειτονιάς δεν ήθελαν να έχουν έναν άστεγο στα πόδια τους. Βλέπεις, εδώ είναι… Κολωνάκι».

Αναζητήσαμε τα ίχνη του και τον βρήκαμε στο πάρκο του σταθμού μετρό του Ευαγγελισμού, όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες άστεγοι. Καθισμένος σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας, με τα λιγοστά υπάρχοντά του «στριμωγμένα» σε μια χάρτινη σακούλα, βούρκωσε μόλις μας είδε!   «Με έδιωξαν επειδή δεν είχα χαρτιά. Μου τα είχαν κλέψει πριν από μήνες, ενώ κοιμόμουν στο παγκάκι» λέει ο κυρ-Στέφανος σε σπαστά ελληνικά. «Οταν γύρισα να πάρω τα πράγματά μου, δεν βρήκα τίποτα. Κάποιοι τα άρπαξαν και δεν άφησαν ούτε μία κουβέρτα. Ευτυχώς, κατάφερα να σώσω τα παπούτσια που μου πρόσφερε μια γυναίκα. Σήμερα θα κοιμηθώ σε αυτό το παγκάκι. Αύριο δεν ξέρω. Μακάρι να μπορούσα να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Κουράστηκα!»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ


Βρέθηκε  νεκρός από περαστικούς

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στα Χανιά ο θάνατος ενός 60χρονου αστέγου, το άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε σε ένα παγκάκι από περαστικούς! Για τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου Πολωνού θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής, ενώ ήδη γίνονται επαφές με την πολωνική πρεσβεία προκειμένου να διαπιστωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Οπως είπε η αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια για την κοινωνική πολιτική, Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο δήμος καταβάλλει προσπάθειες για να στηρίξει τους αστέγους και μάλιστα είχε κάνει πρόταση για να δημιουργηθεί ένας ξενώνας αστέγων στο παλιό ψυχιατρείο της πόλης. Τελικά, ενώ και με τη συνεργασία φορέων παραχωρήθηκε ένα κτίριο που θεωρήθηκε κατάλληλο, το πρόγραμμα «κόλλησε» στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ακόμη δεν έχει εκδοθεί.

Την ίδια ώρα, υπήρχε σε εξέλιξη ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την περίθαλψη αστέγων στο οποίο εντάχθηκε ο δήμος, ενώ η χρηματοδότηση προέβλεπε ακόμα και την εξασφάλιση πόρων για τη μίσθωση προσωπικού. Ο δήμος, βλέποντας ότι καθυστερεί η έκδοση της Κοινή Υπουργικής Απόφασης, άρχισε ενέργειες για τη μίσθωση κτιρίου στα Χανιά, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ. Στο μεταξύ, σοκάρουν τα στοιχεία για τους αστέγους στο Ηράκλειο, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που εξυπηρετούνται στο Κέντρο Αστέγων στη Νέα Αλικαρνασσό αυξάνεται συνεχώς. Εκεί μπορούν να φάνε, να κάνουν μπάνιο και να καθίσουν όσοι έχουν ανάγκη, αλλά τη νύχτα πρέπει να βρουν χώρο να κοιμηθούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...