Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

«Η εικόνα της Ελλάδας»

Ολα έτοιμα για την εκκίνηση του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, στον οποίο θα συμμετάσχουν (σε όλες τις αποστάσεις) 31.000 αθλητές.

Ολα είναι έτοιμα για το μεγάλο αθλητικό (και όχι μόνο) γεγονός της Κυριακής. Ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών υποδέχεται 30.000 και πλέον δρομείς και χθες πραγματοποιήθηκε -εν μέσω διάφορων παράλληλων εκδηλώσεων- η τελική συνέντευξη Τύπου.


Εκεί ήταν -μεταξύ άλλων- και αθλητές άλλων αγωνισμάτων, όπως οι Λούης Τσάτουμας, Λυκούργος Τσάκωνας, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Τατιάνα Γκούσιν. Παρόντες ήταν και οι Γουίλσον Κίπσανγκ, Στέφεν Κίπροτιτς, Εντα Κιπλάγκατ και Πρίσκα Γέπτου που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία σε μαραθωνίους.


Για τον 31ο αγώνα λοιπόν, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος τόνισε:


«Στους αγώνες όλων των αποστάσεων θα τρέξουν περίπου 31.000 δρομείς, κάτι που καθιστά τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της Ευρώπης. Παράλληλα είναι και ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός, με πολλές θετικές συνέπειες. Επίσης όλες οι κινήσεις που συνεχίζουμε αυτές τις ημέρες θα επιφέρουν ποσό 200.000 ευρώ που θα μοιραστεί σε φορείς, συλλόγους κ.λπ. Η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την AIMS κορυφώνεται φέτος με την εκδήλωση (σ.σ.: σήμερα) στην οποία θα βραβευτούν οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του 2013, άντρες και γυναίκες, και αυτή η εκδήλωση ξεκινάει από την Αθήνα, την πόλη που γέννησε τον μαραθώνιο».


«Απεικόνιση της Ελλάδας»


Από μεριάς του, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος ανέφερε: «Ο μαραθώνιος είναι η απεικόνιση της Ελλάδας στο εξωτερικό, γι’ αυτό τον προβάλλουμε σε πολλές πόλεις στο εξωτερικό. Με τέτοιες δράσεις μπορούμε να αλλάξουμε την αρνητική εικόνα της χώρας μας όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και μέσα μας».


Να σημειωθεί πως -μεταξύ άλλων- αθλητές από χώρες όπως η Κένυα, το Μαρόκο, η Ουγκάντα, η Αιθιοπία, η Νότια Αφρική, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση της διαδρομής. Και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός καλωσορίζοντας τους αθλητές δήλωσε:


«Είναι πολύ σημαντικό ότι ακόμη μία φορά φιλοξενούμε τα μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος, Ολυμπιονίκες και κατόχους ρεκόρ μαραθώνιου δρόμου, αντρών και γυναικών. Ο μαραθώνιος μπορεί και πρέπει να γίνει δυναμικός μοχλός και υπόδειγμα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού». Οι Ελληνες πρωταθλητές, εξάλλου, Ντενίζ Δημάκη και Δημήτρης Θεοδωρακάκος τόνισαν ότι είναι τιμή η συμμετοχή στον αγώνα και υποσχέθηκαν το καλύτερο δυνατόν ζητώντας τη στήριξη του κόσμου.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...