Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Ο σπαραγμός της Συνοδινού για τη Βαλάκου

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου αποχαιρέτησε χθες μια ισάξια συνάδελφό της.


Μια σπουδαία κυρία του θεάτρου μας αποχαιρέτησε χθες μια ισάξια συνάδελφό της. Η Αννα Συνοδινού, συντετριμμένη και μην μπορώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς της, παρέστη -μεταξύ άλλων- στην κηδεία της Αντιγόνης Βαλάκου που έγινε στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.


Η Ελληνίδα τραγωδός, που συνδεόταν στενά με την εκλιπούσα, έκλαιγε με αναφιλητά από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο παρεκκλήσι των Ταξιαρχών, όπου βρισκόταν αρχικά η σορός της καλής φίλης και συναδέλφου της μέχρι και το πέρας της Εξοδίου ακολουθίας.


Το «αντίο»


Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι (νέοι και παλιοί) ήταν εκεί και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν την «αιώνια ενζενί», που «έφυγε» τη Δευτέρα σε ηλικία 83 ετών.


«Ηταν “πνευματική κολυμπήθρα” πολύ σημαντικών σημερινών πρωταγωνιστών. Με την τέχνη της έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη και οι επόμενες γενιές θα υποχρεωθούν να κάνουν μεγάλο πνευματικό και καλλιτεχνικό αγώνα για να τον υπερβούν» είπε στον επικήδειό του ο διευθυντής της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, στην οποία υπήρξε καθηγήτρια η Αντιγόνη Βαλάκου.


Παρών στην κηδεία ήταν ο τελευταίος θεατρικός παρτενέρ της Γιώργος Χρανιώτης, που συμπρωταγωνίστησε με τη μεγάλη ηθοποιό στη «Μαντάμ Φλο» πριν από δύο χρόνια στο Αγγέλων Βήμα, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιώργου Καραμίχου, αλλά και ο Κώστας Πρέκας, που στάθηκε στο πλευρό της στην ταινία «Αθώα ή ένοχη;».


Η Ευαγγελία Μουμούρη και η Τζένη Μπότση ξέσπασαν σε γοερά κλάματα την ώρα του αποχαιρετισμού, ενώ ο Σπύρος Ευαγγελάτος στον δικό του επικήδειο τόνισε την ανεκτίμητη φιλία που του είχε χαρίσει η κορυφαία καλλιτέχνις.


«Αποχαιρετάμε μια μεγάλη ηθοποιό και μία σπάνια φίλη. Αν κατάφερνες να κερδίσεις τη φιλία της και την εκτίμησή της, ήταν απεριόριστα δοσμένη σε εσένα. Αντιγόνη μου, καλό ταξίδι…».


H Καίτη Ιμπροχώρη εκ μέρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών μίλησε για τη σημαντική προσφορά της στον καλλιτεχνικό χώρο.


Παρόντες στην κηδεία της Αντιγόνης Βαλάκου ήταν αρκετοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Μιχάλης Ρέππας, η Βίκυ Βολιώτη, η Γωγώ Μπρέμπου, ο Ομηρος Πουλάκης, η Αννα Φόνσου, ο Αλέξανδρος Σταύρου, ο Γιώργος Κωνσταντής, ο Δημήτρης Τζουμάκης κ.ά.


Στεφάνια στη μνήμη της ηθοποιού έστειλαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, το Δ.Σ. και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ – Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα