Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

«Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια»: Η Λένα επιστρέφει τη...

Ο κόσμος του Αντρέα καταρρέει όταν μαθαίνει ότι η Αγγελική δούλευε για τον πατέρα του, ενώ η Λένα παραδέχεται στον Χρόνη την αλήθεια γ

«Να μ’αγαπάς»: Ένα λάθος του Άγγελου ταράζει τη Φωτεινή

Ο Άγγελος αποκαλύπτει ποιος πραγματικά είναι στους εμβρόντητους Καλλιγά, το παρελθόν έρχεται στο φως και στα μάτια του σαστισμένου Ορφέα στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Να μ’αγαπάς».

Από τον… Θωρ στον Οδυσσέα!

Ο 32χρονος Βρετανός ηθοποιός Τομ Χίντλεστον που μεγάλωσε με Ομηρο και λατρεύει την Ελλάδα.

Μπορεί να πρωταγωνιστεί στο σίκουελ της Marvel «Thor: Ο Σκοτεινός Κόσμος» που προβάλλεται αυτές τις μέρες, όμως ο Τομ Χίντλεστον (ή, αλλιώς, ο κινηματογραφικός Λόκι) μοιάζει γεννημένος για να υποδυθεί έναν ήρωα της ελληνικής μυθολογίας. Ο Βρετανός σταρ, που ερμηνεύει στη μεγάλη οθόνη τον κακό αδερφό του Thor, είναι λάτρης της Ελλάδας και δεν το κρύβει. Με κάθε ευκαιρία, μάλιστα, απαγγέλλει στίχους από έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων!


Ο 32χρονος ηθοποιός, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο, από πολύ μικρός αγάπησε τις ξένες γλώσσες και τους ξένους λαούς. Ετσι, όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσει τι ήθελε να σπουδάσει, δήλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη στους γονείς του: «Κλασικές σπουδές». Ξεκίνησε να φοιτά στο κολέγιο Ιτον, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου βραβεύτηκε ως αριστούχος δύο χρονιές. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων κλασικής φιλολογίας, φιλοσοφίας, ιστορίας, αρχαιολογίας και τέχνης, τον κέρδισε ιδιαίτερα η ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και της ελληνικής μυθολογίας. Οχι τυχαία, επεδίωξε να μάθει αρχαία ελληνικά και διδάχτηκε τους αρχαίους Ελληνες ποιητές. Μάλιστα, όταν τον ρωτάει κανείς ποιον αρχαία Ελληνα θεό θα ήθελε να υποδυθεί, απαντάει κατηγορηματικά: «Τον Διόνυσο ή τον Οδυσσέα».


Ειδικά για τον Οδυσσέα, έχει πει ότι τον θεωρεί «τον σημαντικότερο ήρωα από κάθε άλλη ιστορία επειδή πέρασε δέκα χρόνια πολεμώντας στην Τροία και έπειτα άλλα δέκα για να επιστρέψει σπίτι του, παρά τις αντιξοότητες. Οσο για το ταξίδι, ήξερε ότι αυτό αξίζει από μόνο του!» Ο Τομ Χίντλεστον θυμάται ότι κάποιος του πρωτοδιάβασε την ιστορία της Οδύσσειας όταν ήταν μόλις επτά ετών. Τότε βέβαια μεγαλύτερη εντύπωση δεν του είχε κάνει ο Οδυσσέας, «αλλά εκείνα τα τέρατα οι Κύκλωπες, με το ένα μάτι στη μέση του μετώπου τους!»


Ο ανερχόμενος ηθοποιός μιλάει ακόμα λατινικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά, ενώ έχει πάρει πτυχίο και από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης, αφού όσο καιρό σπούδαζε στο Κέιμπριτζ ανακάλυψε και το ταλέντο του στην υποκριτική. Μάλιστα, το διάστημα εκείνο είχε ανεβάσει με τους συμφοιτητές του την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή. Οχι τυχαία, σε πρόσφατη κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία «Το Αλογο του Πολέμου», Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, άρχισε να απαγγέλλει στίχους της «Ηλέκτρας» απ’ έξω αφήνοντας τους πάντες άφωνους!


Ενας πανάγαθος… κακός!


Τα πρώτα βήματα της καριέρας του τα έκανε στο σανίδι εμφανιζόμενος στον «Οθέλλο» στο πλευρό του Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και αποσπώντας στη συνέχεια το βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την ερμηνεία του στο έργο «Cymbeline» του Σαίξπηρ. Στο ευρύ κοινό όμως έγινε γνωστός με τον ρόλο του Λόκι στις κινηματογραφικές μεταφορές των κόμικς της Marvel, «Thor» και «Εκδικητές». Ο ίδιος είχε υποβληθεί σε αυστηρή δίαιτα και είχε γυμναστεί σκληρά για να χτίσει το μυϊκό του σύστημα έτσι ώστε να κερδίσει τον ρόλο του ίδιου του Thor, όμως ο σκηνοθέτης Κένεθ Μπράνα θεώρησε ότι ήταν καταλληλότερος για τον ρόλο του Λόκι.


Ετσι, πολύ γρήγορα το κοινό τον συνδύασε με το πρόσωπο του «κακού», παρά το γεγονός ότι όσοι τον γνωρίζουν καλά κάνουν λόγο για ένα πολύ ευγενικό παιδί που δεν ξεχνά ποτέ όσους τον βοήθησαν και παραμένει προσγειωμένο – παρά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει. Και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί άλλωστε και από τις δηλώσεις του ίδιου, που με κάθε ευκαιρία αναγνωρίζει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μπράνα, ανοίγοντάς του τον δρόμο για συνεργασία με τους «μεγάλους» του κινηματογράφου, τον Γούντι Αλεν και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, στις ταινίες «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και «Το Αλογο του Πολέμου» αντίστοιχα.


Σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή, δηλώνει εργένης. Παρά το γεγονός όμως ότι δεν έχει αποκτήσει τη δική του οικογένεια, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά τα παιδιά. Είναι ενεργός εθελοντής της UNICEF και στις αρχές της φετινής χρονιάς μάλιστα δέχτηκε να ταξιδέψει στη Γουινέα για να επισκεφτεί από κοντά εκατοντάδες φτωχά παιδιά και να ζήσει για μία βδομάδα ξοδεύοντας λιγότερο από ένα ευρώ τη μέρα, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...







Μποζουκια Αθηνα