Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου...

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Γιώργος Πετράκης: Ο Πικάσο της… Μercedes είναι… Έλληνας

Η «Espresso» δεν σταματά να συναντά τη νέα γενιά...

Ο «Σωτήριος» δίνει λάμψη στον Πειραιά

Το καράβι του Βαρβάκη, που χάρισε ο Γιάννης Σμαραγδής, στόλισε ο Δήμος Πειραιά.

Μια κίνηση με μεγάλη σημασία έκανε πριν από λίγες μέρες ο Γιάννης Σμαραγδής, συγκινώντας τη δημοτική αρχή του Πειραιά, αλλά και τον απλό κόσμο.


Ο βραβευμένος σκηνοθέτης μαζί με τη σύζυγό του Ελένη (αν και έχουν χρέη που ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο ευρώ από την τελευταία τους ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι») αποφάσισαν να χαρίσουν το καράβι του Ιωάννη Βαρβάκη στον Πειραιά προκειμένου να γίνει ένα ακόμη αξιοθέατο της πόλης, μεταφέροντας παράλληλα στην περιοχή λίγη από τη μεγαλοπρέπεια εκείνης της εποχής. Ο δήμος το έβαλε σε περίοπτη θέση μπροστά από το «διαμάντι» της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο, και το στόλισε με φωτάκια, τηρώντας το ελληνικό χριστουγεννιάτικο έθιμο.


Ο «Σωτήριος», όπως βαφτίστηκε το πλοίο, κατασκευάστηκε με δωρεά του Σωτήρη Τσαφούλια από τα Ψαρά και «αγκαλιάστηκε» από την πρώτη στιγμή από τους Πειραιώτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.


«Το πλοίο είναι ακριβέστατο αντίγραφο του Ιωάννη Βαρβάκη. Εμείς το χαρίσαμε στον ΟΛΠ, όπως και μερικά άλλα πράγματα από την ταινία, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε μια αίθουσα και ο κόσμος θα μπορεί να τα βλέπει από κοντά, όπως θα γίνει και με αυτό, όταν το ξεστολίσουν» λέει ο Γιάννης Σμαραγδής στην «Espresso» και συνεχίζει:


«Αν και είμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, κάναμε κάτι που μακάρι να το ακολουθήσουν κι άλλοι: δωρίσαμε το καράβι και άλλα σημαντικά πράγματα από την ταινία, όπως τον θρόνο της Μεγάλης Αικατερίνης, αλλά και κίονες από το παλάτι της, προκειμένου με αυτή την κίνηση να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο». Ο δημοφιλής σκηνοθέτης μάλιστα τονίζει πως «οι Ελληνες ήταν πολύ της προσφοράς, τους άρεσε πολύ να εισπράττουν χαρά από το να δίνουν, και όχι από το να παίρνουν. Αλλωστε, για να μπορέσω να υλοποιήσω την επόμενη ταινία μου, που είναι και όνειρο ζωής, έπρεπε να φτάσω πολύ στα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη».


Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη δωρεά που κάνει ο βραβευμένος σκηνοθέτης, αφού μετά τον «El Greco», χάρισε αντικείμενα, πίνακες και κοστούμια της ταινίας στο Μουσείο του Ηρακλείου. Τώρα είναι ιδιαίτερα συγκινημένος που και ο Πειραιάς αγκάλιασε τον «Σωτήριο», κλείνοντας έτσι το κεφάλαιο «Ιωάννης Βαρβάκης», προκειμένου να ανοίξει το επόμενο που αφορά τον Νίκο Καζαντζάκη.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα