Πρώτοι σε εξιχνιάσεις εξαφανίσεων παιδιών

Πρώτη στον κόσμο σε εξιχνιάσεις εξαφανίσεων παιδιών είναι η χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε χθες το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τον απολογισμό του έργου του το 2012. Eνα ακόμη από τα εντυπωσιακά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι ότι από το σύνολο των καταγγελιών, το 37% είχαν ως θύτη τη μητέρα!

Οπως τονίστηκε στην παρουσίαση, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε 266.768 κλήσεις στη Γραμμή SOS 1056, από τις οποίες 61.627 αφορούσαν εξειδικευμένα θέματα παιδιών τα οποία χειρίστηκε ο σύλλογος. Το 64% των περιστατικών προωθήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ, το 60% είχε ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης από το οικογενειακό περιβάλλον και το 80% των περιπτώσεων ήταν από 0 έως 12 ετών. Επίσης, καταγράφηκαν 437 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών, από τις οποίες οι 422 ήταν ανώνυμες, ωστόσο το 75,5% αφορούσε παιδιά από 0 έως 12 ετών, ενώ το 40% έπεσε θύμα σωματικής κακοποίησης.

Σημαντικά είναι και τα ποσοστά των κλήσεων που δέχτηκε  το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τα εξαφανισμένα παιδιά στη γραμμή 116000. Ο σύλλογος δέχτηκε συνολικά 6.991 κλήσεις. Στα δέκα σπίτια που διαθέτει ο σύλλογος σε όλη την Ελλάδα έμειναν συνολικά 283 παιδιά, ενώ σημαντική είναι και η δράση του «Χαμόγελου» όσον αφορά την ημερήσια φροντίδα, αλλά και τη στήριξη παιδιών με προβλήματα διαβίωσης.

 ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Έφυγε από την Κεφαλονιά η μητέρα της Μυρτώς – Ψυχολογικά ράκος

Η οικογένεια της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή...

Στέφανος Ληναίος – Έλλη Φωτίου: Μία αγάπη βγαλμένη από παραμύθι – Χωρίστηκαν μετά από 69 χρόνια

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα και αχώριστα ζευγάρια του καλλιτεχνικού κόσμου.

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Δείτε τον Μιχάλη Μανιάτη στο Κολωνάκι να περπατάει με μπαστούνι

Ο Μιχάλης Μανιάτης πέρα από σπουδαίος ηθοποιός αν και δεν σπούδασε ποτέ και υπήρξε και ωραίος άντρας.

Η εντυπωσιακή 40χρονη τρανς από την Αθήνα και ο ρόλος στην υπόθεση της Μυρτώς

Μία 40χρονη τρανς γυναίκα υπήρξε ρόλος κλειδί στην υπόθεση...