Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Αφιέρωμα-ύμνος στην Ελλάδα με φέτα, τζατζίκι, χωριάτικη και… φραπέ από τη Huffington Post

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά 16 λόγους για τους οποίους οι Eλληνες ζουν καλύτερα από όλους τους άλλους λαούς παραθέτει η Huffington Post!

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά 16 λόγους για τους οποίους οι Eλληνες ζουν καλύτερα από όλους τους άλλους λαούς παραθέτει η Huffington Post! Σε ένα αφιέρωμα-ύμνο η διάσημη αμερικανική ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι ο πλανήτης πρέπει να ευγνωμονεί τη χώρα μας και για την κουζίνα της!


Oπως είναι γνωστό, η φιλοσοφία, η δημοκρατία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι σημαντικότερες συνεισφορές της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο. «Είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά, αλλά, πάνω απ’ όλα, είμαστε ευγνώμονες για τη φέτα» γράφει η Huffington Post, επισημαίνοντας ότι η ελληνική διατροφή δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και η πιο υγιεινή. «Και ενώ εμείς προσπαθούμε να τρώμε έτσι, οι Eλληνες το κάνουν καλύτερα από όλους. Είναι ο τρόπος ζωής τους που εξηγεί γιατί είναι τόσο καλύτεροι από εμάς».


Απαριθμώντας τους 16 λόγους, η Huffington Post ξεκινά από το… σαγανάκι. «Απέξω είναι τραγανό και από μέσα λιώνει. Βασικά πρόκειται γι’ αυτό που κάθε τυρί θα ήθελε να είναι». Δεύτερος στην κατάταξη είναι ο ελληνικός… φραπές, μπροστά στον οποίο «τα Starbucks δεν είναι τίποτα». Τρίτη στην κατάταξη είναι η μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου, την οποία «οι Eλληνες κατάφεραν να μετατρέψουν σε μια υγιεινή συνήθεια» και τέταρτη η περίφημη χωριάτικη σαλάτα, για την οποία η Huffington Post γράφει: «Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι’ αυτό μην προσπαθήσετε καν».


Το αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία περιλαμβάνει επίσης τους μεζέδες, το ψητό χταπόδι, το κρασί, τους λουκουμάδες, το φύλλο κρούστας, το τζατζίκι, το μέλι, το γιαούρτι και φυσικά τη φέτα. Τέλος, η Huffington Post εξυμνεί την κοινωνική διάσταση του φαγητού στην Ελλάδα, που γίνεται αφορμή για συνάντηση με συγγενείς και φίλους, την απόλαυση του να μη βιάζεσαι την ώρα του φαγητού και την αφοσίωση των Ελλήνων στην παραγωγή λαδιού και κρασιού.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...