Αμβρόσιος: Ραγιάδες και βλάκες του καναπέ

Ο αιχμηρός λόγος του μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Είχε αργήσει να μιλήσει αλλά, όπως φαίνεται, «το καλό πράγμα αργεί». Πολιτική παρέμβαση κάνει με νέο άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Τα «χώνει» στους πολιτικούς αλλά και στον λαό, τον οποίο ονομάζει «ραγιά και βλάκα» (με διάθεση αγάπης) επειδή δεν αντιδρά. Ο δεσπότης έχει πολλές φορές ενοχλήσει τους αδελφούς του ιεράρχες με τον αιχμηρό λόγο του.

Γράφει λοιπόν ο μαχητικός μητροπολίτης: «Χάθηκαν οι αντιστασιακοί ήρωες του Μεσολογγίου; Χάθηκαν οι Μπουμπουλίνες; Χάθηκαν οι Αθανάσιοι Διάκοι; Δεν υπάρχει πια ούτε ένας Παπαφλέσσας; Τόσο πολύ έχουμε φτωχύνει;» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει: «Καθήστε, λοιπόν, αδελφοί μου στον καναπέ σας και αφήστε τους εξυπνάκηδες της Βουλής, των ΜΜΕ, της Εφορίας, της τραπέζης να κυνηγάνε τον φτωχό για χρέος 100 €, να οδηγούν δέσμιους στη φυλακή μικροεπιχειρηματίες και βιοπαλαιστές για κάποια χρέη 5.000-10.000 € προς το Ελληνικό Δημόσιο ή να δημεύουν την ακίνητη περιουσία σας, ενώ την ίδια ώρα χαρίζουν δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμυρίων € και με τον τρόπο αυτό απαλλάσσουν τους μεγαλοκαρχαρίες του Συστήματος από τα υπέρογκα χρέη τους!»

Ο μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος αναφέρεται στις ΜΚΟ αλλά και στα χρέη που χαρίζουν οι κυβερνήσεις  σε μεγαλοεπιχειρήσεις: «Είχαμε τους καταχραστές των εξοπλιστικών προγραμμάτων, είχαμε τους φοροφυγάδες της περίφημης λίστας Lagarde, είχαμε τους διορισμούς από το παράθυρο προσώπων από το στενό συγγενικό περιβάλλον των κατά καιρούς διατελεσάντων υπουργών επί των Οικονομικών, είχαμε τελευταία και τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και το μεγάλο φαγοπότι με τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, και τώρα τελευταία βλέπουμε να χαρίζουν δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων σε μεγαλοκαρχαρίες!»

Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη δράση των αδελφών του αρχιερέων: «Καθήστε στον καναπέ σας και αφήστε όλους, ακόμη κι εμάς τους πνευματικούς ταγούς σας, τους μητροπολίτες της χώρας, να βλέπουμε απαθώς όχι μόνον το ξεπούλημα της χώρας, αλλά και την οικονομική κατακρεούργηση των πενομένων χριστιανών αδελφών μας! Πάει πια!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «θησαυρός» της Μαρινέλλας – Η βίλα, οι επενδύσεις και τα πνευματικά δικαιώματα

Η Μαρινέλλα, στα 65 χρόνια καριέρας της στο τραγούδι,...

Η Σταρ Ελλάς και ο «πρίγκηψ» των Ρομά

Έξι χρόνια πριν, όταν το ζευγάρι κοσμούσε τις σελίδες lifestyle περιοδικών, η σχέση του αποτελούσε είδηση: μια πρώην Σταρ Ελλάς είχε ερωτευτεί τον «πρίγκιπα των Τσιγγάνων», όπως τον αποκαλούσαν, έναν άνδρα που συστηνόταν ως επιχειρηματίας.

Τέλος ο Κατερινόπουλος από τον Κουσουλό – Η ανατροπή που άλλαξε τα πάντα

Μια στιγμή που έμοιαζε καθοριστική εκτυλίχθηκε στον αέρα της...

«Πριν από 17 χρόνια μετά από καμάκι γνώρισα αυτό το υπέροχο κορίτσι»

«Και ναι, πέρασαν 17 χρόνια σα να ήταν ψέμα»

Λαμπερό πάρτι γενεθλίων για γνωστή παρουσιάστρια μετά το διαζύγιο

Η παρουσιάστρια δείχνει έτοιμη να αφήσει το παρελθόν πίσω της και να επικεντρωθεί σε όσα έχουν πραγματική σημασία, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της νέας της καθημερινότητας με αισιοδοξία και δύναμη.

Τρελά ερωτευμένος μετά από 15 χρόνια γάμου γνωστός τραγουδιστής – «Θα σε διάλεγα σε κάθε ζωή»

«Είσαι η αλήθεια μέσα σε όλο τον θόρυβο, η γαλήνη σε κάθε καταιγίδα και το φως που με οδηγεί πάντα πίσω στο σπίτι»

Ερωτευμένη ξανά η Σοφία Μαριόλα; Τα τρυφερά τετ-α-τετ σε έξοδο με γοητευτικό κύριο

Η Σοφία Μαριόλα ερωτεύτηκε ξανά; Πρόσφατα έγινε γνωστός ο χωρισμός της με τον Στράτο Τζώρτζογλου ο οποίος αποκάλυψε πως χώρισαν

Η μικρούλα της σειράς «Έτσι ξαφνικά» έγινε δημοσιογράφος – Δείτε σε ποια πετυχημένη εκπομπή δουλεύει

Η σειρά «Έτσι ξαφνικά» του MEGA γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Προβλήθηκε το 2004 και σάρωσε!