Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Τα αντίποινα του Ομπάμα στον Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε κυρώσεις σε 11 αξιωματούχος για την επέμβαση στην Κριμαία.

Κυρώσεις σε 11 αξιωματούχους της Ρωσίας και της Ουκρανίας διέταξε ο Αμερικανός πρόεδρος επιχειρώντας να τρίξει τα δόντια στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά χωρίς να κόψει κάθε δίαυλο διαπραγμάτευσης μαζί του.

Την ώρα που η Κριμαία και η Μόσχα κινούνται σε ρυθμούς πανηγυρισμών για το σαρωτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της προσάρτησης της ουκρανικής επαρχίας στη Ρωσία, ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων επτά Ρώσων και τεσσάρων Ουκρανών που ευθύνονται για τη στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία.

Μεταξύ των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις που προβλέπουν επίσης την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ περιλαμβάνονται ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, σύμβουλοι του Πούτιν, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, η πρόεδρος της Ανω Βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, αλλά και βουλευτές της Δούμας. Από την ουκρανική πλευρά κυρώσεις επιβλήθηκαν στον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, στον πρόεδρο της Βουλής της Κριμαίας Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, στον Γιανουκόβιτς και σε έναν σύμβουλό του. Νωρίτερα η Ε.Ε. είχε ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων σε 21 πρόσωπα και προειδοποίησε για επέκταση του μέτρου σε περισσότερα.

Εξω από το κτίριο όπου διεξαγόταν η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες βρισκόταν και η Ρουσλάνα, η Ουκρανή τραγουδίστρια που κέρδισε στον διαγωνισμό της Eurovision το 2004, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική του Πούτιν. Οι περισσότεροι πάντως από αυτούς που φιγουράρουν στη λίστα με τα ονόματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος αντέδρασαν στην ανακοίνωση με μεγάλη άνεση, που κάποιες φορές έφτανε στην ειρωνεία. Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν με ανάρτησή του στο twitter έσπευσε να σχολιάσει ότι το μέτρο των κυρώσεων του Ομπάμα δεν μπορεί να έχει εφαρμογή σε ανθρώπους που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, θέλοντας να τονίσει ότι δεν έχουν να φοβούνται κάτι.

Ο Αντρέι Κλίσας, μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, από την πλευρά του, έσπευσε να δηλώσει πολύ ικανοποιημένος που έχει τόσο καλή παρέα στη λίστα όπου αναφέρεται. Αμερικανοί ανώτεροι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι οι κυρώσεις αυτές είναι οι πιο «περιεκτικές» κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ενώ σχολιάζοντας την απουσία του Πούτιν από τη λίστα, είπαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ασυνήθιστο.

«Η Ρωσία μπορεί να κάνει τις ΗΠΑ ραδιενεργό τέφρα» απείλησε δημοσιογράφος του Κρεμλίνου

Με απειλές για καμμένη γη ξεσπάθωσε τηλεοπτικός «εκπρόσωπος» του Κρεμλίνου εναντίον των ΗΠΑ μετά τις έντονες αντιδράσεις της Δύσης στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία.

«Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που είναι ρεαλιστικά ικανή να μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ραδιενεργό τέφρα» είπε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος διορισμένος από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ στο φόντο προβαλλόταν η φωτογραφία ενός πυρηνικού «μανιταριού».

Ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, που τοποθετήθηκε επικεφαλής του νέου κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Ρωσίας τον περασμένο Δεκέμβριο, φαίνεται ότι ανέλαβε να υπενθυμίσει μέσω της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής του τις πυρηνικές δυνατότητες της Μόσχας, αλλά και να δικαιολογήσει την ανάμειξη της Ρωσίας στην Κριμαία κατηγορώντας τις ουκρανικές Αρχές για αδυναμία επιβολής της τάξης. Αυτό εξάλλου ήταν το επιχείρημα που χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Κισέλιοφ, ως άνθρωπος του προέδρου, έχει και στο παρελθόν φροντίσει να μεταφέρει από τηλεοράσεως τη γραμμή του Κρεμλίνου με τρόπο που χαρακτηρίζεται -αν μη τι άλλο- ακραίος. Συγκεκριμένα, την περίοδο της έντασης μεταξύ ρωσικής κυβέρνησης και ομοφυλοφίλων ο Κισέλιοφ είχε πει ότι τα όργανα των ομοφυλοφίλων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μεταμοσχεύσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...