Τρίτη, 6 Ιανουαρίου, 2026

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Οι ευχές της για τη γιορτή των Θεοφανείων

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έστειλε τις θερμές ευχές της για...

Panikos με Βίσση

Η Άννα Βίσση και η Panik Gold επιβεβαίωσαν και...

Υπόθεση Μαζωνάκη – Παπαδόπουλου: Νέα στοιχεία φέρνουν ανατροπή – «Έκανε like σε...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση Μαζωνάκη...

Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη

Μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού Τόνιας Καζιάνη.Την...

Η ωορρηξία «ξεσηκώνει» τις γυναίκες

Πώς οι ορμονικές ταραχές αλλάζουν τις διαθέσεις τους και τις μεταμορφώνουν σε… κυνηγό με στόχο τους αρσενικούς

Ξεχάστε το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο! Πολύ σύντομα όλοι θα μιλάνε για το «σύνδρομο της ωορρηξίας», καθώς οι τελευταίες έρευνες έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα, αποκαλύπτοντας ότι οι ορμονικές διακυμάνσεις που συντελούνται γύρω στη 14 ημέρα του εμμηνορροϊκού κύκλου είναι αυτές που επηρεάζουν και αποσυντονίζουν περισσότερο τις σκέψεις, τις πράξεις και τις συμπεριφορές των γυναικών.

Μέχρι πρότινος οι ξαφνικές και ανεξήγητες συμπεριφορές, εξάρσεις, κυκλοθυμίες και παρορμητικές διαθέσεις των γυναικών συνδέονταν με την ορμονική αναστάτωση που προηγείται τις τελευταίες ημέρες πριν από την εμφάνιση της έμμηνου ρύσης. Τώρα νέες έρευνες έρχονται να αποκαλύψουν ακόμα μία καθοριστική στιγμή στον εμμηνορροϊκό κύκλο, που επηρεάζει εξίσου τον ψυχισμό και τη συμπεριφορά των γυναικών, και αυτήν δεν είναι άλλη από την ημέρα της ωορρηξίας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η διατάραξη των επιπέδων των γυναικείων ορμονών περίπου 14 ημέρες μετά την πρώτη ημέρα της περιόδου μπορεί να καθορίσει τα πάντα: από τον τρόπο που περπατάει και ντύνεται μια γυναίκα, μέχρι το πόσο ανταγωνιστική γίνεται απέναντι σε άλλες γυναίκες και το πόσο ερωτική αισθάνεται απέναντι στους άντρες. Κάποια έρευνα μάλιστα έδειξε ότι το «σύνδρομο της ωορρηξίας» επηρεάζει ακόμα και τον τρόπο που μια γυναίκα κάνει τα ψώνια της.

Εντονο φλερτ

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τις ημέρες της ωορρηξίας οι γυναίκες γίνονται πιο κοινωνικές, φλερτάρουν εντονότερα, έχουν αυξημένη διάθεση για χιούμορ και κουβεντούλα, ενώ την ίδια στιγμή αποκτούν περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Οπως εξηγούν, αυτό συμβαίνει επειδή κυριεύονται από την πρωτόγονη επιθυμία να προσελκύσουν τα αρσενικά τις ημέρες που είναι πιο γόνιμες. Στο πλαίσιο αυτό τείνουν να αγοράζουν και να φοράνε ρούχα με πιο ζωηρά χρώματα, βαθιά ντεκολτέ και φόρμες που αναδεικνύουν τις σέξι καμπύλες τους. Οι ειδικοί εξηγούν ότι είναι χαρακτηριστικό στο ζωικό βασίλειο τα θηλυκά να προσπαθούν να προσελκύσουν τα αρσενικά με ζωηρά χρώματα τις ημέρες της ωορρηξίας τους, όπως κάνει, για παράδειγμα, ο θηλυκός μπαμπουίνος αποκαλύπτοντας τις ημέρες εκείνες τα κατακόκκινα οπίσθιά του. Οι γυναίκες στέλνουν το ίδιο μήνυμα με τα ρούχα. Οχι τυχαία, έχουν την τάση να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε επώνυμα ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ.

Για τον ίδιο λόγο γίνονται -αν και ασυναίσθητα- πιο ανταγωνιστικές απέναντι στις άλλες γυναίκες κάνοντας ό,τι μπορούν προκειμένου να κερδίσουν το ενδιαφέρον του καλύτερου δυνατού αρσενικού. Αυτό μπορεί να τις οδηγήσει να συμπεριφέρονται ανταγωνιστικά και στο γραφείο, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι είναι τα κυρίαρχα θηλυκά.

Στην ενίσχυση της εξωτερικής εμφάνισης συμβάλλει και το ίδιο το δέρμα, το οποίο εμφανίζεται πιο υγιές και λαμπερό τις ημέρες της ωορρηξίας, ενώ έχει αποδειχτεί ότι μυρίζει και πιο ελκυστικά. Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε άντρες, αποκάλυψε ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους αυξάνονταν περισσότερο όταν μύριζαν μπλουζάκια φορεμένα από γυναίκες σε ημέρες ωορρηξίας από ό,τι στις υπόλοιπες μέρες του εμμηνορροϊκού κύκλου.

«Καίγονται» για τύπους σαν τον σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ

Οι επιστήμονες μελέτησαν και τον τύπο του άντρα που ελκύει περισσότερο τις γυναίκες τις ημέρες της ωορρηξίας τους. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας παρατήρησαν χαρακτηριστικά ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τύπους «Τζορτζ Κλούνεϊ» με μπάσα φωνή και αρρενωπά χαρακτηριστικά. Οπως εξήγησαν, αυτό συμβαίνει επειδή οι άντρες αυτοί μοιάζουν να έχουν πιο κυρίαρχο κοινωνικό ρόλο και ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, και επομένως, όπως ισχύει και στο ζωικό βασίλειο, εμπνέουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ασφάλεια στα θηλυκά.

Ψυχολόγοι, βιολόγοι και κοινωνιολόγοι υποστηρίζουν πλέον ομόφωνα ότι παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν ξεπεράσει τέτοιου τύπου πρωτόγονα ένστικτα και ότι είναι λογικά πλάσματα που ελέγχουν τη συμπεριφορά τους, στην πραγματικότητα είναι αυτά τα βαθύτερα κίνητρα που καθορίζουν σχεδόν όλες τις πράξεις τους.

Αφροδίτη Ραυτοπούλου 

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αποκάλυψη του Λιάγκα για τον Γιώργο Παπαδάκη: «Πρώτη φορά θα το πω, δεν θα το έλεγα αν ζούσε»

Ο Γιώργος Λιάγκας στην έναρξη της εκπομπής «Το πρωινό» του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη κάνοντας μία αποκάλυψη.

Πρώην υπουργός άφησε την πολιτική και έγινε «χαζοπαππούς»

Έχει αφήσει πίσω την πολιτική και πλέον απολαμβάνει τα εγγόνια του

Το παρασκήνιο χωρισμού – Το μοντέλο, ο επιχειρηματίας και η έπαυλη παρουσιάστριας

Εντονο παρασκήνιο και κους κους κρύβει ο χωρισμός μοντέλου που έχει ξεχωρίσει στο παρελθόν σε ριάλιτι μοντέλων και φλερτάρει με την παρουσίαση στη μικρή οθόνη!

Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη

Μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού Τόνιας Καζιάνη.Την...

Γιώργος Παπαδάκης: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση με τη σύζυγό του πριν από έξι μήνες

Ο Γιώργος Παπαδάκης έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη...

Η Θεοδώρα Τζάκρη ποζάρει με την όμορφη κόρη της

Με την καλλονή κόρη της φωτογραφήθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη,...

Ο έρωτας του ηθοποιού με δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ μετά τον χωρισμό και τα λαμπερά γενέθλιά του

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς είχε τα γενέθλιά του με τη σύντροφό του να του κάνει έκπληξη μία τούρτα και να ποζάρουν αγκαλιά.
spot_img